More

  Χανιά | Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη το απόγευμα από την Επιτροπή Ειρήνης

  Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΕΕ! Να μην σταλεί η φρεγάτα Ύδρα στην Ερυθρά Θάλασσα! Κανένας στρατιωτικός έξω από τα ελληνικά σύνορα! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη 27 Φλεβάρη στις 19:00 στην Πλατεία Σούδας.

  Σε μια περίοδο που τα γεγονότα μαρτυρούν ότι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στην Ουκρανία, στη Γάζα, στην Ερυθρά Θάλασσα και αλλού πυροδοτούν επικίνδυνες εξελίξεις και ο κίνδυνος γενικευμένης πολεμικής αντιπαράθεσης είναι μεγάλος, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεπικουρούμενη από όλο το φάσμα του ευρωατλαντικού πολιτικού «μπλοκ» (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, «Σπαρτιάτες» κ.ά.), «ρίχνει και άλλο λάδι» στη φωτιά του πολέμου, που κινδυνεύει να μας «κάψει» όλους, με την αποστολή φρεγάτας και προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση της βάσης στη Σούδας και συνολικά όλου του πλέγματος των αμερικανονατοϊκών βάσεων και υποδομών.

  Απέναντι σ΄ αυτούς τους «πολεμοκάπηλους» σχεδιασμούς τους, η Επιτροπή Ειρήνης, το αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, τα εργατικά σωματεία  και μαζικοί φορείς των Χανίων δίνουμε πιο αποφασιστικά τη μάχη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων, των αστικών τάξεων και ιμπεριαλιστικών κέντρων, κατά της εμπλοκής της χώρας μας

  και διαδηλώνουμε την Τρίτη 27 Φλεβάρη στις 19:00 στην Πλατεία Σούδας, απαιτώντας: Να σταματήσει τώρα η ελληνική εμπλοκή! Να παρθεί πίσω η επικίνδυνη απόφαση για την ανάληψη της διοίκησης της πολεμικής επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα. Να κλείσει η βάση της Σούδας και  όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές. Να μην σταλεί φρεγάτα και προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ερυθρά Θάλασσα και σε κάθε άλλη αποστολή εκτός συνόρων!

  Είναι στάση ευθύνης και έχει μεγάλη σημασία για το λαό μας, για το λαό της Κρήτης, για κάθε Χανιώτη να καταδικάσουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει ελληνική φρεγάτα στο στόμα του λύκου, στην Ερυθρά Θάλασσα, με το πρόσχημα της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και της προστασίας των εμπορικών πλοίων, ενώ, στην πραγματικότητα, γίνεται για την ενίσχυση της πρωτοκαθεδρίας της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή.

  • Γιατί μετατρέπουν την Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και στοχοποιούν τον ελληνικό λαό.
  • Γιατί πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη απόφαση, που αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, βάζοντας τον ελληνικό λαό σε μεγάλες περιπέτειες. Ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες που κλιμακώνονται η δολοφονική επίθεση και οι σχεδιασμοί του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού και των άλλων λαών της Μέσης Ανατολής, η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ της στήριξης της δολοφονικής πολιτικής του κράτους του Ισραήλ.
  • Γιατί η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης όπως και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την αποστολή πλοίων και στρατού στην περιοχή έχουν ως στόχο την διαφύλαξη των εφοπλιστικών συμφερόντων και τον έλεγχο ενός κομβικού σημείου της περιοχής για την μεταφορά εμπορευμάτων και ενέργειας.
  • Γιατί η «καραμέλα» του λεγόμενου εθνικού συμφέροντος που αναμασά η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού και των λαών της περιοχής. Αντίθετα, φανερώνεται ότι τα συμφέροντα για τα οποία μιλά είναι εκείνα των εφοπλιστών, των επιχειρηματικών ομίλων και των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ -ΕΕ. Σε αυτά τα συμφέροντα “πίνουν νερό” ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, που τόσο ως κυβερνήσεις, όσο και ως αντιπολίτευση υπηρέτησαν και υπηρετούν με τον ζήλο του καλού μαθητή.
  • Γιατί αποκαλύπτεται για πολλοστή φορά και με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι οι υπέρογκες δαπάνες της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και οι δεκάδες στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, στις οποίες συμμετέχει η χώρα μας, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της Ελλάδας.

  Υπεύθυνη στάση και πραγματικό εθνικό συμφέρον του λαού Μας, κάθε Χανιώτη, είναι να σταθεί απέναντι στην εγκληματική πολιτική τους για να δυναμώσει η πάλη για απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις συμμαχίες. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι  αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές. Να μην σταλεί η φρεγάτα Ύδρα στην Ερυθρά Θάλασσα! Κανένας στρατιωτικός έξω από τα ελληνικά σύνορα!

  Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη 27 Φλεβάρη στις 19:00 στην Πλατεία Σούδας.

  Φλεβάρης 2023

  Fasoulakis

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ