Ο Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών – Φοροτεχνικών Νομού Χανίων δηλώνει δημόσια τη στήριξή του στην πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει για την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2025 οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: “Παρότι ο Σύλλογος εκπροσωπεί πρωτίστως επαγγελματίες – εργοδότες και όχι εργαζόμενους, θεωρούμε ότι σε τόσο κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα δεν μπορεί και δεν πρέπει κανείς να μένει αμέτοχος. Η διαφύλαξη της αξιοπρέπειας της εργασίας, η διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών απασχόλησης και η αποτροπή μέτρων που οδηγούν σε εξουθενωτικά ωράρια αποτελούν θεμελιώδη ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας.

Η θεσμοθέτηση εργασιακών ρυθμίσεων που επιτρέπουν την υπέρβαση του 8ώρου έως και τις 13 ώρες ημερησίως, χωρίς ουσιαστικές ασφαλιστικές δικλείδες, πλήττει όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά και την οικονομία, την κοινωνική συνοχή και τελικά την ίδια τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Ως θεσμικός φορέας:

  • Στηρίζουμε την απεργία της 1ης Οκτωβρίου ως δημοκρατικό και θεμιτό μέσο πίεσης.
  • Υπογραμμίζουμε την ανάγκη ουσιαστικού κοινωνικού διαλόγου πριν από κάθε νομοθετική παρέμβαση που επηρεάζει την αγορά εργασίας.
  • Διαμηνύουμε ότι η αλληλεγγύη σε αγώνες για θεμελιώδη δικαιώματα αποτελεί στάση ευθύνης και όχι απλή επιλογή.

Ο Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών – Φοροτεχνικών Ν. Χανίων θα συνεχίσει να στέκεται ενεργά στον δημόσιο διάλογο, με τεκμηριωμένες θέσεις και κοινωνική ευαισθησία, αναγνωρίζοντας ότι η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι υπόθεση όλων”

Το Διοικητικό Συμβούλιο

του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

Ο Πρόεδρος Μπαρκούρας Γεώργιος

Ο Αντιπρόεδρος Μπατάκης Διομήδης
Ο Γραμματέας Μαργιολάκης Χαρίλαος
Ο Ταμίας 
Σηφάκης Γεώργιος
Το Μέλος 
Τασιούλας Πέτρος