More

  Ανάψαμε το δέντρο, γεμίσαμε με κρούσματα και θα το γιορτάσουμε με… συναυλία

  Μόλις την περασμένη Δευτέρα, με σχετικό μου κείμενο, εξήγησα τους λόγους για τους οποίους στηρίζω ανοικτά το εγχείρημα Σημανδηράκη, που αφορά τον στολισμό της πόλης Χανίων.

  Προσωπικά, κόντρα σε αυτούς που εξακολουθούν να “φωνασκούν”,  θα επαναλάβω πως πέραν κάποιων αισθητικών αστοχιών, στη μεγάλη του πλειοψηφία, ο στολισμός μου αρέσει πολύ.

  Εξήγησα μάλιστα και τους λόγους που τάσσομαι τόσο ανοικτά “υπερ”, επικεντρώνοντας την επιχειρηματολογία μου, στη συνολική προσπάθεια του να δημιουργηθούν οι ικανές συνθήκες, με στόχο τα επόμενα χρόνια, τα Χανιά, να μπουν στον “χάρτη” των Χριστουγεννιάτικων προορισμών.

  Που διαφώνησα: Στην εκδήλωση για την φωτοδότηση του πολύ όμορφου ομολογουμένως θα επαναλάβω, νέου Χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην οποίαν συμμετείχαν περισσότεροι από  2500 πολίτες.

  Δεν τους ανάγκασε κάποιος, μόνοι τους, οικειοθελώς προσήλθαν. Το “κακό” όμως μάλλον έγινε…

  Τα Χανιά από τις αρχές της εβδομάδας, καταγράφουν ρεκόρ κρουσμάτων, οι αριθμοί άλλωστε σε μια απλή ανάγνωση, μιλούν από μόνοι τους: Τρίτη 14/12,  103 κρούσματα, Τετάρτη 15/12, 91 κρούσματα και σήμερα Πέμπτη 16/12, 84 νέες μολύνσεις. Το ίδιο χρονικό διάστημα, καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων, κυρίως στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία των Χανίων: 48 νέες μολύνσεις μέσα σε λιγότερο από δυο ημέρες, εντοπίστηκαν στις μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, την Δευτέρα και την Τρίτη.

  Δεν είμαι ειδικός, αλλά ο κοινώς νους, επιστρατεύοντας τον, μοιραία με οδηγεί σε εύλογα συμπεράσματα.

  Δεν προτρέπω κανέναν να τα υιοθετήσει…

  Ανάμεσα στις 2.500 περίπου άτομα, υπήρχαν πραγματικά πάρα μα πάρα πολλά παιδιά, τα οποία πήγαν με τους γονείς τους – σας έγραψα παραπάνω, δεν τράβηξε κανείς κανέναν από τα μανίκια, οικειοθελώς προσήλθαν – για ν’ απολαύσουν από κοντά το άναμμα του δέντρου, την περασμένη Πέμπτη.

  Διαβάστε ακόμη: Η μιζέρια αυτής της πόλης, είναι στον τρόπο που σκέφτεται…

  Που διαφωνώ επίσης: Την Παρασκευή 17/12/2021, αύριο δηλαδή, στον ίδιο χώρο που συγκεντρώθηκαν πριν ακριβώς από μια εβδομάδα, όλοι οι αυτοί οι Χανιώτες και οι Χανιώτισσες για το δέντρο, διοργανώνεται αυτή την φορά συναυλία, με τα “Κίτρινα Ποδήλατα”.

  Μια εβδομάδα μετά το άναμμα του δέντρου, με τα κρούσματα και το ιικό φορτίο σε τεράστια άνοδο και μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, ο Δήμος Χανίων, δημιουργεί μια ακόμη αιτία, συγχρωτισμού.

  Προφανώς όσο συμφωνώ και στηρίζω την προσπάθεια στολισμού, άλλο τόσο διαφωνώ, κάθετα, οριζόντια και κατηγορηματικά, με όλα αυτά που περιγράφω παραπάνω.

  Ελπίζω να μην φανώ μάντης κακών, αλλά φοβάμαι  πως μέσα στις γιορτές , που η κινητικότητα λογικά θα πολλαπλασιαστεί στην “παγωμένη” μέχρι και σήμερα αγορά των Χανίων, θα ζήσουμε “έκρηξη” κρουσμάτων. Και δυστυχώς αυτό, θα είναι μια πάρα πολύ κακή εξέλιξη, η οποία θα στοιχειώσει την Δημοτική αρχή, στο φινάλε μιας αρκούντως παραγωγικής χρονιάς για την οδό Κυδωνίας.

  Εύχομαι, ελπίζω και προσεύχομαι να διαψευστώ…

                                            Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα  

                                                     “Ο Κύριος Έπαρχος”

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ