More

    Χανιά | Μίνι τεχνική σύσκεψη στο γραφείο του Σημανδηράκη με την ΠτΔ – Πότε “ξεκολλάει” η Αγορά, αισιοδοξία για τα Νεώρια… [pic+vids]

    Την ευκαιρία για μια… μίνι σύσκεψη που αφορούσε τα μεγάλα τεχνικά έργα που υλοποιούνται αλλά και που δρομολογούνται στα Χανιά, είχαν οι συμμετέχοντες στην επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο Δημαρχείο Χανίων, μετά το πέρας των πρωινών εκδηλώσεων για την 110η Επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα.

    Ως πρώτη πολίτης χώρας, αλλά και με την ιδιότητα της ως επίτιμη Δημότης των Χανίων, η κ. Σεκελλαροπούλου, μαζί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τις δυο βουλευτίνες κ. Ντόρα Μπακογιάννη και κ. Σέβη Βολουδάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, κ. Ευτύχη Δαμιανάκη, ενημερώθηκε για την πορεία της ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς, το οποίο όπως ειπώθηκε στη… χαλαρή κουβέντα “είναι ένα έργο που θα ξεκολλήσει το 2024”, αλλά και για το εμβληματικό έργο της αποκατάστασης και επανάχρησης των Νεωρίων στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων.

    Σε ότι αφορά το δεύτερο, φαίνεται πως η Περιφέρεια αναλαμβάνει ακόμη πιο ενεργό ρόλο, καθώς θα είναι αυτή που θα επιφορτιστεί με την “υποχρέωση” να βρει το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο, ώστε το έργο αυτό, που θα ξεπεράσει τα 17 εκ. ευρώ, να υλοποιηθεί.

    Αρκούντος αισιόδοξος εμφανίστηκε προς αυτή την κατεύθυνση ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι “ήδη έχουμε κάνει πρόταση για να μπορεί να χρηματοδοτηθεί. Εκτιμούμε ότι μπορούμε να βρούμε τους πόρους αυτούς” 

    Τα έργα πρέπει να τρέξουν γρήγορα για να τα δούμε ολοκληρωμένα. Είμαστε τουριστικά στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φροντίσουμε τις υποδομές μας όσο πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά γίνεται“, υπογράμμισε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

    Αισιόδοξος ότι τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις εργασίες στη Δημοτική Αγορά θα ξεπεραστούν με τη νέα χρονιά, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης , ο οποίος ακόμη εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα δρομολογηθούν σημαντικές εξελίξεις και για το εμβληματικό έργο των νεωρίων, στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων.

    Διαβάστε ακόμη: Σακελλαροπούλου | Μνημονεύουμε με ευγνωμοσύνη τη φυσιογνωμία του Ελευθέριου Βενιζέλου [pics+vid]

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ