More

  Δωρεάν ίντερνετ στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων – Ποιοι άλλοι χώροι πολιτισμού στην Κρήτη θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο…

  Η συνεργασία της COSMOTE με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συμβάλλει στην ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού με την παροχή δωρεάν ασύρματου internet σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και την αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών.

  Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Μνημεία πολιτισμού βρίσκονται σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας μας, προσελκύοντας κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

  Πλέον, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, μία επίσκεψη σε έναν πολιτιστικό χώρο μπορεί να μην περιορίζεται σε μια απλή περιήγηση καθώς τα τελευταία χρόνια, τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία έχουν ανοίξει ένα νέο «παράθυρο» πρόσβασης και αλληλεπίδρασης για όλο και περισσότερους επισκέπτες.

  Σε αυτό το πλαίσιο, η συνεργασία της COSMOTE με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συμβάλλει στην ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού με την παροχή δωρεάν ασύρματου internet σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και την αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών.

  Πλέον, οι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και του θεάτρου Ηρώδου Αττικού και άλλων 12 σημείων έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ασύρματο Internet, μέσω του δικτύου της COSMOTE. Μία παροχή που δεν σταματάει εδώ, καθώς συνολικά έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού 25 σημεία υψηλού πολιτιστικού & ιστορικού ενδιαφέροντος, τα οποία θα «εξοπλιστούν» από την COSMOTE με δωρεάν WiFi καθιστώντας την περιήγηση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

  Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, με τον Προέδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ

  Κι αυτό γατί η ελεύθερη πρόσβαση σε ευρυζωνικό δίκτυο στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αναζητούν εύκολα πληροφορίες για τα μνημεία και να μοιράζονται την εμπειρία τους μέσω ίντερνετ και κοινωνικών δικτύων. Παράλληλα, επιτρέπει στους αρμόδιους πολιτιστικούς φορείς να αναπτύσσουν νέους τρόπους ξενάγησης και φιλοξενίας του κοινού, για να προσφέρουν μία καλύτερη εμπειρία.

  Για την παροχή δωρεάν ασύρματου ίντερνετ υπεγράφη μνημόνιο επέκτασης συνεργασίας ανάμεσα στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, και τον Προέδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η πορεία υλοποίησης των έργων και οι δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία για την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

  Η κα Λίνα Μενδώνη δήλωσε σχετικά: «Δημιουργείται ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον που θα προσφέρει μια διαφορετική, ακόμη καλύτερη εμπειρία για τους χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Με το WiFi στους αρχαιολογικούς χώρους θα τους παρέχουμε ψηφιακές υπηρεσίες. Είναι σημαντικό για τις Υπηρεσίες του Υπουργείου γιατί μέσω των υποδομών που προσφέρει ο ΟΤΕ, μπορούμε να εφαρμόσουμε διάφορες υπηρεσίες τηλεμετρίας, τηλεπισκόπησης ακόμη και την επέκταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, την οποία ούτως ή άλλως το Υπουργείο και ο αρμόδιος Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων έχουν σχεδιάσει και βρίσκεται σε εξέλιξη.»

  «H συνεργασία μας με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία για να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και να πολλαπλασιάσουμε τον αντίκτυπο της ιστορίας μας. Με τις υποδομές δικτύων νέας γενιάς και το δωρεάν internet, στέλνουμε εικόνα και ήχο από τα σημαντικότερα μνημεία σε όλον τον κόσμο, ενισχύοντας την εικόνα της σύγχρονης ψηφιακής Ελλάδας. Στην COSMOTE, στηρίζουμε τον πολιτισμό και την ιστορία μας, γιατί η γνώση τους αποτελεί πυξίδα για το μέλλον. Μόνο αν γνωρίζουμε τις ρίζες μας μπορούμε να ξέρουμε και πού πηγαίνουμε. Με τη θετική μας επίδραση στην κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον, δημιουργούμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

  Μουσεία Χανίων, Ηρακλείου, Κνωσσός και Σπιναλόγκα… 
  Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία που ήδη διαθέτουν δωρεάν WiFi είναι οι εξής: Αρχαιολογικός χώρος Ακροπόλεως, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, Παλάτι του Μ. Μαγίστρου και Αρχαιολογικό Μουσείο στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού, Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Δελφών, Αρχαία Επίδαυρος, Ακρόπολη και Μουσείο Μυκηνών, Σπιναλόγκα, Αρχαία Κόρινθος, Αρχαιολογικός χώρος Δήλου, Αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Θήρας.
  Σύντομα θα διαθέτουν δωρεάν WiFi και οι: Αρχαία Ολυμπία, Ακρόπολη Λίνδου, Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου, Βασιλικοί Τάφοι Αιγών (Βεργίνα) και νέο Μουσείο Βεργίνας, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαία Δωδώνη, Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Νεμέας, Μυστράς, Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Ελεύθερνας, Κάστρο Παλαμηδίου, Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Αυξάνεται η θητεία – Στράτευση και των γυναικών;

  Ποιοι λόγοι ωθούν στην δωδεκάμηνη στρατιωτική θητεία – Το έλλειμμα των κληρωτών και η σύγκριση με την ΤουρκίαΔωδεκάμηνη θα είναι από το Μάιο η...

  Ιανουάριος 1993: Όταν τα Χανιά περίμεναν το πρώτο… καρτοτηλέφωνο! Σήμερα αναμένουν το 5G…

  • 29 Ιανουαρίου 1993: Καρτοτηλέφωνα σύντομα στα ΧανιάΜπορεί το 5G να έχει ήδη μπει στη ζωή μας και στην Ελλάδα. Να έχουν γίνει συζητήσεις...

  Γεμάτος σήραγγες και γέφυρες ο νέος Β.Ο.Α.Κ.! Κεφαλογιάννης σε ΠΕΔ Κρήτης: Βρισκόμαστε σε καθοριστικό στάδιο…

  Σύσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης.  Σύσκεψη με αντικείμενο την...

  Μνήμες από το θρυλικό “Άπτερα” της ΑΝΕΚ: Το βαπόρι που άλλαξε τα πάντα κι έγραψε ιστορία στο Χανιά – Πειραιάς

  Το ΑΠΤΕΡΑ υπήρξε αναμφισβήτητα το πιο σύγχρονο και επαναστατικό επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο, που δρομολογήθηκε στη γραμμή των Χανίων, στα μέσα της δεκαετίας του ‘80.Η μετασκευή...