Ακολουθήστε το
στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!
Οι πρώτες εικόνες από τα τμήματα του Δημοτικού Κήπου Χανίων που είναι έτοιμα και έχουν παραδοθεί προς χρήση είναι εξαιρετικές – Ωστόσο για να φτάσουμε στην ολοκλήρωση του έργου απαιτείται ακόμα πολύ δουλειά
Ο Δημοτικός Κήπος Χανίων μετά από περίπου ενάμισι χρόνο άνοιξε (ή τέλος πάντων ανοίγει) και πάλι. Η αναμονή με βάση τις εικόνες θα μπορούσε να πει κάποιος ότι άξιζε την αναμονή αφού το αποτέλεσμα μοιάζει εξαιρετικό. Ωστόσο οι Χανιώτες θα πρέπει να κάνουν κι άλλη υπομονή για να μπορούν να χαίρονται ολόκληρο τον Δημοτικό Κήπο και όχι τμήματά του.
Το έργο της ανάπλασης είναι ημιτελές καθώς παραμένει κλειστό το τμήμα όπου ήταν η λίμνη με τις πάπιες (το οποίο έχει κλειστεί με λαμαρίνες), και όπου πρόκειται να κατασκευαστεί συντριβάνι και παιχνίδια νερού, αλλά και να ανοίξει η είσοδος προς την Πλουμιδάκη, ενώ και σε άλλα σημεία υπάρχουν πράγματα υπό κατασκευή με τα συνεργεία να συνεχίζουν τις εργασίες.
Από την άλλη έτοιμο, με μικρές ατέλειες, είναι το τμήμα από το καφέ Κήπος (σε εκκρεμότητα η πέργκολα του Ιστορικού καφέ) μέχρι και την βόρεια είσοδο όπου υπήρχαν τα κλουβιά με τα ζώα και στο οποίο έχει επεκταθεί αναμορφωμένη παιδική χαρά η οποία πλέον έχει γκαζόν και πολλά παγκάκια.
Οπως ανάφερε και από το πρωί το kriti360.gr μεταφέροντας δηλώσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, κ. Μιχάλη Καλογριδάκη που έγιναν σήμερα το πρωί στον Qradio “οι εργασίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, κάποια από τα υλικά που θα στρωθούν σε συγκεκριμένο τμήμα, θα φθάσουν το Σάββατο το πρωί με το πλοίο της γραμμής“. Ωστόσο όπως διαβεβαίωσε ο κ. Καλογριδάκης: “ο Κήπος θ’ ανοίξει με ασφάλεια, ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο 1/4 στην Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη“.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Δημοτικός Κήπος Χανίων θα είναι 100% έτοιμος σε περίπου ένα με ενάμισι μήνα.
Δείτε εικόνες από σημεία που είναι έτοιμα προς χρήση, αλλά και άλλα που χρήζουν ακόμα ανακατασκευής:






