More

  Χρήστος Μαρκογιαννάκης: Ο μόνος που έχει το δικαίωμα να «αποστρατεύσει»  το Μαρκογιαννάκη είναι η κοινωνία που τον ανέδειξε και κανείς άλλος!  

   

  Είναι ο πλέον ψηφο-συλλεκτικός πολιτικός που έχει περάσει από τα Χανιά, τις τελευταίες τρεις περίπου δεκαετίες, ωστόσο με απόφαση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, τέθηκε εκτός(;) πολιτικής μάχης, για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Όσοι γνωρίζουν λίγο καλύτερα το Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ίσως να περίμεναν μια πιο «επιθετική» αντιμετώπιση αυτής της απόφασης του… Κυριάκου, ωστόσο ο ίδιος, μοιάζει να παίζει ίσως την πιο κρίσιμη παρτίδα σκάκι, της πολιτικής του καριέρας, δηλώνοντας σε όλους τους τόνους πως «ο μόνος που έχει το δικαίωμα να «αποστρατεύσει»  το Μαρκογιαννάκη είναι η κοινωνία που τον ανέδειξε και κανείς άλλος». Στη συνέντευξη που ακολουθεί, δημοσιογραφικά, μπορεί να μην βγάλαμε «λαβράκι» – εν γνώσει μας – σίγουρα όμως, μέσα από τις απαντήσεις που λάβαμε, εξάγονται ενδιαφέροντα πολιτικά συμπεράσματα προς πολλές κατευθύνσεις. 

  Αποτέλεσμα εικόνας για μαρκογιαννακησ

   Το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αφορμή το «κόψιμο» σας από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, δώσατε «τροφή» για πολλά πολιτικά σενάρια. Τη μια και μοναδική φορά ωστόσο που μιλήσατε δημόσια, οι τόνοι που επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε χαρακτηρίστηκαν μάλλον πιο… ήπιοι και πολύ περισσότερο «ενωτικοί», από αυτούς που ίσως κάποιοι θα περίμεναν…

  Το τελευταίο πράγμα που  θα επιδίωκα ή θα επιθυμούσα αυτή τη στιγμή  είναι να κόψω τις γέφυρες και πολύ περισσότερο να βρεθώ εκτός Νέας Δημοκρατίας. Στην συνέντευξη λοιπόν που έδωσα ηθελημένα απέφυγα να πω πολλά  πράγματα που θα μπορούσα να πω. Η ήπια τακτική που ακολούθησα άρεσε στους περισσότερους. Μόνο κάποιοι λίγοι «σκληροί»  φίλοι μου ήθελαν να δημιουργήσω πολεμικό κλίμα.

   

  Στα Χανιά το πρόβλημα για τη ΝΔ θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που κάποιοι πιστεύουν!

   

  Μετά τη συνέντευξή σας, μιλήσατε με κάποιον από τον «κύκλο» του προέδρου, υπήρξε κάποια επαφή και αν ναι, σε ποιο «ύφος» ήταν…

  Ούτε από το περιβάλλον του Προέδρου ούτε από εμένα επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο. Άλλωστε δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν εγώ το επιχειρούσα θα ήταν φωνή βοώντος  εν τη ερήμω,  όπως είχε συμβεί και επί μακρόν στο πρόσφατο παρελθόν.

  Αποτέλεσμα εικόνας για μαρκογιαννακησ
  Στην πολιτική κανείς δεν είναι ισόβιος. Πιστεύω όμως ότι η περίφημη ανανέωση είναι  το φύλο  συκής, όσον αφορά εμένα

  Η μη συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιο, επί της ουσίας τι… σηματοδοτεί για τη Νέα Δημοκρατία στα Χανιά;

  Αντικειμενικά εκτιμώντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, πιστεύω ότι θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Ίσως μεγαλύτερο από αυτό που κάποιοι πιστεύουν.

  «Δεν ξέρω αν η αιτία της προσπάθειας πολιτικής αποστρατείας μου είναι ότι… χαλούσα τη… σούπα – του Κυριάκου και της Ντόρας- . Πάντως αν είναι, δεν είναι μόνο αυτή. Είναι μια από τις περισσότερες συγκλίνουσες αιτίες» 

   Ο Χρήστος, ο πλέον ψηφο -συλλεκτικός υποψήφιος που έχει τα τελευταία 30 χρόνια η Νέα Δημοκρατία στα Χανιά – ακόμη και στις δύσκολες εποχές του κόμματος – χαλούσε τη… σούπα της Ντόρας ή του Κυριάκου;

  Δεν ξέρω αν η αιτία της προσπάθειας πολιτικής αποστρατείας μου είναι αυτή. Πάντως αν είναι, δεν είναι μόνο αυτή. Είναι μια από τις περισσότερες συγκλίνουσες αιτίες.

  Αποτέλεσμα εικόνας για μαρκογιαννακησ
  Η ιστορία μου και η προσφορά μου στην παράταξη επέβαλε άλλη συμπεριφορά απέναντι μου.

  Διορθώνεται η σχέση μου με τη Ντόρα. Το πώς…;

   

  Είπατε πρόσφατα ότι με την κ.Μπακογιάννη, «θα ξαναγίνετε φίλοι». Προϋπόθεση για να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι η συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιο με κάποια απόφαση που θα άρει την προηγούμενη του προέδρου με την οποία τεθήκατε εκτός ή υπάρχει και άλλος δρόμος…;

  Με την κ. Μπακογιάννη είχαμε μια πολύ φιλική σχέση, πολιτική και προσωπική. Μπορεί αυτή τη στιγμή όπως ήλθαν τα πράγματα  αυτή να έχει παγώσει. Όμως όλα μπορούν να διορθωθούν. Πως; Θα δούμε.

  Αποτέλεσμα εικόνας για μαρκογιαννακησ ντορα
  Η σχέση με τη Ντόρα έχει “παγώσει” αλλά…

  «Θα ήθελα ευθεία, σταράτη και ειλικρινή εξήγηση και όχι προσβολή και απαξίωση όπως την γνώρισα. Αν κάποια στιγμή εξιστορήσω με λεπτομέρειες τι συνέβη τα τελευταία 2 ½  χρόνια, κάθε επιφύλαξη για το εάν ευρίσκομαι εν δικαίω ή όχι, θα  εκλείψει»

  Γιατί τελικά επιμένετε τόσο πολύ στο να είσαστε υποψήφιος. Είναι θέμα προσωπικού ή πολιτικού εγωισμού, όπως κάποιοι – ακόμη κι εντός του περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας – λένε;

  Στην πολιτική κανείς δεν είναι ισόβιος. Πιστεύω όμως ότι η περίφημη ανανέωση είναι  το φύλο  συκής, όσον αφορά εμένα. Η ιστορία μου και η προσφορά μου στην παράταξη  επέβαλε άλλη συμπεριφορά απέναντι μου. Θα ήθελα ευθεία, σταράτη και ειλικρινή εξήγηση και όχι προσβολή και απαξίωση όπως την γνώρισα. Αν κάποια στιγμή εξιστορήσω με λεπτομέρειες τι συνέβη τα τελευταία 2 ½  χρόνια, κάθε επιφύλαξη για το εάν ευρίσκομαι εν δικαίω ή όχι, θα  εκλείψει.

  Αποτέλεσμα εικόνας για μαρκογιαννακησ
  Ποτέ δεν υπήρξα μοιρολάτρης. Ξέρω να δίνω μάχες και να τις κερδίζω…

  Στην ερώτηση για το αν σας ενδιαφέρει ο Δήμος Χανίων, απαντήσατε πως με τον εκλογικό νόμο που φαίνεται ότι θα γίνουν οι εκλογές, δεν σας ενδιαφέρει. Αν υποθετικά πάντα, ο νόμος τελικά δεν εφαρμοστεί, στην περίπτωση δηλαδή που γίνουν πρόωρες εκλογές και η επόμενη κυβέρνηση, πάρει πίσω τον «Κλεισθένη» θα βλέπετε διαφορετικά ένα τέτοιο σενάριο;

  Θα είναι αργά. Άλλωστε  εγώ δεν θα ήθελα να έλθω ως Μεσσίας προσβάλλοντας όσους μέχρι τότε θα έχουν εκδηλώσει πρόθεση υποψηφιότητας.

   

  «Καραμέλες» δε μου χρειάζονται!

   

  Επιθυμείτε η «έξοδος» σας από την πολιτική, να γίνει μ’ ένα νικηφόρο αποτέλεσμα από τη «βάση» από το λαό; Είπατε πως αρνηθήκατε την οποιαδήποτε «δοτή» θέση, σας πρότεινε ο κ. Μητσοτάκης κατά την τελευταία σας συνάντηση…

  Ο μόνος που έχει το δικαίωμα να αποστρατεύσει πολιτικά τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη είναι η κοινωνία που τον ανέδειξε και κανείς άλλος. Γι’ αυτό θα είμαι κοντά της όσο θα ζω. Καραμέλες δε μου χρειάζονται.

   Σε πολλές περιπτώσεις συνηθίζουμε να μιλάμε για το plan «b». Στην περίπτωση σας υπάρχει τελικά τέτοιο ενδεχόμενο, ή θα παίξετε τα… ρέστα σας στη μια και μοναδική επιλογή σας;

  Η πολιτική δεν είναι στατική. Έχει την δυναμική της.  Κατά κανόνα το αύριο δεν είναι, όπως σήμερα. Θα αποφασίσω, όταν κρίνω πως είναι ώρα για αυτό. Ας ξέρουν όμως οι πάντες ότι ποτέ δεν υπήρξα μοιρολάτρης. Ξέρω να δίνω μάχες και να τις κερδίζω.

   Î‘ποτέλεσμα εικόνας για μαρκογιαννακησ

   

   

   

   

   

   

   

   

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το kriti360 

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ