More

  Εξ αποστάσεως εργασία: Αυτές οι δύο πόλεις σας πληρώνουν για να τις επιλέξετε

  Τα λεγόμενα «έξυπνα χωριά» ευδοκιμούν στην Ιταλία, καθώς οι τοπικές αρχές εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες που προσφέρει η εξ αποστάσεως εργασία

  Η τηλεργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας έγινε για τους περισσότερους η νέα επαγγελματική πραγματικότητα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πλέον το γραφείο μας μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε: στο τραπέζι της κουζίνας ή ακόμη και στην παραλία ενός μαγευτικού νησιού εντός ή εκτός Ελλάδος.

  Υπάρχουν δύο μικρές και συγχρόνως πανέμορφες πόλεις στη γειτονική Ιταλία που πληρώνουν όσους επιθυμούν να δουλέψουν εκεί με τη βοήθεια της τηλεργασίας.

  Σε μια προσπάθεια να δελεάσουν και να προσελκύσουν νέους κατοίκους, η Σάντα Φιόρα στην Τοσκάνη και η πόλη Ριέτι στην περιοχή της Λάτσιο στην Ιταλία, είναι διατεθειμένες να πληρώσουν έως και το 50% του ενοικίου σε όποιον επιλέξει μία από τις δύο για να γίνει το νέο του σπίτι από όπου και θα εργάζεται εξ αποστάσεως σε μακροπρόθεσμη βάση.

  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το CNN, το ενδιαφέρον για μετεγκατάσταση σε πόλεις που προηγουμένως είχαν εγκαταλειφθεί αυξάνεται σημαντικά ιδίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα λεγόμενα «έξυπνα χωριά» ευδοκιμούν τώρα στην Ιταλία, καθώς οι τοπικές αρχές εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες ενίσχυσης του διαδικτύου υψηλής ταχύτητας.

  Τα ενοίκια είναι ήδη σχετικά χαμηλά, οπότε η πρόταση είναι δυνητικά πολύ ελκυστική. Όμως, μην μπερδεύεστε, δεν πρόκειται για επί πληρωμή διακοπές. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποδείξουν πως έχουν μία σταθερή δουλειά η οποία μπορεί να συνεχιστεί μπροστά από ένα φορητό υπολογιστή στη βεράντα ενός ιταλικού ξενώνα με πανοραμική θέα ενώ συγχρόνως πίνετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

  Δεν έχει σημασία το αντικείμενο της εργασίας σας, η μόνη προϋπόθεση είναι να είστε αρκετά εξοικειωμένοι με την τεχνολογία για μπορέσετε να δουλέψετε εξ αποστάσεως.

  Σάντα Φιόρα

  Στην καρδιά της Τοσκάνης, το μεσαιωνικό χωριό με την ονομασία Σάντα Φιόρα βρίσκεται κοντά στην κοιλάδα Val D’Orcia, στον παράδεισο κρασιού Montepulciano και στη Σιένα. Πρόκειται για ένα παραμυθένιο χωριό στην κορυφή του λόφου της Τοσκάνης, όπου η φύση και η τέχνη συνδυάζονται τέλεια. Πύργοι, σιντριβάνια, πλατείες, μουσεία και έργα αναγεννησιακών καλλιτεχνών είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα τα οποία θα έχετε την τύχη να δείτε εάν αποφασίσετε τελικά η Σάντα Φιόρα να γίνει το νέο σας σπίτι.

  Με πληθυσμό μόλις 2.500 μόνιμους κατοίκους, ο δήμαρχος της πόλης, Φεντερίκο Μπαλόκι πιστεύει ότι η τεχνολογία και η τηλεργασία μπορούν να φέρουν την επανάσταση σε αυτόν τον τόπο. Όσοι αποφασίσουν να εργαστούν από εκεί θα λάβουν έως 200€ ή το 50% του συνολικού ενοικίου για δύο έως και έξι μήνες.

  Τα ενοίκια κυμαίνονται συνήθως από 300 έως 500€ μηνιαίως, που σημαίνει ότι όποιος μετακομίζει στη Σάντα Φιόρα μπορεί να καταλήξει να πληρώνει μόλις 100€ το μήνα. Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να βρουν τελικά την ιδανική κατοικία – είτε πρόκειται για ένα άνετο πέτρινο εξοχικό σπίτι στο ιστορικό κέντρο ή μια μικρή βίλα στους γύρω καταπράσινους λόφους – το δημαρχείο δημιούργησε έναν ιστότοπο ( https://www.vivinpaese.it ) για να τους βοηθήσει στο νέο τους ξεκίνημα. Υπάρχουν επίσης σύνδεσμοι με τοπικά μεσιτικά γραφεία για μια ευρύτερη επιλογή κατοικιών.

  Ο δήμαρχος τονίζει, ωστόσο, πως η έκπτωση στα ενοίκια δεν αφορά ούτε στους τουρίστες ούτε στους περιστασιακούς ταξιδιώτες. Οι πιθανοί μισθωτές πρέπει να αποδείξουν ότι θα δουλέψουν εξ αποστάσεως. Οι συνταξιούχοι είναι ευπρόσδεκτοι ωστόσο δεν θα επωφελούνται από το εκπτωτικό κουπόνι διαμονής. «Στόχος μας είναι να δοθούν κίνητρα στους ανθρώπους να εγκατασταθούν στον πανέμορφο τόπο μας και να δουλεύουν από εδώ με τη βοήθεια της τηλεργασίας. Θέλουμε η Σάντα Φιόρα να γίνει το ευέλικτο γραφείο τους. Κάθε φορά που κάποιος από τους νέους μας φεύγει για να αναζητήσει δουλειά κάπου αλλού, ένα κομμάτι του χωριού μας αφαιρείται» δηλώνει.

  Ποια είναι η διαδικασία;

  Μόλις βρείτε ένα σπίτι προς ενοικίαση, θα πρέπει στη συνέχεια να προωθήσετε την απόδειξη ενοικίασης με τα στοιχεία της σύμβασης και τη νέα σας διεύθυνση στο δημαρχείο. Τα μηνιαία κουπόνια των 200 € λειτουργούν ως αποζημιώσεις που θα καταβληθούν μετά την αποστολή αποδείξεων του ενοικίου. Οι ενοικιαστές είναι φυσικά ελεύθεροι να παρατείνουν τη διαμονή τους πέραν των έξι μηνών, αν και με δικά τους έξοδα, με τον δήμαρχο να ελπίζει ότι μερικοί μπορεί να ερωτευτούν το χωριό και να μείνουν για πάντα. Υπάρχει ακόμη και ένα μπόνους έως και 1.500 € για κάθε νέα γέννηση.

  Ριέτι

  Για όσους προτιμούν τη ζωή στην πόλη και θέλουν να είναι πιο κοντά στη Ρώμη τότε η πόλη Ριέτι είναι η κατάλληλη επιλογή. Με παρόμοια πρόταση για απομακρυσμένη εργασία μπορείτε να μείνετε εκεί για τουλάχιστον 3 μήνες. Παρόλο που η πόλη έχει περίπου 50.000 κατοίκους και είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στην περιοχή Λάτσιο, ο πληθυσμός της δεν αυξάνεται. «Έχουμε κολλήσει» παραδέχεται ο αναπληρωτής δήμαρχος Ντανιέλ Σινιμπαλίντι «Οι νέοι εξακολουθούν να επιλέγουν τη Ρώμη προκειμένου να βρουν εργασία, έτσι αποφασίσαμε να δελεάσουμε απομακρυσμένους εργαζόμενους που θα μεταφέρουν το γραφείο τους στην πόλη μας δίνοντάς της και πάλι πνοή».

  Ακόμη πιο ελκυστική διαμονή

  Τα κουπόνια ενοικίασης θα μπορούσαν να παραταθούν πέραν των έξι μηνών και για μια προκαταρκτική συμφωνία μίσθωσης, η απόδειξη είναι το μόνο που απαιτείται. Οι εργαζόμενοι θα χρειαστούν μια επιστολή από το αφεντικό τους για να αποδείξουν ότι πράγματι εργάζονται, αλλά οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν απλά να παρέχουν μια περιγραφή της επαγγελματικής τους εργασίας.

  Τα ενοίκια στην πόλη κυμαίνονται από 250 έως 500 € ενώ με 600 € μπορείτε να έχετε μια ολόκληρη μικρή βίλα στην ήσυχη εξοχή. Επίσης, το κουπόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ολόκληρη την περιοχή του Ριέτι, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών χωριών Sant’Elia, Cerchiara και του χιονοδρομικού θέρετρου Terminillo. Η εύρεση κατοικία μπορεί να είναι πιο δύσκολη, καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένος ιστότοπος για αυτή την αποστολή. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν απευθείας με πρακτορεία ή διαδικτυακές πλατφόρμες ενοικίασης.

  newmoney.gr

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ