More

  Κώτσογλου: Η αναστολή λειτουργίας για φέτος του Creta Paradise του Ομίλου μας, ήταν η πλέον ενδεδειγμένη λύση – Ήταν μια δύσκολη ημέρα η χθεσινή…

  Τους λόγους που οδήγησαν στην ανατολή της λειτουργίας μιας εκ των μεγαλύτερων πεντάστερων ξενοδοχειακών μονάδων της Π.Ε.Χανίων, του Atlontica Creta Paradise Hotel, στο Γεράνι του Δήμου Πλατανιά, παρουσιάζει το Kriti360.gr.

  Σε συνέχεια του ρεπορτάζ της Πέμπτης, μέσω του οποίου έγινε ευρύτερα γνωστό το γεγονός της πρόωρης αυλαίας για την φετινή τουριστική σεζόν, στις 25/8/2020 της εν λόγω μονάδας, η δημοσιογράφος του OPEN Ευτυχία Πενταράκη, ήρθε σε επαφή με την Διεύθυνση του Ξενοδοχειακού Ομίλου Caldera, καταγράφοντας τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη.

  “Ένα all in clusive δωμάτιο που παρείχε τα πάντα, με όλα τα γεύματα, για όλη την οικογένεια (4 άτομα) έπεσε από τα 280 στα 160 ευρώ. Οι τιμές αυτές ήταν και για τον εσωτερικό τουρισμό αλλά και για τους tour operators για να μπορούσαν να δώσουν κίνητρο στους πελάτες τους”

  Ήταν η πιο ενδεδειγμένη απόφαση. Οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο, ήταν η χαμηλή πληρότητα, η αρνητική λειτουργία και εν τέλει το αβέβαιο περιβάλλον.  Με αυτή τη λογική, αναστείλαμε την λειτουργία της μονάδας, η οποία είχε ξεκινήσει ουσιαστικά για να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους και την ξενοδοχειακή αγορά. Είχαμε τις καλύτερες προθέσεις αλλά παρ΄όλα αυτά,  οι τουριστικοί πράκτορες δεν ανταποκρίθηκαν στο βαθμό που θα θέλαμε, με αποτέλεσμα η πληρότητα να είναι πάρα πολλή χαμηλή και η λειτουργία να επιβαρύνει το ξενοδοχείο και τον όμιλο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γενικός Διευθυντής του Ξενοδοχειακού Ομίλου Caldera, κ. Κυριάκος Κώτσογλου .

  Οι πελάτες που είχαν επιλέξει την συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα για τις φετινές τους διακοπές, για το υπόλοιπο της τουριστικής σεζόν, όπως είχε αναφερθεί και στο αρχικό ρεπορτάζ του kriti360.gr, θα εξυπηρετούνται πλέον από έτερη ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία λειτουργεί στα Χανιά, υπό την σκέπη όχι του ίδιου ιδιοκτησιακού, αλλά του ίδιου διαχειριστικού ομίλου, ενώ δεν αποκλείεται να “εμπλακεί” και μια ακόμη μονάδα των Χανίων.

  Όπως και να συνεχιστεί η τουριστική σεζόν, κάποιος άλλος συνάδελφος θα βοηθηθεί, καθώς θα έχει καλύτερες πληρότητες. Το γεγονός ότι άνοιξε το 80% των ξενοδοχειακών μονάδων, με το 25% του τζίρου, έχει ως αποτέλεσμα αρκετές ακόμη μονάδες, να χρειαστεί να κάνουν το ίδιο, για να δημιουργηθεί μια ισορροπία και να μην υπερπροσφέρουμε“[…] . ανέφερε σε άλλο σημείο της δήλωσης του ο κ. Κώτσογλου.

   

  Τι γίνεται με τους εργαζόμενους…

  Το ξενοδοχείο Caldera Paradise διαθέτει 285 δωμάτια και 980 κλίνες, οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης μονάδας φτάνουν περίπου τα 350 άτομα, ενώ μέχρι και σήμερα απασχολεί 75 εργαζόμενους για την τρέχουσα τουριστική περίοδο. Ο Όμιλος Κρομμυδάκη συνολικά  διαθέτει,  σε επίπεδο Π.Ε.Χανίων,  περίπου 1000 δωμάτια με 3000 κλίνες.

  Είναι θετικό που η κυβέρνηση έχει δώσει τη δυνατότητα επανατοποθέτησης σε αναστολή, αυτό θα κάνουμε και στο προσωπικό μας[…] Ήταν μια από τις δύσκολες μας στιγμές αυτή η απόφαση, όμως δεν κάναμε τίποτα λιγότερο, από το να ανανεώσουμε το ραντεβού μας με τα παιδιά αυτά, για την επόμενη σεζόν, που ελπίζουμε – αν όλα πάνε καλά και με το εμβόλιο –  ότι θα επανακάμψουμε σοφότεροι” σχολίασε ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου.

   

  Κάναμε σημαντικές εκπτώσεις αλλά…

  “Διαδοχικά κάναμε διάφορες εκπτώσεις, τόσο ως προς τον εσωτερικό τουρισμό δίνοντας εξαιρετικά χαμηλές τιμές, όσο κι προς τους τουριστικούς πράκτορες, μειώνοντας κατά 20% τις τιμές μας, στην Βρετανική αλλά και στην Σκανδιναβική αγορά. Πολωνία αλλά και επισκέπτες από άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, είχαν ακόμη πιο χαμηλά πακέτα[…]Ένα all in clusive δωμάτιο που παρείχε τα πάντα, με όλα τα γεύματα, για όλη την οικογένεια (4 άτομα) έπεσε από τα 280 στα 160 ευρώ. Οι τιμές αυτές ήταν και για τον εσωτερικό τουρισμό αλλά και για τους tour operators για να μπορούσαν να δώσουν κίνητρο στους πελάτες τους”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ.Κώτσογλου,αναφερόμενος στην εκπτωτική πολιτική που ακολουθήθηκε από την πλευρά του Ομίλου, προκειμένου να γίνει περισσότερο ελκυστική για τους ταξιδιώτες την φετινή πολλή ιδιαίτερη χρονιά, η μια ξενοδοχειακή μονάδα που αποφάσισε να λειτουργήσει η οικογένεια Κρομμυδάκη στα Χανιά.

   

   

  Το μέλλον για το… υπόλοιπο της φετινής χρονιάς

  Εξηγώντας τους λόγους που διαμορφώνουν το τοπίο πλέον του τουρισμού στην Κρήτη, ο κ. Κώτσογλου ανέφερε χαρακτηριστικά: Οι Σκανδιναβοί ουσιαστικά έχουν αναστείλει τα ταξίδια τους, δεν λειτουργούν δηλαδή αυτές οι αγορές, τώρα το έκαναν και επίσημα. Από την άλλη, οι Βρετανοί , όταν “μεταφέρθηκαν” από την Ισπανία, δεν πήγαν και στα Χανιά, αλλά γέμισαν τα αεροδρόμια του Ηρακλείου, της Ρόδου, της Κως και της Κέρκυρας. Χανιά και Ζάκυνθος ήταν προορισμοί, που δεν χρειάστηκε να “εκτονωθεί” αυτή η “μεταφορά”, με αποτέλεσμα η… συνέπεια να είναι αρνητική για την Δυτική Κρήτη.  Οι εξελίξεις τρέχουν ανά ώρα, ελπίζουμε αυτοί οι τελευταίοι κρίκοι στην αλυσίδα, να συνεχίσουν να ταξιδεύουν. Εμείς ως όμιλος, τουλάχιστον για το Ηράκλειο, προσπαθούμε να επεκτείνουμε το πρόγραμμα μας με την condor και για τον Νοέμβριο, προκειμένου να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον τουρισμό της Κρήτης.

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ