Ακολουθήστε το
στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!
Προκαταβολή χιλιάδων ευρώ και μετά… εξαφάνιση – Γρήγορη κινητοποίηση της Αστυνομίας
Μια ακόμη υπόθεση διαδικτυακής απάτης ήρθε στο φως στα Χανιά και συγκεκριμένα στη Κίσσαμο, με θύμα έναν 52χρονο άνδρα που αναζητούσε επαγγελματικό εξοπλισμό μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο.
Ο άνδρας ήρθε σε επαφή με φερόμενο πωλητή, έναν 31χρονο από την Κόρινθο, ο οποίος υποστήριζε ότι διαθέτει προς πώληση ανυψωτικό μηχάνημα. Μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για την αγορά, με τον ενδιαφερόμενο να προχωρά στην καταβολή προκαταβολής ύψους 2.300 ευρώ.
Ωστόσο, λίγο μετά τη μεταφορά των χρημάτων, η επικοινωνία διακόπηκε αιφνιδιαστικά, καθώς ο «πωλητής» φέρεται να μπλόκαρε κάθε δυνατότητα επαφής.
Η καταγγελία κινητοποίησε άμεσα τις αρχές του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, οι οποίες, σε συνεργασία με υπηρεσίες εκτός Κρήτης, κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη. Πρόκειται για 31χρονο άνδρα, ο οποίος συνελήφθη και φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις εξαπάτησης.
Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ υπενθυμίζουν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διαδικτυακές συναλλαγές, ειδικά όταν ζητείται προκαταβολή χωρίς διασφαλίσεις.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου εξιχνιάστηκαν τέσσερις -4- περιπτώσεις απάτης. Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκε 31χρονος ημεδαπός ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, την 17.04.2026 52χρονος ημεδαπός ως ενδιαφερόμενος για αγορά ανυψωτικού μηχανήματος, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με φερόμενο πωλητή σε διαδικτυακή αγγελία. Παθών αφού πείσθηκε για το αληθές της αγγελίας κατέβαλλε το ποσό των 2.300 ευρώ σε λογαριασμό που του υπέδειξε και ακολούθως ο φερόμενος πωλητής εισέπραξε το χρηματικό ποσό διακόπτοντας κάθε επικοινωνία μαζί του.
Από τη διενεργούμενη έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου προέκυψε ότι δράστης είναι ο 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Κορίνθου κατόπιν παραγγελίας στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κορίνθου.
Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση προέκυψε ότι ο 31χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 08 έως 16.04.2026 είχε διαπράξει ακόμα τρεις περιπτώσεις απάτης με τον ίδιο τρόπο δράσης.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.






