More

  Η ανασκόπηση του Μητσοτάκη | Αγρότες, απογευματινά χειρουργεία και επενδύσεις από την Ινδία

  Η επίσκεψη στην Ινδία- και το ενδιαφέρον εταιρειών της χώρας να επενδύσουν στην Ελλάδα- οι αγροτικές κινητοποιήσεις και τα απογευματινά χειρουργεία είναι μερικά από τα θέματα στα οποία αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του.

   

  «Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον ινδικών εταιρειών να επενδύσουν στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς, αλλά και να αξιοποιήσουν τη χώρα μας σαν πύλη εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά», γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα φανούν τα αποτελέσματα αυτού του ταξιδιού του.

  Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός συγχαίρει τους αγρότες για τον «συντεταγμένο και απολύτως ψύχραιμο τρόπο» με τον οποίο διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εξαίρει το σχέδιο της αστυνομίας, το οποίο χαρακτηρίζει «υποδειγματικό».

  «Η κυβέρνηση αναγνωρίζει πως οι αγρότες έχουν δίκιο σε πολλά, όχι σε όλα, και ικανοποιήσαμε όσα περισσότερα μπορούσαμε εξαντλώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια. Δεν θα σταματήσουμε όμως να συζητάμε με τους αγρότες και πολύ σύντομα θα επισκεφθώ πάλι τη Θεσσαλία και θα συναντηθώ με τους εκπροσώπους τους», συμπληρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Κυριάκος Μητσοτάκης για απογευματινά χειρουργεία: Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική
  Για τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι θα αξιοποιηθούν 60 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με το κόστος των επεμβάσεων.

  «Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, τα απογευματινά χειρουργεία αποτελούν κοινή πρακτική σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Ούτε διεκδικούμε την πατρότητα της ιδέας, που θεσμοθέτησε αλλά δεν ενεργοποίησε ποτέ ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ- γι’ αυτό και δεν κατανοώ τις τωρινές αντιδράσεις του. Σκοπός μας δεν είναι ούτε η ιδιωτικοποίηση, ούτε η αποδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το ακριβώς αντίθετο. Σκοπός μας είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του, η ισχυροποίησή του και η διατήρηση των καλύτερων γιατρών μας εντός του ΕΣΥ με καλύτερες αμοιβές», γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Αναφερόμενος στην επιστολική ψήφο, σημειώνει ότι έως χθες είχαν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα 11.343 αιτήσεις Ελλήνων από τουλάχιστον 77 χώρες. Σε άλλο σημείο της ανάρτησής του, γράφει γις τις «πολλές» κενές θέσεις εργασίας στην τουριστική αγορά. «Το πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικό, έχει όμως να κάνει και με τις αμοιβές. Θα επαναλάβω αυτό που έχω πει πολλές φορές στους εργοδότες του κλάδου: “πληρώστε καλύτερα”», επισημαίνει.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει την ανασκόπησή του γράφοντας για τη σπουδαία, όπως τη χαρακτηρίζει, ομαδική έκθεση «ΑΣΤΥΓΡΑΦΙΑ / URBANOGRAPHY Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970» που φιλοξενεί η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, με δεκάδες εικαστικά έργα και ταινίες 78 δημιουργών «για το πώς βιώνουμε καθημερινά την πόλη και πώς μας διαμορφώνει εκείνη στο πέρασμα των χρόνων. Και ευτυχώς για όσους δεν την είδαμε ακόμη, δόθηκε παράταση έως τις 12 Μαΐου λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας. Αξίζει λοιπόν να κάνουμε μια “βόλτα” από εκεί».

   

  πηγή: lifo

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ