Ακολουθήστε το στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!
Έχουν ήδη διασωθεί 37 άτομα από την επιχείρηση έρευνας του Λιμενικού
Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνθρωπος από τη θαλάσσια περιοχή της Γαύδου τα τα ξημερώματα του Σαββάτου (14/12), μετά από ανατροπή λέμβου στην οποία επέβαιναν δεκάδες πρόσφυγες.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας στις έρευνες που πραγματοποιούνται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, συμμετέχουν δύο παραπλέοντα πλοία, ένα ναυαγοσωστικό, ένα πλωτό του λιμενικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα του Πολεμικού Ναυτικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την θάλασσα ανασύρθηκε η σορός ενός ατόμου, ενώ 37 ακόμη διασώθηκαν και μεταφέρονται στην Παλαιόχωρα. Επίσης ένας ακόμη άντρας με συμπτώματα πνιγμού διεκομίσθη με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο Χανίων. Ο ναυαγός μετά τις πρώτες βοήθειες εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Να σημειωθεί ότι το ναυάγιο σημειώθηκε 12 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του νησιού και υπάρχουν 40 αγνοούμενοι.
Στο μεταξύ λίγες ώρες μετά, εντοπίστηκε μια ακόμη βάρκα στην θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων νότια της Γαύδου στην οποία επέβαιναν 47 μετανάστες που κινδύνευαν. Όλοι διασώθηκαν από φορτηγό πλοίο και μεταφέρονται στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.