Ακολουθήστε το
στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!
Πάνω από 200 ανθρώπους που πάσχουν από την επάρατη νόσο βοήθησε πέρσι ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης “Ορίζοντας”, συνδράμοντάς τους στη μάχη για επιβίωση που δίνουν απέναντι στον καρκίνο.
Συνολικά 219 ασθενείς, εκ των οποίων οι 197 ήταν Χανιώτες αλλά και 22 από άλλες περιοχές της χώρας, έλαβαν είτε χρηματικό βοήθημα, είτε διευκόλυνση μετάβασης για θεραπείες, είτε φιλοξενήθηκαν στους ξενώνες του συλλόγου στην Αθήνα.
Από αυτούς, το 58% ήταν γυναίκες και το 42% άνδρες, ενώ το 12% ήταν παιδιά.
Ο σύλλογος διέθεσε 5.060 εισιτήρια μετακίνησης με τα πλοία της Attica, αλλά και 3.750 διανυκτερεύσεις στους ξενώνες του, ενώ χορηγήθηκαν και 203 οικονομικά βοηθήματα σε όσους τα είχαν ανάγκη.
Χάρη στις δράσεις δωρεάς μυελού των οστών του συλλόγου, 12 συμβατοί δότες βρέθηκαν για ασθενείς που αντιμετώπιζαν αιματολογικούς καρκίνους. Παρεμπιπτόντως, σχεδόν το 20% των ασθενών που στήριξε ο σύλλογος αντιμετώπιζε τέτοιου είδους καρκίνους. Στην πρώτη θέση όμως ήταν οι ασθενείς με καρκίνο του μαστού, αγγίζοντας το 25%.
“Στα 23 χρόνια που ο Ορίζοντας είναι σε δράση έχουν βοηθηθεί πάνω από πέντε χιλιάδες άνθρωποι με όλους τους τρόπους και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πάρει συνδυασμό των παροχών του Ορίζοντα. Διαμονή σε ξενώνα, εισιτήρια με τη χορηγία της ΑΝΕΚ, που είναι δωρεάν οι μετακινήσεις των ασθενών για όσο χρειαστεί. Τρόφιμα, οικονομική ενίσχυση, όλες οι παροχές”, δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου, Αρχόντισσα Αναστασάκη-Μαρκετάκη.
Την Τετάρτη, ο “Ορίζοντας” έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα σε ξενοδοχείο των Χανίων, σε μια βραδιά που συνδυάστηκε με συνέλευση, ταυτόχρονα όμως είχε στόχο να αναγνωρίσει την προσφορά των εθελοντών του συλλόγου που επί σειρά ετών βοηθούν στην οργάνωση και την εκτέλεση πάσης φύσεως εκδηλώσεων και δράσεων.
“Οι εθελοντές είναι η κινητήριος δύναμη του Ορίζοντα και γι’ αυτό η αποψινή μας εκδήλωση είναι κυρίως ένα “ευχαριστώ” στους εθελοντές και στους σταθερούς χορηγούς και υποστηρικτές του έργου. Χωρίς τους εθελοντές δεν θα γινόταν το έργο αυτό. Γι’ αυτό και έχουμε πει ότι το έργο του Ορίζοντα είναι έργο της πόλης. Δεν είναι έργο πέντε ατόμων στενά. Οι εθελοντές είναι ομάδες και η κάθε ομάδα ξέρει πού θα βοηθήσει”, τόνισε η κα Αναστασάκη.
Στην κοπή της πίτας μοιράστηκαν λαχνοί που προσέφεραν δώρα, ενώ απονεμήθηκαν και τιμητικά βραβεία.
Δείτε φωτογραφίες:










