More

  Δεύτερη σε θανάτους η Ελλάδα από κορονοϊό κατ΄ αναλογία πληθυσμού – Μόνο η Βουλγαρία πάει χειρότερα!

  Τι γράφει το Κ-Report- Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία στην Ευρώπη. Από πρώτοι γίναμε έσχατοι! Οι εικόνες σύγχυσης στην κυβέρνηση.

  Είναι πραγματικά εντυπωσιακό: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στον αριθμό των θανάτων κατ΄ αναλογία πληθυσμού, η Ελλάδα είναι δεύτερη, αμέσως μετά την Βουλγαρία!

  Και αυτό ενώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου τα ελληνικά δεδομένα ήταν με απόσταση καλύτερα όλων των άλλων, διαπιστώνεται ότι από τον Μάρτιο η εικόνα αλλάζει και από τον Απρίλιο η Ελλάδα αποκτά μακράν τις χειρότερες επιδόσεις. Και όλα αυτά, με την ελληνική κυβέρνηση να εξακολουθεί να επαίρεται για τη διαχείριση της πανδημίας, αντί να εξετάζει τη διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

  Δέστε χαρακτηριστικά τι γράφει τη Δευτέρα το Κ-Report του Κώστα Καλλίτση (που σε λίγο χρονικό διάστημα θα γίνει συνδρομητικό), καθώς και τι γράφει για τις εικόνες σύγχυσης που εκπέμπει η κυβέρνηση, αλλά και για δυο ενδιαφέρουσες ειδήσεις από Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία:

  «Ένα διάγραμμα αποτυπώνει την σκληρή αλήθεια που οφείλουμε να γνωρίζουμε: Στην χώρα μας η πανδημία έχει ξεφύγει.

  Το διάγραμμα που δημοσιεύουμε, με χτεσινά στοιχεία από τους FT, δείχνει την διαχρονική εξέλιξη των θανάτων από covid-19 ανά 100.000 κατοίκους στην Ελλάδα και άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες καθώς και τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου τα ελληνικά δεδομένα ήταν με απόσταση καλύτερα όλων των άλλων, από τον Μάρτιο η εικόνα αλλάζει και από τον Απρίλιο η Ελλάδα αποκτά μακράν τις χειρότερες επιδόσεις. Από τις αρχές Αυγούστου μάλιστα η απόκλιση της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή τάση γίνεται εντυπωσιακά μεγάλη.

  Αυτό δείχνουν και οι αριθμοί του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC): Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στον αριθμό των θανάτων κατ΄ αναλογία πληθυσμού, η Ελλάδα είναι δεύτερη, αμέσως μετά την Βουλγαρία.

  Τα στοιχεία, προφανώς, απαιτούν αναλυτική και προσεκτική αναζήτηση των παραγόντων που δικαιολογούν αυτήν την απόκλιση. Οπωσδήποτε, όμως, δεν δικαιολογούν εφησυχασμό. Ακόμη και μια γρήγορη ματιά στα στοιχεία και τα διαγράμματα που δημοσίευσε χθες ο ΕΟΔΥ θα αρκούσε για να διαπιστώσει κανείς ότι η πανδημία πολύ απέχει από το να καταστεί ελεγχόμενη. Ξενίζει, συνεπώς, ο τόνος που έχει υιοθετήσει ο κυβερνητικός λόγος, που εμφανίζεται αισιόδοξος υποτιμώντας τα δεδομένα της πανδημίας και τους εξ αυτών κινδύνους. Είναι κατανοητό, βέβαια, ίσως μια κουρασμένη κοινή γνώμη έχει ανάγκη από κάποιες τονωτικές ενέσεις αισιοδοξίας. Αλλά όχι από αυταπάτες ή εξωραϊσμό της πραγματικότητας.

  Εικόνες σύγχυσης: Κουράζεται, μάλιστα, περισσότερο, όταν η κυβέρνηση εκπέμπει σύγχυση, όπως χτες:

  Το πρωί ανακοινώθηκε ότι τα κρούσματα στα παιδιά είναι 1.000-1.500, λίγο αργότερα ο υφυπουργός Γ. Γεωργαντάς είπε ότι είναι 710, το απόγευμα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 805.

  Δεύτερο στοιχείο της θολής εικόνας, τα self test των μαθητών. Ανακοινώθηκαν λιγότερα από 900.000 τεστ ενώ ο μαθητικός πληθυσμός, αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο.

  Τρίτο, η αναδίπλωση για την πρόσβαση των παιδιών, 12-17 ετών, στους κλειστούς χώρους εστίασης. Η αρχική ΚΥΑ απαγόρευε την πρόσβαση τους. Χθες ανακοινώθηκε ότι επιτρέπεται η πρόσβαση με rapid test. Η υπουργός Παιδείας, δήλωνε έκπληκτη για την αλλαγή αυτή, για την οποία δεν είχε καν ενημερωθεί. Ενώ είχε προηγηθεί μια απίστευτη πολυγλωσσία, με τον Α. Γεωργιάδη να υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή, παρότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ήδη προαναγγείλει την κοινή υπουργική απόφαση για αυτήν την αλλαγή. Αλαλούμ;..

  Σχετικά με την πανδημία, ξεχωρίσαμε και δύο ειδήσεις, από Νέα Υόρκη και Λονδίνο:

  Μπλόκο από Δικαστήριο της Νέας Υόρκης: Σε μακρύ χέρι του Τραμπ εξελίσσεται η Δικαιοσύνη στις ΗΠΑ, χτες δικαστήριο της Νέας Υόρκης μπλόκαρε – προσωρινά – τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα, γιατί υγειονομικοί ισχυρίζονται ότι για τα εμβόλια χρησιμοποιήθηκαν κύτταρα εμβρύων από αμβλώσεις. Επόμενη ακροαματική διαδικασία, στις 28 Σεπτεμβρίου.

  Βρετανία: Έμφαση στον εμβολιασμό από 12 ετών και τρίτη δόση για τους μεγαλύτερους αλλά χωρίς την χρήση πράσινου πιστοποιητικού, το plan A του Μπόρις Τζόνσον. Και plan Β με περιοριστικά μέτρα, που θα εφαρμοστεί μόνο αν τα δεδομένα επιδεινωθούν».

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ