More

  Γιακουμογιαννάκης: Το Δ.Σ. Χανίων οφείλει να αναθεωρήσει τη λειτουργία του

  Ακολουθεί το κείμενο που ανάγνωσε στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ.Χανίων την Τετάρτη, ο Γραμματέας του σώματος και Δημοτικός Σύμβουλος – της Παράταξης Δαμιανάκη –  Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης:

  Όταν αποφάσισα να διεκδικήσω μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με τον συνδυασμό του κ. Ευτύχη Δαμιανάκη, «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά», πίστευα ότι μπορούσα όχι μόνο να προασπίσω τα συμφέροντα των δημοτών που με επέλεξαν, αλλά ότι θα μπορούσα μέσα από δημοκρατικές και κυρίως συμμετοχικές διαδικασίες να γίνω μέρος της επίλυσης των προβλημάτων που ταλανίζουν τους συμπολίτες μας. Και αυτό γιατί θεωρώ ότι έχουμε χρέος έναντι των δημοτών μας αλλά και γενικότερα στην κοινωνία των Χανίων να δίδουμε το παράδειγμα προσφοράς και ενασχόλησης με τα κοινά. Ένα παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά μας.

  Δυστυχώς μέχρι σήμερα έχω διαπιστώσει ότι το Δημοτικό μας Συμβούλιο πρέπει να αναθεωρήσει τη λειτουργία του σε μια πρακτική που θα βασίζεται στον δημιουργικό διάλογο, στον σεβασμό των κανόνων δικαίου, στην αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμό των μελών του, στην ευγένεια και τέλος στην ειλικρίνεια.

  Στους λίγους μήνες που λειτουργούμε ως νέο Δημοτικό Συμβούλιο, κάποιος τρίτος αντικειμενικός παρατηρητής θα διαπίστωνε ευκόλως προσωπικές αντιπαραθέσεις και επιθέσεις, ασέβεια στους κανόνες λειτουργίας του σώματος, αλλά και παράβαση κάθε δεοντολογικού κανόνα, όπως συνέβη και με την οριακή απόφαση στη συνεδρίαση της προηγούμενης Τετάρτης (19-2-2020) σχετικά με τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων στο Ακρωτήρι και δεν επεκτείνομαι άλλο στο θέμα αυτό. Εξάλλου έχω τοποθετηθεί δημόσια.

  Τα μηνύματα που προσωπικά λαμβάνω από τη χανιώτικη κοινωνία για τη λειτουργία του Οργάνου είναι άκρως απογοητευτικά. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν αρκετές φορές στηλιτεύσει αυτήν τη συμπεριφορά. Σε συνεδριάσεις κρίσιμων ζητημάτων παρατηρείται σημαντική απουσία συμβούλων όταν προεκλογικά γινόταν πόλεμος μεταξύ μας για μια «θέση στον ήλιο».

  Για όλα τα παραπάνω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εγώ, ένας νέος δημοτικός σύμβουλος, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Παρακαλώ τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον κ. Δήμαρχο και αλλά και εσάς τους συναδέλφους μου να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Και ξέρω ότι μπορούμε, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση. Ας αναλάβουμε λοιπόν τις ευθύνες μας και όλοι μαζί με ευγενή άμιλλα να δώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στα προβλήματα των δημοτών μας.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» – Μια επιπλέον παράσταση στο Ρωσικό  Στρατώνα λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος

  Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης θα δώσει  μια επιπλέον παράσταση του Εργαστηρίου 1 της Πειραματικής Ερασιτεχνικής Σκηνής με...

  ΠΕΔ Κρήτης: Συνάντηση Κουράκη με τον υποψήφιο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

  Συνάντηση Γιάννη Κουράκη με τον υποψήφιο Πρύτανη κ. Γιώργο ΚοντάκηΤον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Γιάννη Κουράκη επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος Πρύτανης...

  Κρήτη: Το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας εξοπλίστηκε με δύο θαλάμους Βιοασφάλειας

  Δύο Θαλάμους Βιοασφάλειας στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης χρηματοδότησε η Περιφέρεια Κρήτης Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει το έργο της ως...

  Τα “είπε” με τους δημότες της Νέας Κυδωνίας ο Σημανδηράκης

  Στη Δ.Ε. της Ν. Κυδωνίας ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης Στο πρώην Δημαρχείο Γαλατά πραγματοποιήθηκε χθες, 08/07/2020, επίσκεψη του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, όπου συναντήθηκε...