Μια υπόθεση που απασχολεί από τις 23 Μαρτίου του 2014 τα αστυνομικά και δικαστικά δρώμενα της Κρήτης, παρουσιάστηκε την Τετάρτη, στην εκπομπή του Star “Αλήθειες με τη Ζήνα”.
Η εκπομπή φιλοξένησε τη σύζυγο του 51χρονου κτηνοτρόφου Κώστα Προβιδάκη που είχε χάσει τη ζωή του, όταν χτυπήθηκε θανάσιμα με μαγκούρες από δυο συγχωριανούς του στο Αντισκάρι. Στο ίδιο αιματηρό περιστατικό ως εκ θαύματος είχε σωθεί ο γιος του θύματος, ο οποίος επέβαινε και αυτός στο ίδιο όχημα με τον πατέρα του.
Η τραγική σύζυγος περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο στη Ζήνα Κουτσελίνη τα γεγονότα και πως αυτά διαδραματίστηκαν αλλά και για τις σκέψεις που η ίδια έκανε, προκειμένου να εκδικηθεί τους ανθρώπους που αφαίρεσαν τη ζωή του συζύγους της.
Το χρονικό του μακελειού
Το απόγευμα της 23ης Μαρτίου του 2014, σύμφωνα με το cretanmagazine.gr το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Κώστας Προβιδάκης από τις Γκαγκάλες, με συνοδηγό το γιο του, συναντήθηκε σε δρόμο του Αντισκαρίου με αγροτικό αυτοκίνητο, στο οποίο οδηγός ήταν ο 37χρονος και συνεπιβάτης του ο 30χρονος από τη Γέργερη. Λόγω της στενότητας του δρόμου, ήταν αδύνατη η ταυτόχρονη διέλευση και των δύο οχημάτων.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 37χρονος βγήκε τότε από το αυτοκίνητο και κρατώντας μια μαγκούρα άρχισε να σπάει τα τζάμια του οχήματος του Προβιδάκη. Ο γιος τού 51χρονου κατάφερε να διαφύγει από το σημείο για να ζητήσει βοήθεια.
Δυστυχώς, όμως, ο πατέρας του δε στάθηκε το ίδιο τυχερός, καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία, παρότι προσπάθησε επανειλημμένα να ξεφύγει από τους διώκτες του, ξυλοκοπήθηκε με αγριότητα από τον 30χρονο, τον 37χρονο, αλλά και τον 28χρονο αδερφό τού τελευταίου, που είχε στο μεταξύ σπεύσει στο σημείο.
Ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται, μάλιστα, να προσπάθησε να εμβολίσει τον 51χρονο, περνώντας με το αγροτικό αυτοκίνητο από πάνω του, χωρίς όμως να τα καταφέρνει.
Ο Προβιδάκης κατάφερε να συρθεί και να απομακρυνθεί λίγα μέτρα, ωστόσο δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τους διώκτες του, οι οποίοι – σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα – τον πρόφτασαν και, χτυπώντας τον στο κεφάλι και το σώμα, τον αποτελείωσαν.