More

  Χανιά | Αγιασμός με κενά στα σχολεία- Τα περισσότερα παιδιά χωρίς παράλληλη στήριξη

  Με πολλά κενά, κυρίως σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης χτυπά τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι στα σχολεία των Χανίων.

  Οι εκπαιδευτικοί οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

  H ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων:

  “Τα σχολεία μας άνοιξαν την 1η Σεπτεμβρίου τις πόρτες τους στους εκπαιδευτικούς με τα κενά στο νομό να αγγίζουν τριψήφιο νούμερο.

  Μετά από τους 4.500 μόνιμους διορισμούς το 2020, τους 11.700 μόνιμους διορισμούς το 2021, τους 8.487 μόνιμους διορισμούς το 2022 και τους 3.449 μόνιμους διορισμούς το 2023 στην εκπαίδευση και τις 28.353 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών  εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα βρεθούμε στο ίδιο έργο θεατές.

  Οι μόνιμοι διορισμοί δεν είναι χάρισμα καμίας κυβέρνησης! Οι διορισμοί των τελευταίων ετών δεν θα πραγματοποιούνταν χωρίς τους διαρκείς αγώνες των εκπαιδευτικών σωματείων, χωρίς τις απεργιακές μάχες και την αντιπαράθεση με όλες τις κυβερνήσεις.

  Τα σχολεία μας ανοίγουν τη Δευτέρα, και στην επιφάνεια έρχονται ξανά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφαλή λειτουργία τους, τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα στους 15, την λήψη των απαραίτητων μέτρων εντός και εκτός σχολικής μονάδας για την απρόσκοπτη έναρξη των μαθημάτων.

       Αν δεν πραγματοποιηθεί άμεσα Β’ φάση προσλήψεων εκπαιδευτικών σε όλα τα λειτουργικά κενά το αμέσως επόμενο διάστημα,οι σχολικές μονάδες του νομού θα λειτουργούν υποστελεχωμένες εις βάρος των μαθησιακών αναγκών των μαθητών μας.

  Ομαλή έναρξη της νέας σχ. χρονιάς για μας σημαίνει:

  1. Προγράμματα στα σχολεία από την πρώτη μέρα με όλες τις ειδικότητες και τις υποστηρικτικές δομές σε πλήρη ανάπτυξη σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου.

  2. Μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαίδευσης, με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

  3. Ίσα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα ανάμεσα στους μόνιμους και τους αναπληρωτές.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία των αιρετών μας οι εκτιμώμενες ελλείψεις εκπαιδευτικών για την Α/θμια Εκπαίδευση Χανίων είναι:

  Ειδικότητες

  Εκτιμώμενα κενά μετά την τοποθέτηση αναπληρωτών

  1. Δάσκαλοι (ΠΕ 70)

  2

  2. Νηπιαγωγοί (ΠΕ 60)

  3

  3. Αγγλικών (ΠΕ 06)

  3

  4.Φ. Αγωγής (ΠΕ 11)

  5

  5. Μουσικής (ΠΕ 79)

  3

  6. Γαλλικών (ΠΕ 05)

  ΑΠΩ +1 ΑΜΩ

  7. Γερμανικών (ΠΕ 07)

  1 ΑΜΩ

  8. Θεατρικής Αγωγής (ΠΕ 91)

  3

  9. Εικαστικών (ΠΕ 08)

  7

  10. Πληροφορικής (ΠΕ 86)

  2

  11. Εκπ/κοί Ειδικής Αγωγής σε δομές Ειδικής Αγωγής

  ΠΕ71 8+ ΠΕ11 1+ΠΕ79.01 1+ΠΕ91.01 1

  12. Εκπ/κοί για παράλληλη στήριξη

  185 ΠΕ70 +46 ΠΕ60

  13. ΖΕΠ

   42

  14. Διευρυμένο Ολοήμερο

  Καταγγέλλουμε το σχεδιασμό του υπουργείου και την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να στερήσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση σε πολλούς μαθητές μας. Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Χανίων να στείλει πλασματικά στοιχεία για την πραγματοποίηση των προσλήψεων στην Παράλληλη στήριξη αλλά και άκρως αντιπαιδαγωγική την απόφαση να γίνει διαχείριση των λειτουργικών κενών εις βάρος των μαθητών μας.

  Πίσω λοιπόν από τα μεγάλα λόγια για το «αναβαθμισμένο σχολείο» βρίσκεται το σχολείο των ελλείψεων και της πλήρους μορφωτικής υποβάθμισης. Η οδηγία του Υπουργείου στην πράξη σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί της Παράλληλης Στήριξης για άλλη μια χρονιά θα μειωθούν, χιλιάδες συνάδελφοι θα απολυθούν και πάρα πολλά παιδιά θα μείνουν χωρίς καθόλου στήριξη, με το βάρος να πέφτει στους γονείς, ή θα έχουν ελάχιστη στήριξη, μερικών ωρών την εβδομάδα, χωρίς ο εκπαιδευτικός να μπορεί να τους παρέχει σταθερό και ολοκληρωμένο επιστημονικό πρόγραμμα.

  • Διεκδικούμε την κάλυψη όλων των αναγκών με διορισμούς μόνιμου προσωπικού, με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Κατάργηση του προσοντολόγιου.

  • Διεκδικούμε την πλήρη στελέχωση και ομαλή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους.

  • Διεκδικούμε να προσληφθούν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί κάθε ειδικότητας για κάθε παιδί με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στις διαγνώσεις των αρμόδιων επιστημονικών φορέων (ΚΕΔΑΣΥ).

  • Διεκδικούμε την πρόσληψη επιπλέον 2% εκπαιδευτικών ανά ειδικότητα για την κάλυψη βραχυχρόνιων αδειών συναδέλφων μας.

  • Καμία πρόσληψη εκπαιδευτικού με 3μηνη σύμβαση.

  Για όλα τα παραπάνω προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη, στις 12.30μμ, στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Χανίων. Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά. Για το λόγο αυτο κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική Στάση Εργασίας  12μμ-2μμ.

  Για το ΔΣ

  Ο Πρόεδρος

  Τσαλαπάκης Αντώνης

  Η Γ. Γραμματέας

  Μαρκετάκη Αθηνά

  Fasoulakis

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ