More

  Η απάντηση των κατοίκων και των καταστηματαρχών της Σούγιας σε υβριστικά και προσβλητικά σχόλια

  Μεγάλος σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Σούγια.

  Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Σούγιας Χανίων και οι κάτοικοι της περιοχής εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία απαντούν σε διαδικτυακά σχόλια  και αναρτήσεις που σε πολλές περιπτώσεις περιέχουν ύβρεις και προσβολές.
  Αναλυτικά αναφέρουν: 
  “Αναφερόμενοι σε άρθρα, δημοσιεύσεις και αναρτήσεις των τελευταίων ημερών στα Social Media και τον ηλεκτρονικό τύπο, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Σούγιας και οι κάτοικοι του χωριού έχουν την ανάγκη να απαντήσουν δημόσια. Οι ύβρεις, οι προσβολές και τα απαξιωτικά σχόλια για το χωριό και τους κατοίκους του, αλλά και η εικόνα που έχουν και δημιουργούν ορισμένοι για τον τόπο μας, με την χρήση ψεύτικων προφίλ και μη, μας λυπεί ιδιαίτερα.
  Αρχικά, το κλάδεμα των αλμυρίδων που διενεργήθηκε σε μικρό αριθμό δέντρων στα ανατολικά της παραλίας, αποτελεί ενέργεια απαραίτητη για τα δέντρα αυτά. Ίσως το κλάδεμα να μην διενεργήθηκε την καταλληλότερη εποχή και πιθανόν να μπορούσε να γίνει σταδιακά. Πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι κατά καιρούς, δυνατοί άνεμοι έχουν σπάσει μεγάλα κλαδιά από τα συγκεκριμένα δέντρα, βάζοντας σε κίνδυνο τους παρευρισκόμενους. Ευτυχώς όμως, η παραλία είναι γεμάτη αλμυρίκια σε πολύ καλή κατάσταση για όλους όσους θέλουν να απολαύσουν τη σκιά τους.
  Τα ντούζ απομακρύνθηκαν από το σημείο μετά από πρωτοβουλία του Δήμου και θα επανατοποθετηθούν σύντομα σε κάποιο σημείο της Ανατολικής παραλίας.
  Ο Βιολογικός της Σούγιας, ένα έργο πολυσυζητημένο, έχει μόλις αρχίσει να παίρνει μορφή. Οι εργασίες για την κατασκευή του ξεκινήσαν τον Ιανουάριο του 2020 και θα ολοκληρωθούν φυσιολογικά στο τέλος του 2021. Το χωριό μέχρι και σήμερα δεν διαθέτει ενιαίο σύστημα αποχέτευσης και φυσικά τα λύματα δεν διοχετεύονται στην θάλασσα. Προκαλούμε όσους έχουν γνώση για το που βρίσκεται ο περιβόητος “αγωγός“ που διοχετεύει τα λύματα στον κόλπο της Σούγιας, να μας τον υποδείξουν.
  Από την άλλη, η ενοικίαση σκηνών, τροχόσπιτων, αλμυρίδων, η κατάληψη χώρων και δέντρων για μεγάλα διαστήματα από μόνιμους κατασκηνωτές, το παρκάρισμα πάνω στην άμμο, οι ακαθαρσίες στους σκίνους, η χρήση σαμπουάν και απορρυπαντικών για το πλύσιμο ρούχων και σκευών (πιάτα, τσικάλια), συνθέτουν το καθημερινό σκηνικό στο ανατολικό μέρος της παραλίας. Όλες οι παραπάνω ενέργειες, με προφανή έλλειψη σεβασμού προς το περιβάλλον και τους κατοίκους του χωριού, είναι άμεσα συνδεδεμένες με την παρουσία των κατασκηνωτών στο σημείο αυτό της παραλίας.
  Ο Σύλλογος και οι κάτοικοι του χωριού έχουν εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν τη δυσαρέσκεια τους για την αρνητική αυτή κατάσταση που δημιουργεί το ελεύθερο και ανεξέλεγκτο κάμπινγκ στην παραλία, που τυχαίνει να είναι Ά Αρχαιολογική ζώνη με πολλούς περιορισμούς.
  Παρά το αρνητικό κλίμα που έχουμε εισπράξει τα τελευταία χρόνια και τα αρνητικά σχόλια των τελευταίων ημερών, που αντιπροσωπεύουν ξεκάθαρα την άποψη μέρους επισκεπτών/κατασκηνωτών για το χωριό μας, τους κατοίκους του, την “βρώμικη” παραλία και την ανύπαρκτη οικολογική μας συνείδηση, ο Σύλλογος και οι κάτοικοι της Σούγιας έχουν προβεί σε σημαντικές ενέργειες για την μείωση του φαινομένου των ακαθαρσιών και των σκουπιδιών, στην ανατολική μεριά της παραλίας και το χωριό. Πιο συγκεκριμένα, προσλήφθηκε άτομο καθαριότητας για την παραλία, τοποθετήθηκαν μεγάλοι κάδοι σκουπιδιών, έγινε προσπάθεια ανακύκλωσης πλαστικών και γυαλιών (σε συνεργασία με κατασκηνωτές) και άλλες συλλογικές δράσεις απομάκρυνσης απορριμμάτων κάθε τύπου. Φαίνεται όμως οι προσπάθειες αυτές να αφήνουν μερικούς αδιάφορους, δημιουργώντας μια κατάσταση που δεν είναι πλέον υποφερτή και αποδεκτή.
  Στις δύσκολες αυτές εποχές, είναι κρίμα οι ακραίες απόψεις και συμπεριφορές ορισμένων, να ορίζουν την τύχη των υπολοίπων. Όλοι ελπίζουμε ότι οι ύβρεις για το χωριό με τους πενήντα μόνιμους κάτοικους είναι απλά ο θυμός της στιγμής και όχι η πάγια άποψη των πολλών για το μέρος αυτό!”

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  «Όμηρος» του κορωνοϊού Χανιώτης υποπλοίαρχος – Έχει να πατήσει στεριά 7,5 μήνες

  Για πρώτη φορά στη ζωή του, δεν έχει πατήσει πόδι στη στεριά εδώ και 7,5 μήνες, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε θα καταφέρει να...

  Σε ποιες περιοχές στην Ελλάδα εντοπίστηκαν τα σημερινά κρούσματα – Ο «χάρτης» των περιπτώσεων του Covid-19

  Πόσα είναι τα εισαγόμεναΕξήντα νέα κρούσματα του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα 10/7 ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου...

  Ιωάννα Τούνη: Με δάκρυα στα μάτια “σπάει” τη σιωπή της για το ροζ βίντεο ! “Ένιωσα ξεφτίλα”

  Με ένα βίντεο – κόλαφο στον κανάλι της στο Youtube, η Ιωάννα Τούνη «έσπασε» τη σιωπή της τόσο για τον χωρισμό της από τον...

  Covid-19: Τι έδειξαν τα 4.751 τεστ που έχουν γίνει ως τώρα στην Κρήτη – Πόσοι έχουν νοσήσει

  Την πολύ καλή υγειονομική εικόνα της Κρήτης σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19 αποτυπώνουν τα τεστ που γίνονται στους εργαζόμενους της Υγείας,...