More

  Χανιά: Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης με τα θετικά κρούσματα – “Όσοι ήρθαν σε επαφή απομακρύνθηκαν”

  Συνολικά πέντε παιδιά έχουν διαγνωσθεί θετικά σε κορωνοϊό-Όλα τα παιδιά που έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα, καθώς και οι ομάδες τους, έχουν απομακρυνθεί από την κατασκήνωση.

  Αν και η συγκεκριμένη κατασκήνωση, τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα λειτουργίας που έχει θεσπίσει ο ΕΟΔΥ και ακόμα πιο αυστηρά, τελικά δεν αποφεύχθηκαν τα κρούσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του kriti360, μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί πέντε κρούσματα.

  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αρχικά 3 παιδάκια από το Ρέθυμνο αν και παρουσιάστηκαν με αρνητικό τεστ, τελικά αποδείχθηκαν θετικά.

  Το θετικό είναι ότι η κατασκήνωση λειτουργεί με μικρές ομάδες έτσι ώστε να περιορίζονται οι επαφές των παιδιών. Έτσι τα 100 περίπου  παιδιά που λαμβάνουν μέρος αυτή την περίοδο στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα είναι χωρισμένα σε 7 ομάδες.

  Επίσης να σημειωθεί ότι, όλα τα παιδιά που έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα, καθώς και οι ομάδες τους όπως και τα μέλη του προσωπικού, έχουν απομακρυνθεί ήδη από την κατασκήνωση, ενώ τα παιδιά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κατασκήνωση έχουν υποβληθεί σε σελφ τεστ από το ιατρικό προσωπικό την Τρίτη 20/7 και έχουν αρνητικό αποτέλεσμα.

  Για το θέμα που φυσιολογικά έχει ανησυχήσει τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί, εξέδωσε ανακοίνωση η διεύθυνση της κατασκήνωσης.

  Η ανακοίνωση από την διεύθυνση της κατασκήνωσης

  Έκτακτη ενημέρωση για γονείς Β’ περιόδου
  Αγαπητοί γονείς ,

  Σας ευχαριστούμε που και φέτος μας εμπιστευτήκατε ότι πολυτιμότερο έχετε, τα παιδιά σας. Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη για όλους και περιμέναμε με χαρά και προσμονή το καλοκαίρι. Χρόνια τώρα προσπαθούμε να προσφέρουμε στα παιδιά ασφαλείς και ξένοιαστες διακοπές. Αυτό είναι και το όραμα μας και για φέτος.

  Κάναμε ότι ήταν δυνατό για να μπουν τα παιδιά σε ένα ασφαλή χώρο να ξεχάσουν τον κορωνοιό και να παίξουν με ξενοιασιά και ασφάλεια.

  Λάβαμε όλα τα μέτρα που προτάθηκαν από το κράτος και ακόμη παραπάνω για να μπορούμε να προσφέρουμε ασφαλείς διακοπές στα παιδιά σας.

  Στην κατασκήνωση μας αυτήν την περίοδο μπήκαν παιδιά με αρνητικό ράπιντ τεστ, που όμως δυστυχώς ήταν θετικά στον COVID 19. (Επ ουδενεί δεν ευθύνονται τα παιδιά ή οι γονείς τους). Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που ο ιός βρίσκεται σε έξαρση και είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και δυστυχώς κανένα τεστ δεν είναι 100% έγκυρο.

  Αντιμετωπίσαμε όλα τα ύποπτα κρουσμάτων άμεσα (παρότι οι επίσημες οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι να περιμένουμε για επιβεβαίωση του κρούσματος, γιατί αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και θεωρήσαμε ότι θα εκθέσουμε περισσότερα παιδιά σε κίνδυνο), απομακρύνοντας όλα τα παιδιά της ομάδας που εμφανίστηκαν με μεγάλο ψυχολογικό κόστος για τα παιδιά στα οποία στερήσαμε τις διακοπές και ευχαριστούμε αυτά και τους γονείς τους για την κατανόηση και την άψογη συνεργασία τους.

  Επίσης απομακρύναμε μέλη του προσωπικού που είχαν επαφή με τις ομάδες αυτές, αποζημιώνοντας τους για την εργασία τους για όλη τη διάρκεια της περιόδου και όχι μόνο για τις ημέρες που εργάσθηκαν, παρότι δεν υπήρξε κρούσμα σε κανένα μέλος του προσωπικού (όλο το προσωπικό υποβάλλεται σε διαγνωστικά τεστ δυο φορές την εβδομάδα από την αρχή της πρώτης περιόδου ούτως ή άλλως)

  Τηρούμε απαρέγκλιτα όλα τα πρωτόκολλα και όλες τις οδηγίες που λάβαμε από τον ΕΟΔΥ και μάλιστα χειριζόμαστε την κατάσταση με ακόμη πιο αυστηρό τρόπο από αυτόν που μας έχει ορισθεί από τα πρωτόκολλα.

  Όλα τα παιδιά που έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα, καθώς και οι ομάδες τους, έχουν απομακρυνθεί από την κατασκήνωση.

  Τα παιδιά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κατασκήνωση έχουν υποβληθεί σε σελφ τεστ από το ιατρικό μας προσωπικό την Τρίτη 20/7 (όπως έτσι κι αλλιώς ήταν προγραμματισμένο) και έχουν αρνητικό αποτέλεσμα.

  Αν και δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο λειτουργίας μας, θα πραγματοποιήσουμε δεύτερο τεστ στα παιδιά σε μερικές ημέρες για να αποκλείσουμε όσο μπορούμε οποιοδήποτε ψευδές αποτέλεσμα.

  Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε τόσα χρόνια ότι πολυτιμότερο έχετε.

  Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με τρόπο που διασφαλίζει την ασφάλεια των παιδιών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  Ευχόμαστε αυτό να είναι το τελευταίο καλοκαίρι που ζούμε όλοι με αυτές τις συνθήκες.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ