More

  Χάρης Λεοντάκης| Ο Κρητικός δημοσιογράφος που νόσησε από κορωνοϊό και το μήνυμα του στον Χαρδαλιά: Να χαίρεστε την ιχνηλάτηση σας…

  Ο Δημοσιογράφος του Creta Tv και Creta24 και ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA στην Κρήτη, Χάρης Λεοντάκης, είναι ένας από τους ασθενείς που νόσησαν από κορωνοϊό τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη.

  Βρισκόμενος σε καραντίνα στο σπίτι του, ο συνάδελφος δημοσιογράφος, επέλεξε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους, την περιπέτεια της υγείας του.

  Ο Χάρης, σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο facebook,  περιγράφει βήμα, βήμα το πως εξελίχθηκε η πορεία του, από τα πρώτα συμπτώματα μέχρι και τώρα, που βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης στο σπίτι του.

  Είχε πολλά ευχαριστώ – και συγχαρητήρια – να πει, στο υγειονομικό προσωπικό με το οποίο ήρθε σε επαφή, αλλά και μια σειρά από απολύτως εύστοχες παρατηρήσεις, για την διαχείριση του περιστατικού του, από την Πολιτική Προστασία, οι οποίες οφείλουν – όχι τόσο – ν’ απαντηθούν επειδή ο Χάρης είναι δημοσιογράφος κι έχει “βήμα”, αλλά κυρίως να προβληματίσουν και να θέσουν την κρατική μηχανή, ενώπιον των ευθυνών της.

  Διαβάστε και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:  

  Θα σας κουράσω λίγο αλλά δεν γίνεται αλλιώς
  Κύριε Χαρδαλιά να χαίρεστε την ιχνηλάτηση σας
  Το ήξερα, το φοβόμουνα, το περίμενα πως θα γινόταν. Περίμενα πως κάποια στιγμή με την καθημερινή επαφή με κόσμο λόγω του ρεπορτάζ θα έβρισκε τρόπο να τρυπώσει. Και μάσκα φορούσα και αντισηπτικό χρησιμοποιούσα και αποστάσεις κράταγα. Αυτοί όμως που ξέρουν έχουν πει. Είναι ύπουλος. Ναι είναι.
  Το Σάββατο, όταν εμφάνισα τα πρώτα συμπτώματα επικοινώνησα με τον γιατρό ασφαλείας του χώρου εργασίας μου και με προέτρεψε να πάω σε νοσοκομείο.
  Στο Βενιζέλειο που πήγα για το τεστ δύο πράγματα μου έκαναν εντύπωση. Πρώτα πρώτα οι γιατροί. Εξετάζουν τους ασθενείς, λες και είναι ατρόμητοι. Ξέρουν πως έχουν να κάνουν με άτομα που ίσως νοσούν αλλά δεν κάνουν καμιά έκπτωση. Τα πάντα στην εντέλεια και με τα μέτρα προστασίας να είναι απόλυτη προτεραιότητα. Επίσης ήταν σημαντικό για μένα το τηλεφώνημα που δέχτηκα από τη γιατρό που με εξέτασε, το πρωί της Δευτέρας, που μου έδωσε οδηγίες αλλά και προσπάθησε να με εμψυχώσει.
  Εκεί όμως που επίσης υποκλίνομαι, είναι οι καθαρίστριες. Δεν είναι λίγο να μπαίνεις ανά είκοσι λεπτά, μισή ώρα, σε ένα χώρο που ξέρεις πως έχουν περάσει και ασθενείς με κορωνοϊό και να μπαίνεις εκεί μέσα να πρέπει να καθαρίσεις και να απολυμάνεις ακόμα και σημεία που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να άγγιξε ή να πάτησε ο προηγούμενος ασθενής. Και να το κάνεις αυτό όλη μέρα κάθε μέρα.
  Την Κυριακή με ενημέρωσαν τηλεφωνικά από τον ΕΟΔΥ πως το τεστ που έκανα ήταν θετικό. Δεν μου είπαν πολλά παρά μόνο πως θα πρέπει να μείνω σε καραντίνα και πως θα με καλέσουν από την Πολιτική Προστασία για την ιχνηλάτηση των επαφών μου. Μου έδωσαν ένα τηλέφωνο γιατρού με τον οποίο και επικοινώνησα για να ζητήσω πληροφορίες για το πώς θα αντιμετωπίσω την κατάσταση που είχα μπροστά μου.
  Το περίμενα το τηλεφώνημα τις επόμενες ώρες, Όταν αυτό δεν ήλθε μέχρι τις 23.00 της Κυριακής ήμουν σίγουρος πως θα γίνει τη Δευτέρα.
  Το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε με το τηλέφωνο από τη γιατρό από το Βενιζέλειο και στη συνέχεια βλέποντας πως η Πολιτική Προστασία καθυστερεί να επικοινωνήσει μαζί μου άρχισα να ενημερώνω όσους είχα συναντήσει όλη την προηγούμενη εβδομάδα λόγω της δουλειάς μου.
  Εκεί γύρω στις 12.00 δέχτηκα ένα τηλέφωνο από την Πολιτική Προστασία. Ένα τηλέφωνο που για μένα, ίσως να αποτελεί και έναν από τους λόγους που φτάσαμε να έχουμε μέχρι και +3000 κρούσματα κάθε μέρα και δείχνει πως αυτοί που έχουν την ευθύνη της διαχείρισης ενός τμήματος της κατάστασης δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
  Ο διάλογος με την κατά τα άλλα ευγενέστατη υπάλληλο της Πολιτικής Προστασίας είναι ο ακόλουθος:
  ΠΠ: Καλημέρα σας είστε ο κ Λεοντάκης Χαράλαμπος;
  ΛΧ: Ναι εγώ είμαι
  ΠΠ: Κύριε Λεοντάκη σας τηλεφωνό από την Πολιτική Προστασία έχετε βγει θετικός στον κορωνοϊό..
  ΛΧ: Ναι το ξέρω με ενημέρωσαν από τον ΕΟΔΥ.
  ΠΠ: Ωραία. Θα πρέπει να μπείτε σε καραντίνα. Που θα την περάσετε;
  ΛΧ: στο σπίτι μου οδος τάδε αριθμός τάδε
  ΠΠ: Υπάρχουν άλλα άτομα μαζί σας
  ΛΧ Όχι μένω μόνος.
  ΠΠ: Ωραία, Με τι ασχολείστε;
  ΛΧ: Δημοσιογράφος
  ΠΠ: Να φανταστώ στη δουλειά σας ενημερώσατε;
  ΛΧ: Προφανώς.
  ΠΠ: Ωραία. Μπράβο. Δεν νοσηλευτήκατε στο νοσοκομείο, όχι
  ΛΧ: Όχι
  ΠΠ: Θα σας διαβάσω μερικά συμπτώματα για να μου πείτε τι από αυτά αισθανθήκατε. Βήχας, πυρετός, δύσπνοια, ανοσμια, αγευσία, κόπωση, πονοκέφαλος πονόλαιμος και μυαλγία.
  ΛΧ: Μυαλγία, πονοκέφαλος πυρετός
  ΠΠ: Και πότε αισθανθήκατε τα πρώτα συμπτώματα και σας έκαναν να κάνετε το τεστ;
  ΛΧ: Το Σάββατο
  ΠΠ: Δεν ταξιδέψατε κάπου με τη δουλειά σας ούτε βρεθήκατε σε κάποιο χώρο με πολλά άτομα πχ γάμος βάπτιση
  ΛΧ: Όχι
  ΠΠ: Στο σπίτι μένετε μόνος είστε απομονωμένος ;
  ΛΧ: Ναι
  ΠΠ: Ωραία. Η οδηγία εδώ της Πολιτικής Προστασίας είναι πως από τη μέρα που δώσατε το δείγμα στις 21 θα μετρήσετε δέκα μέρες για να βγείτε από το σπίτι. Σε δέκα μέρες λήγει η καραντίνα σας από τη μέρα που δώσατε το δείγμα. Μικρό παραθυράκι, τρεις μέρες πριν τελειώσει η καραντίνα σας αν δεν αισθάνεστε καλά θα πάρετε τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ να σας πει τι θα κάνετε. Εντάξει;
  ΛΧ: Ναι.
  ΠΠ: Περαστικά σας, γεια σας.
  Χρόνος τηλεφωνήματος 2 λεπτά και 12 δεπτερόλεπτα. Αλήθεια τώρα; Αυτή είναι η περίφημη ιχνηλάτηση; Ούτε μία ερώτηση αν είχα στενές επαφές. Ούτε μία ερώτηση αν συνάντησα κάποιους τις τελευταίες μέρες πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Ούτε μια ερώτηση αν ενημέρωσα κάποιους για το ότι είμαι θετικός στον κορωνοϊό.
  Ούτε μία προτροπή για να ενημερώσω κάποιους για να προσέχουν. Ούτε μία ερώτηση για το που μπορεί να κόλλησα.
  Αλήθεια είναι δουλειά της Πολιτικής Προστασίας να με ρωτήσει τι συμπτώματα έχω;
  Αν αυτό λέγεται ιχνηλάτηση…
  Αν το τηλέφωνο έγινε απλά για να επιβεβαιωθεί ο ρόλος της Πολιτικής Προστασίας τότε πάσο.
  Απλά αναφέρω πως γνωρίζω, ότι τα στοιχεία μου είναι γνωστά σε όλους τους φορείς από την Κυριακή το βράδυ που βγήκα θετικός. Δεν χρειαζόταν η Πολιτική Προστασία να επικοινωνήσει μαζί μου για να τα επιβεβαιώσει. Επίσης ο ΕΟΔΥ με είχε ενημερώσει πως θα πρέπει να μείνω σε καραντίνα για 10 μέρες εφόσον τις τρεις τελευταίες δεν έχω κανένα σύμπτωμα. Ούτε αυτό χρειαζόταν να μου το πει η Πολιτική Προστασία. Εγώ ο απλός πολίτης, ακούγοντας Πολιτική Προστασία περιμένω πως θα κάνουν κάτι για να προστατέψουν εμένα και τους γύρω μου. Αλήθεια ποιον προστάτεψε το συγκεκριμένο τηλεφώνημα;
  Κύριε Χαρδαλιά να τη χαίρεστε την ιχνηλάτηση σας…
  ΥΓ. Σας ευχαριστώ όλους όσοι με έχετε καλέσει ή έχετε στείλει μνμ…
  ΥΓ2. Να προσέχετε. Προστατεύετε τους εαυτούς σας αλλά και τους γύρω σας με το να τηρείται τα μέτρα.
  ΥΓ3. Λάθος άνθρωπο διάλεξε ο κορωνοϊός να τα βάλει.
  ΥΓ4. Ελπίζω μόνο να μην βρει το μπελά της η κοπέλα που με πήρε τηλέφωνο
  Χάρη, περαστικά… 
  Προφανώς και λάθος άνθρωπο διάλεξε ο κορωνοϊός…
  Θ.Π.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Αναφορά στους εμβολιασμούς των ηλικιωμένων στην Κρήτη έκανε ο Πρωθυπουργός

  Aναφορά στους εμβολιασμούς των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών που άρχισαν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου και στην Κρήτη έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.Ο κ....

  Με τη Σοφία Μπεκατώρου και με κάθε Σοφία…

  Αηδία προκαλεί και ο υπαινιγμός: «Μα καλά, τώρα το θυμήθηκε;» Ναι, φίλε μου! Τώρα. Και μακάρι με την αρχή που έκανε η Μπεκατώρου, να...

  Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή στον 38χρονο για την υπόθεση της 17χρονης Μάγιας

  Ένοχο έκρινε τελικά το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τον 38χρονο Σλοβένο για την υπόθεση της εξαφάνισης, της 17χρονης Μάγιας.Ειδικότερα, το Δικαστήριο, επέβαλε στον 38χρονο...

  ΔΕ.ΔΙ.Σ.Α.: Την προστασία της Αστυνομίας ζητούν οι εργαζόμενοι

  Την προστασία, της Αστυνομίας ζητούν οι εργαζόμενοι, της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων με αφορμή το περιστατικό με τον πυροβολισμό των εργαζομένων.Σε ανακοίνωση που...