More

  Crete: Top Destination in Europe | Σειρά επαφών των διοργανωτών στα Χανιά

  Στα Χανιά βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα εκ μέρους των διοργανωτών του event, η κυρία Κέλλυ Μαυρομάτη και ο Νίκος Μουντάκης, όπου μεταξύ άλλων συνάντησαν τον Δήμαρχο Χανίων κ. Σημαντηράκη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ροκάκη, τον Δ/ντα Σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Παπαδογιάννη, τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Ελευθέριος Βενιζέλος κ. Παπαδάκη, τον Πρόεδρο της Τράπεζας Χανίων κ. Μαρακάκη και άλλους, ενώ επισκέφθηκαν και το χώρο που θα γίνει η εκδήλωση.

  Στους ανωτέρω παρέδωσαν επίσης από ένα αντίτυπο από προηγούμενη εκδήλωση του Forum των Δελφών, στη φετεινή έκδοση του οποίου θα συμμετέχουν οι ανωτέρω και όλοι όσοι μιλήσουν στην εκδήλωση στα Χανιά, με άρθρο στο οποίο θα αναφέρονται στους τομείς που ο κάθε ένας έχει παρουσία θεσμικά και επιχειρηματικά.
  Μέχρι τώρα μεταξύ άλλων έχει επιβεβαιώσει την παρουσία του και ο αρμόδιος Αντιπεριφεριάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα ¨Από την Κρήτη των αριθμών, στην Κρήτη της Στρατηγικής, στο κατώφλι του 2030¨.
  Οι συναντήσεις περιλάμβαναν επίσης γεύμα στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων που προσέφερε ο Γενικός Διευθυντής κ. Μπαουράκης, στο οποίο συμμετείχαν επίσης εκτός του ιδίου, της κυρίας Μαυρομάτη και του κυρίου Μουντάκη, οι καθηγητές κ.κ.Ζοπουνίδης και Ατσαλάκης.
  Στο Μεγάλο Αρσενάλι ο υπεύθυνος κ. Μανωλικάκης συναντήθηκε με τους διοργανωτές και παρουσίασε τις δυνατότητες που έχει ο χώρος για την όσο το δυνατόν πιο άρτια διοργάνωση, η οποία θα ξεκινήσει μετά το μεσημέρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρξει και παρουσία στο ανώτερο επίπεδο της πολιτικής εκπροσώπησης, ελάχιστε μέρες πριν το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αμερική.
  Την περίοδο αυτή ολοκληρώνονται οι επαφές θεσμικά με το Σύλλογο Ξενοδόχων και επιχειρηματικά με μεγάλες  εταιρείες, ούτως ώστε να συνδράμουν όλοι στην επιτυχή διοργάνωση.
  Η πρωτοβουλία Greece is The Destination είναι μια γιορτή πρωτοποριακής ανάπτυξης, διαχρονικής δημιουργίας και φυσικής ομορφιάς, μια διεθνής πλατφόρμα επενδύσεων και στόχων που αφορούν επενδυτικές δραστηριότητες σε όλα τα επίπεδα, με τον τουρισμό να λειτουργεί ως πρώτιστης σημασίας αναπτυξιακός παράγοντας.
  Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της Αντιπεριφέρειας Χανίων, της Αντιπεριφέρειας Τουρισμού, του Δήμου Χανίων, με την παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, επικεφαλής Οργανισμών, Επιμελητηρίων και φορέων της Περιφέρειας. Οι παρευρισκόμενοι, Ομιλητές, Χορηγοί και Υψηλοί καλεσμένοι θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία με πρωτοπόρο περιεχόμενο και αξιόλογες δυνατότητες δικτύωσης.
  Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου στο Μεγάλο Αρσενάλι, θα πάρουν μέρος προσωπικότητες από το χώρο των επιχειρήσεων, της κοινωνίας και της πολιτικής, με θεματολογία και περιεχόμενο που θα αναδείξει αναπτυξιακούς άξονες όχι μόνο τοπικού-Ελληνικού αλλά και Πανελλήνιου βεληνεκούς.
  Πρόκειται για το 5ο Energizing Greece, ενισχυμένο με το “παιδί” του Energizing Greece, Greece is the Destination (www.GreeceIsTheDestination.gκαι με τίτλο Crete: Top Destination in Europe
  Άξονες Ομιλιών
  • Geopolitical Dynamics Destination
  • Economic Destination
  • Top Investment Destination
  • Green Destination
  • Sustainable Destination
  • Innovative Destination
  • Educational and Scientific Destination
  • Destination of new Infrustructure
  • Strong Transportation Destination
  • Growing Trade Destination
  • Leading Tourism Destination
  • Self-Sufficient and Powerful Tourism
  • High Income Tourism
  • Agri/Agro Tourism
  • Cruise Tourism
  Το Greece is The Destination αναπτύχθηκε μέσα από το επιτυχημένο ταξίδι του Energizing Greece, το οποίο μέσα σε δύο χρόνια αριθμεί 4 δράσεις (Νοέμβριος 2021, Ιούνιος 2022Μάρτιος 2023Νοέμβριος 2023), με ισχυρή παρουσία ψηφιακή και έντυπη (Μάρτιος 2022 και Μάρτιος 2023 ), στο πλαίσιο δημιουργίας ενός οικοσυστήματος ανάδειξης επενδυτικών προοπτικών αναπτυξιακού, βιώσιμου, οικονομικού, ενεργειακού, ψηφιακού μετασχηματισμού, τοποθετώντας την Ελλάδα στο Διεθνή Χάρτη στη θέση που της αξίζει.
  Η πρώτη διοργάνωση Greece is The Destination έλαβε χώρα στις 31 Μαρτίου 2023 στην Αθήνα, έχοντας ως προτεραιότητα να συμβάλλει με αποφασιστικό ρόλο στο συνολικό όραμα του Energizing Greece, στόχος ο οποίος επετεύχθη επιτυχώς από τους εκλεκτούς Ομιλητές και την θεματολογία που ανέπτυξαν, παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της Πολιτικής, Επιχειρηματικής, Επιστημονικής, Ακαδημαικής κοινότητας.
  Είναι σημαντική η συνέχεια και η συνέπεια στους στόχους του Energizing Greece, καθώς προχωράμε με μεθοδικότητα από το κάλεσμα για δράση, στην χαρτογράφηση, στη συμβολή και στην ανάδειξη κάθε δράσης αναπτυξιακού χαρακτήρα, σε όλη την χώρα, με τις συνεχείς διακρίσεις της να ενδυναμώνουν την πορεία της.
  Στο πλαίσιο αυτό δίνεται προτεραιότητα στο να εκφράζονται, αναλύονται, καταγράφονται θέσεις και απόψεις πρωτοπόρου προσανατολισμού, σε διεθνές επίπεδο, για την προσέλκυση επισκεπτών και επενδυτών, επιστημόνων και ειδικών που ο καθένας καλείται να παίξει τον ρόλο του στην αναπτυξιακή και επενδυτική δυναμική της Ελλάδας.
  Το όραμα και το μήνυμα του Energizing Greece, Be part of Tomorrow’s World είναι πιο δυνατό από ποτέ και η υποστήριξη, η σύμπραξη, η συσπείρωση όλων των δυνάμεων που ενεργοποιούν Την Ελλάδα και την ισχυροποιούν είναι πολύτιμες.
  Υπάρχουν πολλές προκλήσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη: Η αειφορία και η καινοτομία είναι ζωτικής σημασίας, με την τεχνητή νοημοσύνη, την πράσινη ανάπτυξη, την ψηφιακή μετάβαση και  τις γεωπολιτικές εξελίξεις να επιβάλλεται να κινητοποιούν σημαντικές δυνάμεις ενίσχυσης και ενδυνάμωσης της αναπτυξιακής πορείας της Ελλάδας.
  Η εκδήλωση γίνεται πρώτη φορά εκτός Αθηνών και θα την συντονίσει ο Νίκος Μουντάκης Πολιτικός Επιστήμονας expert στη Δημόσια Διοίκηση, Project Manager, Γεν. Δ/ντής με καθήκοντα Αναπλ/τή Δ/ντα Συμβούλου Επιχειρηματικού Πάρκου Χανίων.
  Fasoulakis

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ