More

  Κανένα συσσίτιο της πόλης των Χανίων δεν κλείνει επειδή οι ναοί έβαλαν λουκέτο από τον κορωνοϊό!

  Το “μένουμε στο σπίτι”, εκτός του ότι είναι η πολυτιμότερη ατομική συνδρομή του καθ’ ένα μας απέναντι στην μάχη με τον φονικό ιό, σε αυτό τον εν εξελίξει πόλεμο με την πανδημία που θερίζει κόσμο σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μπορεί ακόμη να μας φέρει κοντά στην οικογένεια μας, στους δικούς μας ανθρώπους.  Μπορεί να μας κάνει δημιουργικούς αλλά μπορεί και να μας μετατρέψει και σε… επαναστάτες χωρίς αιτία.

  Ναι, αυτά που διαβάζουμε αυτές τις ημέρες στα social media, αποδεικνύουν την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας αστυνομίας, αυτής του διαδικτύου!  Γιατί πραγματικά, διαβάζουμε τα πάντα… Απόψεις, σωστές ή λάθος, τεκμηριωμένες ή όχι, όλες σεβαστές, αρκεί αυτός που λαμβάνει την πρωτοβουλία να γράψει κάτι, να μη θεωρεί και το προσωπικό του πόνημα, ως τη νέα “ιερά βίβλο”, που το αχανές ποίμνιο του διαδικτύου, θα πρέπει στη συνέχεια να υιοθετήσει.

  Για να μην μακρηγορώ και να μην κουράζω, μπαίνω κατευθείαν στο θέμα: Τις τελευταίες ώρες, διαβάζω απίστευτα πράγματα, για το κλείσιμο των συσσιτίων στα Χανιά! Ναι, η ευκολία με την οποίαν γενικεύουμε το οτιδήποτε, είναι  συγκλονιστική.

  Τις τελευταίες ημέρες, δεν λειτούργησε ΜΟΝΟ το συσσίτιο του Μητροπολιτικού ναού στα Χανιά.

  Η Μητρόπολη, επειδή ο Μητσοτάκης έκλεισε τους ναούς, βγάζει το άχτι της κι εκδικείται έγραψαν κάποιοι. Κάποιοι άλλοι είπαν εμείς τους πληρώνουμε και αυτούς. Κάποιοι άλλοι πάλι όσο κι αν προσπάθησα, και κατέβαλα ομολογουμένως φιλότιμη και καλοπροαίρετη προσπάθεια,  δεν μπόρεσα να καταλάβω το συλλογισμό τους προκειμένου στη συνέχεια να κατανοήσω και το νόημα των όσων έγραψαν.

  Μπορεί να είμαι χαζός…

  Επειδή δουλειά του δημοσιογράφου όμως είναι να κάνει να ρεπορτάζ, και όχι να υιοθετεί άκριτα την οποιαδήποτε πληροφορία και μετά να παίρνει στα χέρια του το… τσεκούρι και όποιον πάρει ο χάρος, σήκωσα το τηλέφωνο, ρώτησα κι έμαθα.

  Όντως τις τελευταίες ημέρες, ένα από τα συσσίτια της πόλης μας, αυτό του Μητροπολιτικού, το οποίο λειτουργεί με δικό του προσωπικό, διέκοψε την με τον συνήθη τρόπο λειτουργία του. Η “ψυχή” της συγκεκριμένης δομής είναι ο πατήρ Στυλιανός, ένας ηλικιωμένος ιερέας με τεράστια φιλανθρωπική προσφορά, ο οποίος όμως ανήκει και αυτός στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, άρα προφανώς και δεν του επιτρέπεται να συνεχίζει να είναι εκεί!

  Ναι βρε παλικάρια του διαδικτύου! Ο άνθρωπος αυτός είναι μεγάλης ηλικίας και με αρκετά προβλήματα άρα για να προστατευτεί τόσο ο ίδιος όσο και όσοι έρχονταν σ’  επαφή μαζί του, όταν η δομή λειτουργούσε, θα πρέπει και αυτός να καθίσει ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. Είναι τόσο παράλογο…;

  Όσοι συμπολίτες μας λοιπόν ελάμβαναν φαγητό από το συσσίτιο του Μητροπολιτικού ναού, θα λαμβάνουν πλέον από το Κεντρικό συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, το οποίο ωστόσο λόγω έλλειψης προσωπικού, δεν λειτουργεί διαχρονικά το Σαββατοκύριακο.

  Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν έχουν ειδοποιηθεί και θα λαμβάνουν κανονικά το φαγητό τους, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα, από το κεντρικό συσσίτιο!

  Για το λόγο αυτό μάλιστα και προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ένας νεαρότερος ιερέας του μητροπολιτικού ναού, θα βρίσκεται από τις επόμενες ημέρες, στο κεντρικό συσσίτιο της Ι.Μ.Κ.Α.

  Συμπέρασμα: Κανένα συσσίτιο της πόλης δεν σταμάτησε να λειτουργεί, επειδή έβαλαν λουκέτο οι ναοί και δεν έχουν πλέον έσοδα.

  Κανένας συμπολίτης μας που έπαιρνε μια μερίδα φαγητό, δεν θα το χάσει.

  Η όποια αναστάτωση έχει προκληθεί ίσως τα τελευταία 24ωρα, αφορά ένα και μόνο συσσίτιο και όχι όλα τα συσσίτια της πόλης των Χανίων! 

  Καλό θα είναι λοιπόν όλοι εκείνοι που δημόσια θέλουν να διατυπώνουν απόψεις, πριν γράψουν κάτι, τουλάχιστον να προσπαθούν να το διασταυρώσουν.

  Μα θα σου πουν: Αυτό είναι δουλειά των δημοσιογράφων να το κάνουν…

  Εάν λοιπόν είναι έτσι, μη γράφετε ρε αδέρφια. Μην γράφετε τουλάχιστον πράγματα που δεν τα γνωρίζετε και δημιουργείτε λάθος συμπεράσματα.

  Ειδικά τώρα που όλοι ανεβαίνουμε έναν Γολγοθά, τουλάχιστον ας φιλτράρουμε την όποια πληροφορία, πριν την υιοθετήσουμε άκριτα και πριν προκαλέσουμε αναστάτωση…

  Και κάτι ακόμη: Ήδη αναζητείται ο τρόπος, με τον οποίον αυτές οι δομές, θα συνεχίσουν να διανέμουν το φαγητό στους άπορους συμπολίτες μας, από τις επόμενες ημέρες, που όπως όλα δείχνουν, οδεύουμε προς γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας…

    Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα

                                                     “Ο Κύριος Έπαρχος” 

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Αναγγελία για ζημιές από Ανεμοθύελλα, στο Δήμο Πλατανιά

  Από το Δήμο Πλατανιά σας κάνουμε γνωστό ότι έγινε αναγγελία ζημιάς από την ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ στις 26-9-2020 ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ για τη Δημοτική Ενότητα Μουσούρων &...

  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Βάσιμες οι προσφυγές Τουλουπάκη

  Για παραβιάσεις του τεκμηρίου αθωότητας και δίκαιης δίκης με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος της παρά την αρχειοθέτηση της υπόθεσής της.Προσφυγή στο...

  Κίνητρα από τον Δήμο Αποκορώνου, για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων

  Σε διευκολύνσεις προβαίνει ο Δήμος Αποκορώνου σε όσους επιθυμούν να υιοθετήσουν αδέσποτο ζώο”Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αποκορώνου,Χαράλαμπος Κουκιανάκης, η Δημοτική Αρχή έχει δρομολογήσει μια...

  Ισχυρή “συμμαχία” Παπαδογιάννη – Σημανδηράκη: Δεν θ’ αφήσουμε καμία χρηματοδοτική ευκαιρία να πάει χαμένη για τον Δήμο Χανίων

  Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Άρη Παπαδογιάννη, είχε την Τρίτη 29/9/2020, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης.Ακολουθεί η αναλυτική...