Ως μέτρο πρόληψης ενάντια στον κορωνοϊό και για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Χανίων προχώρησε χθες και σήμερα σε απολυμάνσεις των δημόσιων χώρων και κτιρίων του Δήμου Χανίων.
Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης μετά το πέρας της απολύμανσης στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς και τους γύρω χώρους δήλωσε πως, «συνεχίζουμε σήμερα μια μεγάλη προσπάθεια απολύμανσης σε ανοιχτούς χώρους του Δήμου Χανίων.
«Όσο εμείς ως Δήμος θα φροντίζουμε να μειώσουμε τις πιθανότητες εξάπλωσης του κορωνοϊού τόσο και ο κάθε πολίτης από την πλευρά του θα πρέπει να μείνει σπίτι και να μειώσει τις μετακινήσεις του στις απολύτως απαραίτητες» τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.
Οι απολυμάνσεις με χλώριο που πραγματοποιούνται καθημερινά όποτε και όπου κριθεί απαραίτητο, εφαρμόζονται με πιστοποιημένα και εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ φαρμακευτικά προϊόντα.
Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι αυτά τα μέτρα να καθιερωθούν και να συνεχιστούν σε συστηματική βάση και μετά το πέρας της απειλής του κορωνοϊού.