More

  Δείτε φωτορεπορτάζ από τον “Αγροτικό Αύγουστο 2016”

  Το eparxies.gr βρέθηκε στον “Αγροτικό Αύγουστο 2016” και σας παρουσιάζει φωτορεπορτάζ. Εκεί ήταν και ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης και ο γενικός γραμματέας Δικαιοσύνης, Ευτύχης Φυτράκης, μεταξύ άλλων.

  «Κάθε χρόνο και καλύτερα. Κάθε χρόνο παρουσιάζουμε και προϊόντα καλύτερα τυποποιημένα, πιστοποιημένα. Υπάρχει μια σημαντική εξέλιξη στον τεράστιο πλούτο που διαθέτει ο τόπος μας.

  Η υποχρέωση της κυβέρνησης, όλων μας, ξεκινώντας από εμάς, είναι να μάθουμε να τον βάλουμε στην κουζίνα μας εμείς, να αποφύγουμε τη λογική του ξένου και καλύτερου και να πάμε στο ποιοτικό, το υγιές, που βοηθά και στην υγείας μας και στη διατροφή μας, αλλά κυρίως την οικονομία την τοπική.

  Κάτι που ξεχάσαμε τα περασμένα χρόνια, και θα πρέπει να τη ξαναθυμόμαστε. Θέλω να τονίσω, αν περάσετε από τα περίπτερα, που πρέπει να περάσετε, θα δείτε προϊόντα που δε θα ξέρετε ότι παράγονται στον τόπο μας, τα οποία είναι πιστοποιημένα, με πιστοποίηση Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλα τα άλλα νομικά στοιχεία που χρειάζονται.

  Το πιο σημαντικό είναι, Δήμαρχε, σε συνεργασία με τους ξενοδόχους, να φέρουμε τους πολίτες που είναι εδώ με ένα πρόγραμμα για να γευτούν τα τοπικά προϊόντα και να μεταφέρουν στη δική τους κουζίνας, αυτές τις γεύσεις. Αυτά τα προϊόντα να φύγουν, να πάνε και στις ξένες χώρες. Πιστεύω ότι κάναμε ότι μπορούσαμε σαν Περιφέρεια, σαν Δήμος, να αναδείξουμε όλο αυτόν τον πλούτο μας», δήλωσε ο κ. Βουλγαράκης.

  Ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ, Γιάννης Μαργαρώνης,ανέφερε ότι η διοργάνωση αποτελεί καλή ευκαιρία για Έλληνες, τουρίστες αλλά και για τον εμπορικό κόσμο να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα και να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των αγροτοδιατροφικών επιχειρήσεων.

  Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

  Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

  – 20.00 Χαιρετισμοί διοργανωτών

  – 20.30 Συναυλία με το μουσικό σύνολο «Μουσικόφιλοι» (Το μουσικό σχήμα «Μουσικόφιλοι» αποτελείται από μαθητές, αποφοίτους και φίλους του Μουσικού Σχολείου Χανίων).

  Παραδοσιακοί χοροί από τους: Παγκρήτιο Όμιλο Βρακοφόρων, Παραδοσιακό Όμιλο “Ο Φάρος” και Πολιτιστικό Σύλλογο Κάμπων – Κεραμιών.

  Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης θα παρασκευάσει εδέσματα με τα προϊόντα των παραγωγών μας, τα οποία θα προσφέρονται στους παρευρισκομένους. Χορηγοί εκδήλωσης: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ «ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ Ο.Ε.», ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ STALIA «ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ», ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΖΥΜΗΣ «ΛΑΜΠΑΚΗΣ», ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ «Η ΣΟΦΙΑ…ΕΠΟΙΗΣΕ»,ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Π.Ε. (ΙΝ.ΚΑ. ΧΑΝΙΩΝ).

  Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

  – 20.00 Ομιλία για την κρητική διατροφή με τον κ. Ψυλλάκη Νίκο.

  – 20.30 Συναυλία με μουσικές από όλη την Ελλάδα με τους:  Πατεράκη Ανδρέα & Δημοτάκη Νίκο με το συγκρότημα τους και τους χοροδιδασκάλους – μουσικούς, Τραγούδα Στέφανο και Δημήτρη.

  Παραδοσιακοί χοροί από τους: Παραδοσιακό Σύλλογο “Σταυραετοί”, Πολιτιστικό Σύλλογο Κεραμιδίου και Πολιτιστικό Σύλλογο Πορταριάς.

  – 20.00 «Παρασκευή σφακιανής πίτας» από το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης των Κ.Α.Π.Η. του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων. Χορηγοί εκδήλωσης: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ «ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ Ο.Ε.»,ΑΒΕΑ,ΗΔΥΟΣΜΟΣ ΑΝΤ. & ΙΩΑΝ. ΕΜΜ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΑΚΗ,  ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΣΚΥΦΟΥ – ΣΦΑΚΙΑΝΟΠΙΤΤΑ.

  Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

  – 20.30 Συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «Μαρσύας».

  Με έδρα την Κρήτη και χαρακτήρα “ethnic rock”, το συγκρότημα διακρίνεται για τον προσεγμένο ήχο και τον ιδιαίτερο στίχο του, που ταξιδεύουν το κοινό στην παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου. Το συγκρότημα “Μαρσύας” αποτελείται από τους: Χρήστο Πατεράκη: Λαούτο, Βασίλη Μαλαξιανάκη: Φωνή, Σταμάτη Σταυρόπουλο: Μπάσο και Πέτρο Σταυρόπουλου: Τύμπανα

  Show cooking από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης με συνταγές με τα προϊόντα των παραγωγών μας. Χορηγοί εκδήλωσης: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ «ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ Ο.Ε.», ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ STALIA «ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ», ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΖΥΜΗΣ «ΛΑΜΠΑΚΗΣ», ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ «Η ΣΟΦΙΑ…ΕΠΟΙΗΣΕ»,ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Π.Ε. (ΙΝ.ΚΑ. ΧΑΝΙΩΝ), ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΚΑΠΝΙΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΣΙ…ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

  Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

  – 20.30 Συναυλία με παραδοσιακή μουσική από τον Λευτέρη  Μαθιουδάκη και το συγκρότημά του.

  Παραδοσιακοί χοροί από τους: Χορευτικό Όμιλο “Αροδαμό”, Πολιτιστικό Σύλλογο Κατωχωρίου – Κεραμιών, Πολιτιστικό Σύλλογο Χορδακίου  “Η Σκλόκα”

  – 20.00 «Παρασκευή σαπουνιού από ελαιόλαδο» από το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης των Κ.Α.Π.Η. του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων. Χορηγοί εκδήλωσης:  ΑΒΕΑ – ΒΙΟΧΥΜ

  Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

  -20.30 Κρητική μουσική από τον Αντώνη Μαρτσάκη και το συγκρότημά του.

  Παραδοσιακοί χοροί από τους: Χορευτικό Όμιλο Χανίων “Ο Ψηλορείτης”, Τουριστικό Σύνδεσμο Κρήτης και Λαογραφικό Όμιλο Χανίων.

  – 20.00 «Παρασκευή κρητικών ζυμαρικών» από το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης των Κ.Α.Π.Η. του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων  Χορηγοί εκδήλωσης: ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΗΔΥΟΣΜΟΣ ΑΝΤ. & ΙΩΑΝ. ΕΜΜ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΑΚΗ, ΑΒΕΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΥΡΙΑ ΚΩΣΤΑΚΗΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΥΡΙΑ ΚΩΣΤΑΚΗΣ

  Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

  – 19.00 «Κύπρος – Κρήτη αδελφάδες πρώτες…». Τραγουδούν οι Κυριάκος Μαππούρας, Χριστιάνα Παύλου και Νεόφυτος Αρμεύτης ενώ χορευτικά συμμετέχει ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού

  – 19.30 Παραδοσιακή μουσική από τους Γιώργο Μανωλιούδη, Κυριάκο Σταυριανουδάκη και Γιώργο Χαλκιά.

  Παραδοσιακοί χοροί από τους: Μουσικοχορευτικό Σύλλογο “Λευκορίτες”, Παραδοσιακό Σύλλογο Καθιανών “Η Ειρήνη”, Παραδοσιακό Σύλλογο Ακρωτηρίου “Καγιαλές”.

  Fasoulakis

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ