More

  Η απάντηση της ΔΕΥΑΧ για τα λύματα στον Κουμπελή: Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπήρξε στην λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Χανίων

  Η στήλη την Τρίτη 18/02/2020 ανέδειξε το θέμα της εμφάνισης λυμάτων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κουμπελή, παρουσιάζοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό, το οποίο πιστοποιούσε τα όσα μέσα από το άρθρο, αναδείχθηκαν ως πληροφορίες αλλά και τα εύλογα ερωτηματικά που προκάλεσε η παρουσία τους εκεί.

  Η απάντηση από την πλευρά της ΔΕΥΑΧ, διαχειρίστριας αρχής της εγκατάστασης του Βιολογικού Καθαρισμού Χανίων, ήταν άμεση και απολύτως καθησυχαστική, με βάση τις αιτιάσεις της.

  Η απάντηση αναφέρει χαρακτηριστικά: 

  ΘΕΜΑ: Απάντηση σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα σας με τίτλο: «Γέμισε με λύματα η θαλάσσια περιοχή στο Σόδυ! Μήπως κάτι δεν πάει καλά με τον βιολογικό…;»
  Με αίσθημα ευθύνης και προς αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και του κύρους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, επιθυμούμε να πληροφορήσουμε και να επισημάνουμε, τόσο σ’ εσάς όσο και στους αναγνώστες σας, σχετικά με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα σας (https://kriti360.gr/gemise-me-lymata-i-thalassia-periochi-sto-sody-mipos-kati-den-paei-kala-me-ton-viologiko -pics/) στις 18-02-2020, με τίτλο «Γέμισε με λύματα η θαλάσσια περιοχή στο Σόδυ! Μήπως κάτι δεν πάει καλά με τον βιολογικό…;», ότι:
  «Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπήρξε στην λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Χανίων (Ε.Ε.Λ.-Βιολογικός Καθαρισμός).
  Πράγματι και στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί η ύπαρξη αυτής της στενής λωρίδας αφρού,  άγνωστης σε εμάς προέλευσης, που εκτεινόταν σε μεγάλο μήκος της βόρειας ακτογραμμής ανατολικά της πόλης των Χανίων, η παρουσία της οποίας απ’ όσο γνωρίζουμε είχε διερευνηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.
  Τονίζουμε όμως κατηγορηματικά, για άλλη μια φορά, ότι σε καμία απολύτως περίπτωση η παρουσία των αφρών αυτών δεν συσχετίζεται με την λειτουργία της ΕΕΛ Χανίων, και ουδέποτε κατά τους ελέγχους που έχουν γίνει  από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές  αποδόθηκε κάτι τέτοιο σε αυτήν.
  Για τον λόγο αυτό το σχετικό δημοσίευμα και η συσχέτισή του με την Ε.Ε.Λ. Χανίων μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη».
  Παρακαλούμε όπως η απάντησή μας τύχει της ανάλογης με το αρχικό δημοσίευμα, προβολής και δημοσίευσης στην ιστοσελίδα σας.

  Ως στήλη με χαρά μας γίναμε δέκτες της παραπάνω απάντησης και όπως είχαμε υποχρέωση, την δημοσιεύουμε, με αντίστοιχο τρόπο, με τον οποίον έγινε η προβολή του όλου θέματος.

  Η μόνη απορία που εξακολουθεί να παραμένει είναι η εξής:

  Δεχόμαστε με απόλυτο τρόπο, την απάντηση της ΔΕΥΑΧ. Αν λοιπόν, από την εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού, δεν προκύπτει θέμα, τι ήταν αυτό που οδήγησε στην εικόνα που προβλήθηκε μέσα από το ρεπορτάζ, την οποίαν εικόνα, δεν αρνείται στην απάντηση της η Επιχείρηση…;

  Ποιος απορρίπτει ανεξέλεγκτα λύματα στην θάλασσα…;

  Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. σίγουρα όχι, τότε ποιος…;

  Μήπως θα πρέπει να αναζητηθεί η… πηγή του κακού;

    Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                  “Ο Κύριος Έπαρχος”  

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Ο πιο… γλυκός άνθρωπος της χρονιάς, είναι Κρητικός και αναδείχθηκε «Σεφ Ζαχαροπλαστικής για το 2020»

  Από τον έγκριτο γαστρονομικό οδηγό Gault & Millau Ο τριαντάχρονος  Ηρακλειώτης Σπύρος Πεδιαδιτάκης  βραβεύτηκε ως «Σεφ Ζαχαροπλαστικής της χρονιάς 2020(Pâtissier de l’année)»  από τον έγκριτο...

  «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» – Μια επιπλέον παράσταση στο Ρωσικό  Στρατώνα λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος

  Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης θα δώσει  μια επιπλέον παράσταση του Εργαστηρίου 1 της Πειραματικής Ερασιτεχνικής Σκηνής με...

  ΠΕΔ Κρήτης: Συνάντηση Κουράκη με τον υποψήφιο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

  Συνάντηση Γιάννη Κουράκη με τον υποψήφιο Πρύτανη κ. Γιώργο ΚοντάκηΤον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Γιάννη Κουράκη επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος Πρύτανης...

  Κρήτη: Το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας εξοπλίστηκε με δύο θαλάμους Βιοασφάλειας

  Δύο Θαλάμους Βιοασφάλειας στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης χρηματοδότησε η Περιφέρεια Κρήτης Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει το έργο της ως...