More

  Για οτιδήποτε συμβεί τις επόμενες εβδομάδες στην Ελλάδα, υπεύθυνη θα είναι η “Κεφαλή” της Εκκλησίας

  Ο Θεός και η Πίστη του καθ’ ένα είναι αδιαμφισβήτητα ίσως η μεγαλύτερη προσωπική αξία, που «κουβαλάει» στο διάβα του σε αυτή την ζωή.

  Ακόμη και στις πιο ακραίες εκδοχές – ερμηνείες τους, τα σύμβολα της «Πίστης», δεν οδηγούν στο κακό, εκτός κι αν τα ερμηνεύσεις κατά τo δοκούν…

  Και αυτό διαχρονικά συμβαίνει πολλάκις, με πολύ ακριβό τίμημα σε κάθε περίπτωση και με απώλειες ανθρωπίνων ζωών.

  Η σύγκριση δεν είναι δόκιμη, την καταθέτω όμως ως απότοκο της δίκης μου προσωπικής άποψης, την οποία δεν παρακινώ κανέναν να υιοθετήσει, την καταγράφω απλά, ως τροφή για σκέψη

  Τα τελευταία χρόνια, η παγκόσμια κοινότητα, βιώνει την ακραία εκδοχή του Ισλαμισμού. Κανένα κείμενο στο κοράνι, δεν περιγράφει πως αν ο απέναντι μου, δεν το ασπάζεται, εγώ θα πρέπει να ζωστώ με εκρηχτικά και να σκορπήσω το θάνατο γύρω μου: κι όμως πολλοί, προσεύχονται, λειτουργούν κάτω από αυτοί τη λογική και ζουν για τη στιγμή, της μεγάλης τους προσωπικής θυσίας, προς τιμήν Του δικού τους Θεού

  Αποτέλεσμα: Αίμα, νεκροί, αθώα θύματα, θρήνος, σπίτια που κλείνουν για πάντα τις πόρτες τους.

  Στην Ελλάδα ανήμερα των Θεοφανείων, ο Δικός μου ο Θεός, νικήθηκε κατά κράτος! Η ήττα Του αυτή όμως δεν προήλθε από κανέναν άγνωστο εχθρό. Ούτως ή άλλως είναι γνωστό ότι τα κάστρα, «πέφτουν» εκ των έσω.

  Και τον Δικό Μου Τον Θεό, τον οδήγησαν σε αυτή του την ήττα, οι Δικοί του «Απεσταλμένοι», οι ιεράρχες, ευτυχώς όχι όλοι.

  Μοναδικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί τις επόμενες εβδομάδες στην Ελλάδα, θα είναι αυτοί που μπέρδεψαν το ύψος  με την σκιά τους, κι έριξαν χιλιάδες «κουρασμένους» πιστούς, στη δίνη της φονικής πανδημίας στ’ όνομα της Πίστης“.

  Αυτό που έγινε ανήμερα των “Φώτων“, έξω από τους ιερούς ναούς της χώρας, ήταν ένα διαρκές έγκλημα…

  Για πολύ καιρό ο Ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές θυσίες: Τις πέταξε όλες στο καλαθάκι των αχρήστων, για λίγες σταγόνες Αγιασμένου Νερού...

  Όχι ο Δικός μου ο Θεός, δεν θα έστελνε κανένα από τα παιδιά του στο θάνατο.

  Όχι αυτό που συνέβη τις προηγούμενες ώρες, δεν ήταν το Θέλημα Του. Ήταν όμως έργο Του Δημιουργήματος Του και αυτό, προσωπικά με πονάει αλλά και με εξοργίζει.

  Ελπίζω οι παραπάνω γραμμές, ν’ ακυρωθούν στην πράξη τις εβδομάδες που θ’ ακολουθήσουν, αν και κάτι τέτοιο – στην περίπτωση που συμβεί – θα πρόκειται πραγματικά για Θαύμα.

  Επειδή όμως η προσωπική μου – επαναλαμβάνω – εκτίμηση είναι ότι θα μυρίσει πολύ θανατικό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, εκείνοι που φέρουν την ευθύνη για την κατάσταση που διαμορφώνεται θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι και με τις συνέπειες των πράξεων τους.

  Μόνο που – σε κάθε περίπτωση – οι ζωές που θα χαθούν, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να «επιστρέψουν». Το έγκλημα επαναλαμβάνω είναι διαρκές και οι «Απεσταλμένοι» Του Θεού στη γη, τουλάχιστον στην Ελλάδα, το… Ευλόγησαν!

  Υ.Γ.1

  Θα ήταν σημαντική παράβλεψη να μην αναφερθώ  σε κάτι ακόμη: από την αρχή αυτής της περιπέτειας με την πανδημία του κορωνοιού, οι ειδικοί – προς Θεού δεν θεωρώ τον εαυτό μου τέτοιο αλλά ταυτίζομαι με αυτή την θεωρία – στέκονται ιδιαίτερα στην «προσωπική ευθύνη» του καθενός. Ναι οι Εκκλησίες άνοιξαν με ευθύνη των Ιεραρχών, όμως με προσωπική τους ευθύνη, προσήλθαν και όλοι αυτοί που συνέρρευσαν σήμερα εκεί, αγνοώντας οποιαδήποτε άλλη οδηγία, περί του αντιθέτου.

  Υ.Γ.2

  Τιμή και Δόξα σ’ εκείνους τους ιεράρχες, που εξακολουθούν να αντιλαμβάνονται το ρόλο τους και την σημαντικότητα του, χωρίς θρησκόληπτικές παρωπίδες και δογματικούς αφορισμούς! Ευτυχώς υπάρχουν και ΑΥΤΟΙ

  Υ.Γ.3

  Πιστεύω εις ένα Θεό Πατέρα Παντοκράτορα, είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος  και ΔΕΝ επιτρέπω σε κανέναν αυτό να το αμφισβητήσει.

                                              Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                        “Ο Κύριος Έπαρχος”

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ