More

  Έπρεπε να προφυλακιστούν οι Χανιώτες ιερείς, για να παυθούν προσωρινά από τα καθήκοντα τους…; Ήρεμα ρωτώ…

  Την περασμένη Παρασκευή, στοιχειοθετήθηκε κατηγορία και οι δυο ιερείς από τα Χανιά, για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες, ότι είχαν εμπλοκή στο θέμα των βιασμών ενός 19χρονου ΑΜΕΑ, προφυλακίστηκαν.

  Η πόλη το είχε τούμπανο, αλλά μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, οι “άνθρωποι” αυτοί, όχι απλά συνέχιζαν την ζωή τους κανονικά, σαν να μην τρέχει τίποτα, αλλά έπρεπε να αποφασιστεί η προφυλάκιση τους, για να παυθούν  ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ από τα καθήκοντα τους, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 17/12/2021, η Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου στην οποία ανήκαν.

  Οι δυο ιερείς δηλαδή, ενώ υπήρχε σε βάρος αστυνομική – δικαστική εμπλοκή, σε υπόθεση επαναλαμβάνω ΒΙΑΣΜΟΥ σε 19χρονο ΑΜΕΑ, μέχρι πρότινος λειτουργούσαν και κήρυτταν το λόγο Του Θέου, κι έπρεπε η δικαιοσύνη να διατάξει την προφυλάκιση τους, για να τεθούν ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ  σε αργία.

  Ήμαρτον Θέε μου, θα πω και θα το γράψω εδώ για να μείνει κιόλας, κι ας με κατηγορήσουν κάποιοι διότι με την άποψη που καταθέτω, θεωρήσουν  πως ίσως καταδικάζω τους δυο αυτούς ανθρώπους, πριν αποφανθεί τελεσίδικα η δικαιοσύνη γι’ αυτούς.

  “Για την τήρηση του τεκμηρίου της αθωότητος” μας προτρέπει άλλωστε και η ΙΜΚΣ να μην βιαστούμε να εξάγουμε συμπεράσματα.

  Επειδή η γυναίκα του Καίσαρα οφείλει να είναι αλλά και να δείχνει τίμια, θα πω το εξής, το οποίο αντιπροσωπεύει την δική μου προσωπική και ΜΟΝΟ γνώμη, ούτε καν του μέσου που την φιλοξενεί:

  Η Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου, με όλο τον ειλικρινή σεβασμό που τρέφω για την ηγεσία της αλλά και για το σύνολο των ανθρώπων της, θα έπρεπε να έχει επιδείξει καλύτερα – πιο σοφά αντανακλαστικά.  Από την πρώτη στιγμή που οι εν λόγω ιερείς της, ενεπλάκησαν σε αυτή την διεστραμμένη υπόθεση, θα έπρεπε να τους θέσει σε ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ αργία.

  Όχι τώρα που προφυλακίστηκαν.

  Η προφυλάκιση τους δείχνει πως η φερόμενη μέχρι πρότινος εμπλοκή τους, στοιχειοθετείται και οι δικαστές που χειρίζονται την υπόθεση αυτή, έκριναν πως οι ιερείς αυτοί, έπρεπε να περάσουν έστω και προσωρινά, το κατώφλι της φυλακής.

  Προφανώς και δεν είναι λόγοι εκείνοι που κατηγορήθηκαν, προφυλακίστηκαν και στην συνέχεια, αποδείχθηκαν αθώοι.

  Σε κάθε τέτοια περίπτωση, από την στιγμή που έχουμε να κάνουμε μ’ ένα τόσο “ιδιαίτερο” έγκλημα, στο οποίο εμπλέκονται δυο ιερείς, τουλάχιστον μέχρι να κλείσει ο κύκλος διερεύνησης αυτής της υπόθεσης, οι κληρικοί αυτοί, δεν θα έπρεπε να διδάσκουν από άμβωνος, το λόγο Του Θεού.

  Η σχετική ανακοίνωση της ΙΜΚΣ, αναφέρει χαρακτηριστικά:

  “Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου πληροφορηθείσα την εμπλοκή δύο κληρικών της σε μείζονος απαξίας ποινική διαφορά, την άσκηση ποινικής διώξεως εναντίον των δύο κληρικών, την κλήση τους, προς απολογία ενώπιον της κ. Ανακρίτριας στο Πρωτοδικείο Χανίων και την μετά την απολογία των εν λόγω κληρικών επιβολή εις έκαστο εξ αυτών του δικονομικού μέτρου της προσωρινής κρατήσεως, γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

  1.- Με σημερινή απόφασή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος έθεσε τους ως άνω κληρικούς υπό καθεστώς προσωρινής απαγορεύσεως ιεροπραξιών, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 102 ν. 5383/1932 «Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας».

  2.- Κατόπιν αυτών η Ιερά Μητρόπολης το πρωί της Δευτέρας 20 ης Δεκεμβρίου 2021 θα επικοινωνήσει με την αξιότιμη κ. Ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Χανίων και θα ζητήσει από αυτή αντίγραφο της εναντίον των ως άνω κληρικών συγκροτηθείσης δημοσίας ποινικής δικογραφίας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 156 και 157 ν. 5383/1932.

  3.- Η Ιερά Μητρόπολη θα προέλθει σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διερεύνηση των προαναφερθέντων, τηρούσα απαρασαλεύτως τους Θείους και Ιερούς Κανόνες και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας, απευθύνουσα έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για την τήρηση του τεκμηρίου της αθωότητος.

  4.- Τέλος, απευθύνει προς όλους έκκληση όπως μη σπεύσουν να προβούν σε συμπεράσματα και κρίσεις, καθώς έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη ότι θα φανερωθεί η αλήθεια”.

  Υ.Γ.

  Για την υπόθεση αυτή, γραπτά διαβάσαμε πως “θα τρίβουμε τα μάτια μας”. Μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, ακόμη και οι πιο μεγάλοι εγκληματίες, έχουν το τεκμήριο της αθωότητος, θα προσυπογράψω.

  Μια τεράστια σκιά σε κάθε περίπτωση, έχει όμως απλωθεί πάνω από την εκκλησία της Κρήτης. Μια σκιά, η οποία τείνει να μετατραπεί σε λεκέ.

                                         Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                    Ο “Κύριος Έπαρχος”

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ