Ακολουθήστε το Kriti360 στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!

Θερμές ευχαριστίες προς την οικογένεια Κατάκη για τη σπουδαία δωρεά ανυψωτικού μηχανήματος πισίνας εις μνήμη της Τώνιας Κατάκη, απευθύνει το  Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Νομού Χανίων και μια ιδιαίτερη συγνώμη για την απουσία εκπροσώπου του από την εκδήλωση παράδοσης – παραλαβής.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, στη σχετική ανακοίνωση, για έναν ιδιαίτερα πολύτιμο και υψηλού κόστους εξοπλισμό, που ενισχύει ουσιαστικά την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στον αθλητισμό και στην κολύμβηση, συμβάλλοντας στην υγεία, την αποκατάσταση και την ισότιμη συμμετοχή.

Παράλληλα το Σωματείο απευθύνει συγνώμη στην δωρήτρια οικογένεια γιατί δεν είχε ενημερωθεί ώστε να παραστεί εκπρόσωπός του κατά την παραλαβή του μηχανήματος:

“Θα θέλαμε να απευθύνουμε μια ειλικρινή συγγνώμη προς την οικογένεια, καθώς δεν καταφέραμε να παρευρεθούμε στην παράδοση του μηχανήματος και να τους ευχαριστήσουμε από κοντά. Το Σωματείο δεν είχε γνώση ότι η παράδοση θα πραγματοποιούνταν και εάν είχαμε ενημερωθεί εγκαίρως, όπως ενημερώθηκαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, θα ήμασταν παρόντες.

Η προσβασιμότητα στις αθλητικές υποδομές της πισίνας στον Κλαδισσό αποτελεί αίτημα του Σωματείου και έχει συζητηθεί με τον Δήμαρχο Χανίων. Προσφατα, πριν ακόμη από τα εγκαίνια και στο πλαίσιο της ανακατασκευής του κολυμβητηρίου και της δημιουργίας των δύο νέων πισινών στο Γυμναστήριο Κλαδισού, το Σωματείο είχε καταθέσει αίτημα προς την Περιφέρεια Κρήτης για ανυψωτικό μηχάνημα.

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι δρομολογούνται και οι αναγκαίες συμπληρωματικές παρεμβάσεις, όπως αποδυτήρια και στέγαστρο, καθώς η ουσιαστική προσβασιμότητα προϋποθέτει ολιστικό σχεδιασμό και συνεργασία με τα άτομα που αφορά.

Το Σωματείο ΑμεΑ Χανίων θα συνεχίσει να εργάζεται για μια πόλη που διασφαλίζει το δικαίωμα όλων στην άθληση, την πρόσβαση και τη συμμετοχή.

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο Νομαρχιακό Σωματείο ΑμεΑ Νομού”