More

  Εμβολιασμός covid-19: Ας κάνουμε αυτό που μεταφορικά και κυριολεκτικά, “περνάει από το χέρι μας”, για να σωθεί η ανθρωπότητα!

  Μια χρονιά, που για δεκαετίες ολόκληρες θα την θυμόμαστε, οδεύει στο τέλος της. Δυστυχώς τόσο ο “παγκόσμιος” όσο και ο “εθνικός” – μέχρι στιγμής – απολογισμός της, δεν αφήνει περιθώρια δεύτερων ή τρίτων ερμηνειών: το 2020, είναι η φονικότερη χρονιά των τελευταίων πολλών δεκαετιών.

  Από το ξεκίνημα της κιόλας, έδειχνε ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα, με τις πρώτες εβδομάδες του 2020, το πρόβλημα, να “βυθίζει” στο πένθος την αχανή Κίνα και μέσα στον επόμενο ενάμιση περίπου μήνα, να “ξεχύνεται” ως ορμητικό τσουνάμι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, η πανδημία του κορωνοϊού.

  “Ας αφήσουμε τους πειραματισμούς και ας επιλέξουμε την “ανηφόρα” που  ανοίγει μπροστά μας η επιστήμη. Ας κάνουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά, ότι περνάει από το χέρι μας, για να σωθεί ο πλανήτης, από τον φονικό ιό” 

  O covid-19, ήρθε για να σπάσει όλα τα ρεκόρ, από τα πιο δύσκολα, αυτά των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του και των πολύ περισσότερων που νόσησαν, μέχρι εκείνα που ελάχιστα σημασία έχουν αλλά λένε και αυτά με την σειρά τους “πολλά”: για παράδειγμα τα ευρήματα της google στην αναζήτηση covid-19: 5.880.000.000 αποτελέσματα (σε 0,91 δευτερόλεπτα)!!! Στην ελληνική εκδοχή της η πανδημία – σε επίπεδο διαδικτυακής αναζήτησης, είναι εξίσου εντυπωσιακή: 28.200.000 αποτελέσματα (σε 0,56 δευτερόλεπτα).

  Η πανδημία με την “γλώσσα” των αριθμών

  Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι η ύπαρξη του covid-19, είναι ότι πιο δημοφιλές έχει να επιδείξει το διαδίκτυο, πιθανότατα από την ημέρα της δημιουργίας του. Αυτό από μόνο του, δίνει παράλληλα και το στίγμα, για το “μέγεθος” της σημασίας του, όσο κι αν η σύγκριση ενδεχομένως να μην είναι δόκιμη. Το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι αυτό που μετράει, την ώρα που γράφονταν αυτές οι αράδες, η “εξίσωση” διαμορφώνονταν ακολούθως: 80.788.307 κρούσματα παγκοσμίως και 1.764.872, σε χρονικό ορίζοντα μικρότερο του ενός έτους ακόμη. Τα αντίστοιχα εθνικά μας δεδομένα είχαν ως εξής: 133.365 κρούσματα με 4402 νεκρούς.  Ο covid-19 όσο κι αν κάποιοι εξακολουθούν επιπόλαια να τον αποκαλούν ως μια απλή γρίπη, είναι ίσως ότι φονικότερο έχει καταγραφεί ποτέ, στα παγκόσμια υγειονομικά δεδομένα, είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι.

   

  Ο εμβολιασμός, είναι η μόνη και η λιγότερο επικίνδυνη – όχι απολύτως ασφαλής – διαδρομή που καλείται να διανύσει η ανθρωπότητα τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς

  Ο λιγότερο επικίνδυνος “μονόδρομος” είναι αυτός του εμβολιασμού…

  Το μόνο ευχάριστο νέο που έχει προκύψει στην δύση του 2020, είναι ότι ξεκίνησαν ήδη οι εμβολιασμοί σε όλο τον πλανήτη και πιθανότατα – αν η διαδικασία τύχει της συμμετοχής που της αρμόζει – να ξεκινήσουμε μέσα στους επόμενους μήνες, να βλέπουμε την άκρη του τούνελ, η οποία σήμερα έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται αλλά ο δρόμος και η διαδρομή μέχρι εκεί, κρύβουν ακόμη αρκετούς άγνωστους “χ”. Όλους τους προηγούμενους μήνες – ως στήλη – χωρίς να διεκδικούμε τα παπικό αλάθητο, αλλά και χωρίς να δηλώνουμε επιστημονικά επαρκείς, καταγράψαμε μια σειρά από θέσεις, γύρω από την πανδημία.

  “Τα ευρήματα της google στην αναζήτηση covid-19: 5.880.000.000 αποτελέσματα (σε 0,91 δευτερόλεπτα)!!! Στην ελληνική εκδοχή της η πανδημία – σε επίπεδο διαδικτυακής αναζήτησης, είναι εξίσου εντυπωσιακή: 28.200.000 αποτελέσματα (σε 0,56 δευτερόλεπτα)”

  Το ίδιο επιλέξαμε να κάνουμε και σε αυτό – το τελευταίο άρθρο – του 2020. Ο εμβολιασμός, είναι η μόνη και η λιγότερο επικίνδυνη – όχι απολύτως ασφαλής – διαδρομή που καλείται να διανύσει η ανθρωπότητα τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς, προκειμένου παρακάτω και σταδιακά, να ξεκινήσει να επιστρέφει στην κανονικότητα της. Ο οποιοσδήποτε άλλο δρόμος, είναι πολύ περισσότερο αχαρτογράφητος και ξεκάθαρα πιο επικίνδυνος. Ας αφήσουμε λοιπόν τους πειραματισμούς και ας επιλέξουμε την “ανηφόρα” που ανοίγει μπροστά μας η επιστήμη. Ας κάνουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά, ότι περνάει από το χέρι μας, για να σωθεί ο πλανήτης, από τον φονικό ιό.

   

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  BOMBA Εξαδάκτυλου! Να μην ανοίξει τίποτα τον Ιανουάριο – Περιμένουμε τρίτο κύμα

  Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Σχολείου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, εκτιμά ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε επόμενα μεγάλα βήματα άρσης του lockdownΤην εκτίμηση ότι δεν...

  Οι Χανιώτες πλέον θα… ξύνουν για να παρκάρουν: ΠΡΟΣΟΧΗ! Ξαναβγαίνουν παγανιά για κλήσεις από τον Δήμο Χανίων…

  Αλλάζει τις επόμενες ημέρες, ο τρόπος που θα καταβάλλουν το αντίτιμο για την παρόδια στάθμευση τους οι οδηγοί των Χανίων.Τα πεπαλαιωμένα "παρκόμετρα" λίγο πριν...

  Παρουσιάστηκε το σχέδιο για τη δημιουργία Υπηρεσίας Γεωχωρικών Δεδομένων Περιφέρειας Κρήτης

  Σήμερα Τετάρτη  20 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, συναντήσεις με συντονιστή τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκο Καλογερή αναφορικά με το...

  Κλαδεύουν τα δέντρα την Πέμπτη το πρωί στην Αγορά

  Κλαδέματα δέντρων στην πλατεία Αγοράς, αύριο Πέμπτη 21/01/2021 Από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Χανίων, ανακοινώνεται ότι ξεκινούν από αύριο, Πέμπτη 21/01/2021, κλαδέματα...