Ακολουθήστε το Kriti360 στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!

Στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη της ελληνικής οικογενειας αναφέρθηκε η υπουργός  Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, που βρέθηκε στα Χανιά στο περιθώριο εκδήλωσης για την πρώιμη παιδική παρέμβαση.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Πλατεία Γυαλί Τζαμί, στο λιμάνι Χανίων,  με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τη σημασία της έγκαιρης στήριξης των παιδιών από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους

Η εκδήλωση, με τίτλο «Ξεκινάμε ΜΑΖΙ, από νωρίς», διοργανώθηκε από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και απευθύνεται σε γονείς, οικογένειες και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη. Στο επίκεντρο βρέθηκε το πρόγραμμα «Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση», ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο πλαίσιο υποστήριξης που στοχεύει στην ενίσχυση της ανάπτυξης των παιδιών και την έγκαιρη ανταπόκριση στις ανάγκες τους.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε χαιρετισμούς, βιωματικές και δημιουργικές δράσεις για παιδιά και γονείς, μουσική, καθώς και σημεία ενημέρωσης όπου ειδικοί  απαντούν σε ερωτήματα του κοινού.

Νωρίτερα η κα Μιχαηλίδου επισκέφθηκε την ΕΛΕΠΑΠ  μαζί με την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σέβη Βολουδάκη.

Δείτε εικόνες από την εκδήλωση στο ενετικό λιμάνι