More

  Χανιά | Τι γίνεται με το νέο Κ.Δ.ΑΠ.ΑμεΑ στα Περιβόλια…; Μπορεί να βγει η άδεια ή όχι…

  Συνεχίζονται οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόκαλυψη του Kriti360 αναφορικά με το “πάγωμα” που παρατηρείται στην ίδρυση και λειτουργία του πρώτου ΚΔΑΠ ΑμΕΑ του Δήμου Χανίων.

  Από τις 17/01/2024 η στήλη του “Κυρίου Έπαρχου”, με σχετικό της άρθρο, είχε αναδείξει το θέμα, τονίζοντας πως η… παγωμάρα που επικρατεί γύρω από αυτό, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, προβληματισμό και – κυρίως – αγωνία, σε όλες αυτές τις οικογένειες που περιμένουν ν’ ανοίξει τις πύλες της, η νέα αυτή δομή.

  Η εν λόγω δομή  “δημιουργήθηκε”, είναι έτοιμη – σε επίπεδο εγκαταστασεων και εξοπλισμού – να ξεκινήσει να λειτουργεί, αλλά έπεσε πάνω στην αλλαγή του νόμου και όλα “πάγωσαν”

  Η έναρξη λειτουργίας του νέου Κ.Δ.ΑΠ.ΑμεΑ – στην περιοχή των Περβολίων της Δ.Ε. Θερίσου είχε τοποθετηθεί “μέσα στο φθινόπωρο του 2023”, ωστόσο μέχρι σήμερα τίποτα δε μαρτυρά που το Κέντρο θα ξεκινήσει να λειτουργεί. Μετά την πρώτη αντίδραση που είχε προκαλέσει το θέμα, με την κοινοβουλευτική παρέμβαση της Ελληνικής Λύσης, τον περασμένο Φεβρουάριο – περί τα μέσα –  το θέμα “ήρθε” προς συζήτηση στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβούλου, κ. Μηνά Βουλγαρίδη. Τότε, για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε το ακριβώς – ή περίπου δηλαδή – συμβαίνει. Η  αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Ελένη Ζερβουδάκη, τότε μεταξύ άλλων είχε πει: “Λίγο πριν ξεκινήσει τη λειτουργία της η νέα αυτή δομή, άλλαξε η νομοθεσία και κολλήσαμε. Δεν μπορούμε να βγάλουμε άδεια λειτουργίας. Άλλαξε ο νόμος και απαιτεί τα κτήρια αυτά να βρίσκονται εντός οικισμού και εντός σχεδίου πόλης. Το καθ’ όλα έτοιμο κτήριο που έχουμε δημιουργήσει, βρίσκεται 300 μέτρα από τον οικισμό των Περιβολίων και 500 από τον αντίστοιχο του Θερίσου. Δυστυχώς όμως για την ώρα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Είμαστε σε συνεχή επαφή με το γραφείο της αρμόδιας υφυπουργού, της κ. Ζαχαράκη και περιμένουμε μια νομοθετική ρύθμιση“.

  Καμία πληροφόρηση ένα μήνα μετά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

  Ζερβουδάκη : Δυστυχώς όμως για την ώρα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Είμαστε σε συνεχή επαφή με το γραφείο της αρμόδιας υφυπουργού, της κ. Ζαχαράκη και περιμένουμε μια νομοθετική ρύθμιση“

  Από εκείνη την ημέρα, μέχρι και σήμερα – την ώρα δηλαδή που γράφονταν αυτές οι γραμμές – ουδεμία άλλη πληροφορία έχει δοθεί από τους υπέυθυνους του Δήμου Χανίων, αναφορικά με την “τύχη” της εν λόγω δομής, η οποία “δημιουργήθηκε”, είναι έτοιμη – σε επίπεδο εγκαταστασεων και εξοπλισμού – να ξεκινήσει να λειτουργεί, αλλά έπεσε πάνω στην αλλαγή του νόμου και όλα “πάγωσαν”. Ανατρέχοντας δε στο αρχείο των επίσημων δηλώσεων που είχαν γίνει για το συγκεκριμένο θέμα, μια ακόμη τοποθέτηση – και πάλι από την κ. Ζερβουδάκη – προκαλεί αρκετά ερωτηματικά, για τον “τρόπο” με τον οποίον αντιμετωπίζονται κάποια αν μη τι άλλο πολύ σοβαρά και πολύ “ιδιαίτερα” ζητήματα. “Έγιναν πολύ μεγάλες προσπάθειες, τόσο στο νομικό και διοικητικό κομμάτι, όσο και ως προς την εξεύρεση κατάλληλου κτιρίου ώστε να στεγάσει μία τέτοια δομή. Επί δύο χρόνια κοιτούσαμε να βρούμε τις κατάλληλες συνθήκες να ωριμάσει σκέψη και να γίνει πραγματικότητα“, έλεγε τον Ιούλιο του 2023 η κ. Ζερβουδάκη στις δηλώσεις της. όταν τότε πανηγυρικά οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, έκαναν την επίσημη παρουσίαση της νέας δομής που θα έρχονταν τότε πολύ σύντομα.

  Τα ερώτηματα είναι πολύ απλά κι εξακολουθούν να ζητούν απαντήσεις…

  Τι γίνεται με το νέο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ του Δήμου Χανίων…;

  Μπορεί να βγει η άδεια ή όχι…;

  Υπάρχει πιθανότητα να λειτουργήσει και πότε…;

   

  Διαβάστε ακόμη: Χανιά | Τι γίνεται με το νέο Κ.Δ.ΑΠ.ΑμεΑ που θ΄ανοιγε στα Περιβόλια το φθινόπωρο…; “Πάγωσαν” τα χαμόγελα…; 

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ