More

  Φεστιβάλ Γης: Τα… βρήκαν[;] οι επιχειρηματίες της παλιάς πόλης με τους οργανωτές…

  Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εμπορικών και Τουριστικών Καταστημάτων Παλιάς Πόλης Χανίων

  Την Δευτέρα 18/07/2022 πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας συνάντηση με μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου μας με σκοπό την ενημέρωση για το Φεστιβάλ Γης στην Δυτική Τάφρο.
  Στην συνάντηση μας αρχικά εκφράσαμε την δυσαρέσκεια μας για την καθυστερημένη πρόσκληση και διατυπώσαμε για μια ακόμα φορά τα πάγια και δίκαια αιτήματα μας σύμφωνα με όσα συμβαίνουν έως τώρα σε όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις με την επωνυμία “Αγροτικός Αύγουστος”.
  Οι ενστάσεις μας όπως έχουν διατυπωθεί πολλάκις και διατυπώθηκαν ξανά αφορούσαν τα εξής :
  1) Τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής του Φεστιβάλ.
  Η ήδη επιβαρυμένη από την Τουριστική κίνηση περιοχή της Δυτικής Πόλης επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από τις ογκώδεις εκδηλώσεις και οι διαμένοντες στα καταλύματα της Παλιάς Πόλης να αδυνατούν να βρουν επί ώρες μια θέση πάρκινγκ.
  Αποτέλεσμα είναι οι συνεχείς ακυρώσεις των κρατήσεων λόγω των κακών κριτικών στις διαδικτυακές σελίδες, η μείωση του αριθμού διανυκτερεύσεων από όσους ήδη διαμένουν και εν τέλη η μείωση της επισκεψιμότητας της παλιάς πόλης.
  Να σημειωθεί εδώ η απίστευτη ταλαιπωρία των μόνιμων κατοίκων της Παλιάς Πόλης, η οποία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη τις ημέρες αυτές. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να μην διασφαλίζονται οι θέσεις για τους λίγους εναπομείναντες μόνιμους κατοίκους,κάτι που έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τον Δήμο Χανίων.
  2) Την λιανική πώληση όσων εκθετών συμμετέχουν.
  Είναι τουλάχιστον προκλητικό μετά από δύο χρόνια “απραξίας” των καταστημάτων μας με αποτέλεσμα τα χρέη και οι υποχρεώσεις να έχουν συσσωρευτεί στην φετινή χρονιά οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ Γης να πωλούν τα προϊόντα τους τα οποία στην πλειοψηφία βρίσκονται και στα δικά μας καταστήματα.
  Έχει παρατηρηθεί τα προηγούμενα χρόνια η κατακόρυφη πτώση του τζίρου κατά τις ημέρες διεξαγωγής, ειδικά στα δεκάδες καταστήματα που σχετίζονται με ανάλογα προϊόντα, αποτέλεσμα του αθέμιτου ανταγωνισμού λόγω των χαμηλότερων τιμών.
  3)Την παράλειψη να καλεστεί ο Σύλλογος μας σε διαβούλευση για την διοργάνωση του Φεστιβάλ Γης.
  Σε μια περιοχή που δραστηριοποιούνται εκαντοντάδες συνάδελφοι μας και που η συμμετοχή μας μόνο θετικό πρόσημο θα μπορούσε να επιφέρει θα περιμέναμε την έγκαιρη πρόσκληση ώστε να διατυπώσουμε τόσο την ενστάσεις μας όσο και τις ιδέες μας.
  Τα καταστήματα είναι πηγή ζωής και ομορφιάς για την Παλιά Πόλη ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην απασχόλησης χιλιάδων συνανθρώπων μας.
  Ας σκεφτούμε την Παλιά Πόλη έστω και για ημέρα χωρίς καταστήματα…….
  Για όλα τα παραπάνω λάβαμε την διαβεβαίωση των διοργανωτών ότι εχει υπάρξει ήδη σοβαρή μεταστροφή του Αγροτικού Αυγούστου που είχε την μορφή της εμποροπανήγυρις, σε Φεστιβάλ Γης για την προώθηση των προϊόντων της Κρητικής Υπαίθρου και των ανθρώπων της.
  Ο Σύλλογος μας λαμβάνοντας υπόψιν τις σοβαρές δεσμεύσεις των φορέων τόσο για το παρών Φεστιβάλ Γης όσο και για τα επόμενα, αποφάσισε να μην συνεχίσει μια σειρά ενεργειών που είχαν αποφασιστεί και παρόλο που η συμμετοχή σε αυτές ήταν μαζική.
  Απόφαση,που πιθανόν να ανακληθεί σε περίπτωση που δεν τηρηθούν όσα συζητήθηκαν.
  Δεσμεύεται επίσης θα παρακολουθεί στενά τα δρώμενα του Φεστιβάλ Γης, χωρίς να μετακινείται σπιθαμή από το δίκαιο των αιτημάτων του, προσβλέποντας τόσο στην υλοποίηση τους όσο και σε μια συνεχή συνεργασία με όλους τους φορείς για μια σειρά σοβαρών θεμάτων που ταλανίζουν την Παλιά Πόλη.
  Fasoulakis

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ