325 παίκτες από 34 χώρες, 4 ηπείρους και 7 μέρες γεμάτες σκάκι, πολιτισμό και τουρισμό στην καρδιά των Χανίων
Το 18ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας είναι γεγονός! Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που διεξάγεται στο νησί μας, είναι έτοιμη να υποδεχτεί και φέτος τους αθλητές της! Μία διοργάνωση που έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, αποτέλεσμα των άψογων διοργανώσεων και της θετικής παράδοσης που έχει δημιουργηθεί! Ειδικά τη φετινή χρονιά σπάει όλα τα κοντέρ! Ρεκόρ τόσο στις συμμετοχές όσο και στις χώρες προσέλευσης! 325 αθλητές έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι αυτή τη στιγμή ξεπερνώντας κατά πολύ οποιαδήποτε προηγούμενη διοργάνωση!
Εντυπωσιακό είναι και το ότι οι παίκτες αυτοί προέρχονται από 34 χώρες, τεσσάρων ηπείρων που δείχνει και την Παγκόσμια απήχηση που έχει, κάνοντας την Παλαιόχωρα έναν από τους πιο δημοφιλείς σκακιστικούς προορισμούς! Εκτός από τις παραδοσιακές Ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν ετησίως, τη φετινή χρονιά έχουν δηλώσει συμμετοχή παίκτες από Αμερική, Χιλή, Κίνα, Νεπάλ, Ινδία και Νότια Κορέα! Πραγματικά νιώθουμε περήφανοι βλέποντας όλους αυτούς τους παίκτες να διασχίζουν όλο τον κόσμο με τελικό προορισμό ένα από τα νοτιότερα μέρη της Ευρώπης, τη νύμφη του Λιβυκού, τη μαγευτική Παλαιόχωρα!
Έναν πανέμορφο τόπο, τον οποίο οι παίκτες με τις πεντάωρες μονομαχίες τους καθημερινά τον μετατρέπουν σε ένα σκακιστικό κέντρο πνευματικής ενέργειας! Ένα πεδίο μάχης που αναμένεται να ενθουσιάσει το κοινό που θα παρακολουθήσει, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα για τους λάτρεις του αθλήματος.
Πρωτεργάτες σ’ αυτή τη διοργάνωση είναι ο Δήμος Καντάνου Σελίνου και οι κάτοικοί του, που έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή το πρωτάθλημα αυτό! Πάντα παρών ο Δήμαρχος κ. Περράκης Αντώνης και σε συνεχή ενημέρωση, δίνοντας άμεση λύση σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί, καθώς και οι άνθρωποι της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ που με την εμπειρία τους έχουν καταφέρει να φτάσουν τόσο ψηλά τη διοργάνωση! Συν διοργανωτής και σταθερός υποστηρικτής όλα αυτά τα χρόνια, στυλοβάτης θα λέγαμε για την επιτυχία της διοργάνωσης η Π.Ε. Χανίων.
Η διοργάνωση του τουρνουά αποτελεί σημαντική στιγμή για την Παλαιόχωρα, καθώς προβάλλει την περιοχή και αναδεικνύει την πολιτιστική και τουριστική της αξία. Το τουρνουά αναμένεται να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, προσφέροντας μια εξαιρετική ευκαιρία για την προώθηση του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας.
Να τονίσουμε βέβαια τα πολύπλευρα οφέλη που έχει αυτή η διοργάνωση στην οικονομία του τόπου μας, μιας και πάνω από 3.000 διανυκτερεύσεις προβλέπονται να γίνουν στη διάρκεια των αγώνων από 1.000 και πλέον άτομα που θα βρίσκονται στην Παλαιόχωρα για τους αγώνες. Μία σημαντική οικονομική ενίσχυση όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και προβολή του τόπου μας, μιας και οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά από το διαδίκτυο από τις μεγαλύτερες σκακιστικές ιστοσελίδες Παγκοσμίως διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την Παλαιόχωρα και γενικότερα την Κρήτη! Να αναφέρουμε βέβαια και τα αγωνιστικά οφέλη για τους σκακιστές του τόπου μας, οι οποίοι δεν χάνουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις κερδίζοντας παράλληλα τόσο την εμπειρία όσο και την διεκδίκηση κάποιου ειδικού επάθλου!
Η υποστήριξη των χορηγών είναι μεγάλη και καθοριστική για την επιτυχία της διοργάνωσης. Κεντρικός Χορηγός των αγώνων είναι η ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ! Μία εταιρία που πραγματικά τιμάει τον τόπο μας, παρούσα σε κάθε μεγάλη αθλητική – πολιτιστική εκδήλωση! Η στήριξή της και η ανταπόδοση μέρος των εσόδων της προς την κοινωνία των Χανίων, δείχνει έμπρακτα την αγάπη που πρέπει να καλλιεργούμε όλοι για τον τόπο μας! Τη στήριξη προς την διοργάνωση έχουν επίσης ο ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., το Πανεπιστήμιο ΝΕΑΠΟΛΙΣ Πάφου, το Εμπορικό Επιμελητήριο Χανίων, τα S/M SYNKA, το S/M Πετράκης, το Nook Studio, τον σύλλογο ενοικιαζόμενων δωματίων Παλαιόχωρας, το σύλλογο Εστίασης Παλαιόχωρας, τον Εμπορικό Σύλλογο Παλαιόχωρας, τον φούρνο Βακάκης Family, τον Bakery Anatoly και τους ΚΡΗΤΕΣ ΡΙΖΟΤΟΜΟΙ που με τα βότανα της Κρήτης δροσίζουν τους αθλητές.
Έναρξη των αγώνων είναι το Σάββατο 19 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουλίου.
Ελάτε να ζήσουμε μαζί μια εβδομάδα γεμάτη σκακιστικές συγκινήσεις και μοναδικές στιγμές στην όμορφη Παλαιόχωρα Χανίων!