More

  Έπεσαν οι υπογραφές για την 25η Μαρτίου – Πότε ξεκινά να δουλεύεται το έργο… (pic)

   

  Μια σημαντική αλλαγή στην καθημερινότητά τους θα βιώσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στο Λιμ. Χερσονήσου, καθώς χθες στο δημαρχείο στις Γούρνες,  ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Τουρισμού και Απασχόλησης, Κώστας Αναστασάκης υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο «ανάπλαση οδών Μίνωος, Γιαμπουδάκη και 25ης Μαρτίου στο Λιμ. Χερσονήσου» με το νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του δημάρχου Γιάννη Σέγκου και του αντιδημάρχου Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και Άρδευσης, Εμμανουήλ Καλαϊτζάκη.

  Το έργο, με προϋπολογισμό σύμβασης 318.487,37 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου και η επίβλεψή του θα γίνει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη μελέτη θα γίνουν παρεμβάσεις επίστρωσης, τόσο για την βελτίωση των συνθηκών για την κυκλοφορία των πεζών όσο και  για την εξυπηρέτηση των οχημάτων που καλύπτουν τις ανάγκες τις περιοχής.

  Συγκεκριμένα, η συνολική περιοχή παρέμβασης είναι 5.800 τ.μ. και πρέπει να σημειωθεί ότι η οδός 25ης Μαρτίου αποτελεί το ανατολικό παραλιακό τμήμα  της πόλης του Λιμ. Χερσονήσου με κυρίαρχη επιχειρηματική δραστηριότητα την εστίαση – αναψυχή.

  Παράλληλα, θα εκτελεστούν εργασίες και σε κάθετες σε αυτήν οδούς, την οδό Μίνωος και την οδό Γιαμπουδάκη.

  Η 25η Μαρτίου εξυπηρετεί τα καταστήματα και τα τουριστικά καταλύματα που βρίσκονται σε αυτήν, τα οποία λειτουργούν κυρίως κατά διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Η υφιστάμενη κατάσταση των παραπάνω οδών καθιστά επικίνδυνη και δύσκολη την πρόσβαση των επισκεπτών.

  Η ανακατασκευή του οδοστρώματος θα πραγματοποιηθεί με επίστρωση κυβόλιθων από πέτρα εγχώριας προέλευσης γαιώδους απόχρωσης και υψηλής αντοχής.

  Να σημειωθεί ότι οι εργασίες, που θα διαρκέσουν έξι (6) μήνες θα ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο για να προστατευθεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς την τουριστική περίοδο.

   

   

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Alert! Παρασύρθηκε 5χρονος από αυτοκίνητο – Συναγερμός στο ΕΚΑΒ

  Το περιστατικό συνέβη στο Ηράκλειο, στη Λεωφόρο Ικάρου.Στο σημείο του ατυχήματος, που έγινε την Πέμπτη το απόγευμα,  επικράτησε μεγάλη αναστάτωση, ενώ το άτυχο παιδί,...

  Επιμένει το facebook να αναφέρει την Γαύδο… Τουρκία! Τι πρέπει να κάνετε…

  Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται καθώς τα τελευταία χρόνια, το εν λόγω φαινόμενο έχει ναι μεν στηλιτευτεί από τα τοπικά μέσα μαζικής...

  Βάσω Λασκαράκη – Λευτέρης Σουλτάτος: Το σπίτι τους στην Κρήτη είναι μαγικό…

  Tις διακοπές τους στην Κρήτη απολαμβάνουν η Βάσω Λασκαράκη και ο Λευτέρης Σουλτάτος τις τελευταίες εβδομάδες. Μάλιστα, οι φωτογραφίες από το σπίτι τους είναι μαγικές. Διαθέτει, τεράστια...

  Συνάντηση εργασίας της ΠΕΔ Κρήτης με τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας

  ΕΟΕΣ «Εύξεινη Πόλη»Συνάντηση εργασίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ στα Γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων(Π.Ε.Δ) Κρήτης μεταξύ αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Ομίλου...