More

  Creta Farms: Τη Δευτέρα η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών

  Μάχη με τον χρόνο για να λειτουργήσει εκ νέου δίνει η αλλαντοβιομηχανία Creta Farms, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών από ενδιαφερόμενους επενδυτές, εξέλιξη που θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την τύχη της εταιρείας.

  Βασικός στόχος είναι μέσα στον Δεκέμβριο να καταστεί εφικτό να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα με βάση τα άρθρα 106β και 106δ.

  Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές, με την εκδίκαση του σχετικού αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 106α να έχει οριστεί για τις 11 Δεκεμβρίου.

  Στο μέτωπο της διάσωσής της, αν και παραμένει άγνωστο πόσοι και ποιοι από τα επενδυτικά σχήματα που έχουν καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά θα καταθέσουν ως το βράδυ της Δευτέρας δεσμευτική προσφορά, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως στην κούρσα θα κατέβουν τελικά τρία με τέσσερα επενδυτικά σχήματα.

  Προ ημερών, στελέχη από την πλευρά τριών ενδιαφερομένων -του Θόδωρου Δουζόγλου μέσω της εταιρείας του SCD Group Ltd, του Δημήτρη Βιντζηλαίου της επενδυτικής εταιρείας Impala Invest BV και της Lime Capital Partners, ιδιοκτήτριας της Δωδώνης- πραγματοποίησαν επίσκεψη στις παραγωγικές μονάδες της εταιρείας στην Κρήτη.

  Εκτός της διαδικασίας εκτιμάται ότι θα μείνει η εταιρεία Νίκας αλλά και το fund HIG.

  Να σημειωθεί πάντως ότι δεν έχει γνωστοποιηθεί ποιος ήταν ο ακριβής αριθμός των μη δεσμευτικών προτάσεων -με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πέντε ή έξι- οπότε μπορεί να υπάρχουν συμμετοχές που δεν δημοσιοποίησαν το αρχικό τους ενδιαφέρον.

  Σε ό,τι αφορά την ενδιάμεση χρηματοδότηση από τις τράπεζες, η εκταμίευση των 4 εκατ. ευρώ καθυστερεί, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες έχουν προχωρήσει στις σχετικές εγκρίσεις.

  Ο λόγος που επικαλούνται για την καθυστέρηση της εκταμίευσης είναι ότι δεν έχουν υπογραφεί ακόμη οι συμβάσεις για τη μεταβίβαση των σημάτων και των πατεντών.

  Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πιστωτικά ιδρύματα ζητούν πρόσθετες εγγυήσεις και τοποθετούν την αποδέσμευση των κεφαλαίων τη ενδιάμεσης χρηματοδότησης προς τα τέλη του έτους.

  Υπενθυμίζεται ότι τα χρέη της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας υπερβαίνουν τα 153 εκατ. ευρώ, με τις οι οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία να ξεπερνούν τα 12,4 εκατ. ευρώ.

  Πηγή: newmoney.gr

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό στο Μαξίμου

  Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό.Η σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιείται...

  Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε πρόγραμμα για την στρατηγική στην Αδριατική

  Την βέλτιστη αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών για τις Περιφέρειες επεσήμανε ο Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα, στη συνάντηση...

  Κρήτη: Προβολή, του νησιού παρουσία, του Περιφερειάρχη σε 150 Γερμανούς πράκτορες και δημοσιογράφους

   Προβολή της νέας καμπάνιας της Περιφέρειας Κρήτης ως ποιοτικού και ασφαλή προορισμού στο πλαίσιο των δράσεων για την επανεκκίνηση του τουρισμού στο νησί, έγινε...

  Πυρκαγιά ξέσπασε σε ορεινή περιοχή των Χανίων (Pics)

  Πυρκαγιά ξέσπασε την Κυριακή 12 Ιουλίου  στην ορεινή περιοχή Παναγιά στα Κεραμειά Χανίων.Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με το ανθρώπινο δυναμικό και τα ανάλογα...