More

  Έρχονται τοπικά lockdown εντός της ημέρας…; Στο “κόκκινο” το ενδιαφέρον των Ειδικών στα Χανιά, για πολύ αυστηρά μέτρα…

  Νέα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων διάδοσης του κορωνοϊού αναμένεται ν΄ανακοινώσει εντός των επόμενων ωρών η κυβέρνηση.

  Η ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τις προηγούμενες ημέρες, έχει θέσει σε συναγερμό το κυβερνητικό επιτελείο, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις και να βρίσκεται διαρκώς σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους ειδικούς λοιμοξιολόγους, το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ καθώς επίσης και με όλο το φάσμα των εμπλεκόμενων αρχών.

  Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα επιστρέφει η τηλεοπτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα με τον καθηγητή λοιμοξιολογίας κ. Σωτήρη Χαρδαλιά και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά.

  Την ίδια ώρα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι εντός της ημέρας, θα ανακοινωθούν νέα αυστηρά μέτρα, τα οποία θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται σε συγκεκριμένες περιοχές με υψηλά επιδημιολογικά φορτία και πολλά κρούσματα που καταγράφονται σε αυτές, σε καθημερινή βάση.

  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στο τραπέζι της συζήτησης για τα μέτρα που θα ανακοινωθεί η εφαρμογή τους, βρίσκονται ακόμη και τα τοπικά lockdown, τα οποία σε αυτή την φάση, δεν θεωρούνται μη πιθανά.

  Στο στόχαστρο των ειδικών, ανάμεσα στις περιοχές που παρουσιάζουν έξαρση των κρουσμάτων covid-19 το τελευταίο χρονικό διάστημα, βρίσκεται και η Κρήτη, με τα Χανιά,όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές να βρίσκονται στο επίκεντρο, σε ότι αφορά την πιθανή λήψη αυστηρών περιοριστικών μέτρων, λόγω των πολλών κρουσμάτων που καταγράφονται αφενός αλλά και των παραβάσεων – των υφισταμένων μέτρων – που παρατηρούνται σε πάρα πολλές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε κοινωνικές εκδηλώσεις .

  Τι περιλαμβάνει το τοπικό lockdown:

  – Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης.

  – Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

  – Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

  – Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

  – Ισχύουν και οι περιορισμοί των επιδημιολογικά επιβαρυμένων περιοχών.

  Χαρδαλιάς: Κανένα lockdown στη χώρα – Είμαστε μακριά και από τα τοπικά

  Δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown και είμαστε μακριά ακόμα και από τοπικά lockdown», δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

  «Πραγματικά όλες οι αναφορές για lockdown είναι τουλάχιστον άστοχες. Για να παραμείνουμε σε αυτή την κατάσταση πρέπει να αποδώσουν τα υφιστάμενα μέτρα και για να γίνει αυτό πρέπει να τα εφαρμόσουμε. Γιατί αυτό είναι το καλύτερο για όλους εμάς», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

       Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                        “Ο Κύριος Έπαρχος” 

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ