Οργανώσεις και μέλη της Ανατρεπτικής Αριστεράς καλούν σε κινητοποιήσεις κατά της στρατιωτικής εμπλοκής στην περιοχή
Η βάση της Σούδας αποτελεί το στρατηγικό ορμητήριο για τις δυνάμεις καταπίεσης των λαών στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Αποτελεί τον ισχυρότερο σύνδεσμο εμπλοκής και συμμετοχής της Ελλάδας στη γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων. Με σοβαρότατες ενδείξεις συμμετοχής ακόμα και στις επιθέσεις εναντίον του στόλου της αλληλεγγύης που έπλευσε προς τη Γάζα. Με καταλυτικό ρόλο για την κατάπνιξη κάθε εστίας αντίστασης του παλαιστινιακού λαού και των άλλων των λαών της περιοχής μας.
Η βάση της Σούδας είναι η κηλίδα στην ιστορία της Κρήτης και στη συλλογική συνείδηση των κατοίκων της.
Οι οργανώσεις βάσης και τα μέλη της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά στην Κρήτη, την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, διαδηλώνουμε και καταγγέλλουμε τη χρήση και επέκτασή της, στην οποία συμφώνησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Καταγγέλλουμε την μετατροπή της Κρήτης και της Ελλάδας σε υποχείριο των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Καταγγέλλουμε την φαινομενική «ειρήνη» που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των ισχυρών και πάντα εις βάρος των αδυνάμων.
Καλούμε:
Την Παρασκευή 17/10:
Στις 6 μ.μ. στην Παγκρήτια Πορεία στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς
Στις 9 μ.μ. στην εκδήλωση στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών που συνδιοργανώνουν το Παγκρήτιο Συντονιστικό για την Παλαιστίνη με το March to Gaza Greece, με ομιλίες από τον συγγραφέα και καθηγητή Νικόλα Κοσματόπουλο, τον Δημήτρη Πλειώνη μέλος του BDS Greece και τον λιμενεργάτη Giuseppe D’ Alesio μέλος του S.I. COBAS στη Νάπολη. Συντονισμός Λαμπρινή Θωμά.
Το Σάββατο 18/10:
Στις 11 π.μ. σε προσυγκέντρωση στο Ρολόι του Δημοτικού Κήπου από όπου και θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία προς το Μουζουρά
Στις 13 μ.μ. Συγκέντρωση στον Μουζουρά και από εκεί πορεία προς την είσοδο της αμερικανικής βάσης.
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΗΠΑ – ΙΣΡΑΗΛ Εις ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ