More

  Η Αξιωματική αντιπολίτευση επιβάλλεται να σοβαρευτεί! Ο ΣΥΡΙΖΑ σε περιδίνηση και ο Μητσοτάκης ΜΟΝΟΣ…

  Το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, απέδειξε πως η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή αντιπολίτευση, μόνο που η πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, μάλλον δεν το έχει πάρει χαμπάρι ή δεν έχει συναίσθηση της σοβαρότητας του “ρόλου” της.

  Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, δίδαξε πολλά σε πολλούς. Κυρίως όμως θα πρέπει να προβληματίσει τα ίδια τα στελέχη και τα μέλη της “Κουμουνδούρου”, για την ελεύθερη πτώση στην οποία βρίσκεται ένα κόμμα, το οποίο μόλις πριν από 4 1/2 χρόνια, κυβερνούσε αυτή την χώρα και καμώνονταν για τις επιτυχίες του. Για θυμηθείτε για παράδειγμα το σκίσιμο των μνημονίων και τη γραβάτα που έβαλε ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο τον Ιούνιο του 2018 για την οριστική ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Από τότε μέχρι σήμερα πέρασε κάμποσος καιρός, σχεδόν τα πάντα άλλαξαν στον ΣΥΡΙΖΑ όμως ΔΥΣΤΥΧΩΣ,  η τύχη του κόμματος, μοιάζει να αφημένη στην… τύχη της.

  Ο Μητσοτάκης, έχει μείνει ΜΟΝΟΣ – το επαναλαμβάνω – κι αυτό είναι επικίνδυνο για τη χώρα, ακόμη κι αν ο πρωθυπουργός είναι χαρισματικός. Η χώρα για να πάει μπροστά, οι θεσμοί της είναι επιβεβλημένο να λειτουργούν. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, ένας από τους πιο σημαντικούς της – αυτός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – βρίσκεται σε παρατεταμένη περιδίνηση

  Ένα συνέδριο στο οποίο όπως ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Στέφανος Κασσελάκης, προσήλθε “ολόκληρος” όπως μας είπε, αλλά λίγο πριν αυτό ρίξει την αυλαία του, ένιωθε “χίλια κομμάτια” ζητώντας εντολή από τη βάση. Τελικά, λίγες μόλις ώρες μετά,  άλλαξε γνώμη – παρέμεινε ένας πρόεδρος υπό αμφισβήτηση – και πήγε να το γιορτάσει σε γνωστό μπαράκι που περνάει καλά με την “παρέα” του. Ένα συνέδριο το οποίο ξεκίνησε στη βαριά σκιά μιας μετά από κάμποσο καιρό, δημόσιας παρέμβασης του ιστορικού ηγέτη του κόμματος κ. Αλέξη Τσίπρα, η οποία ενώ έδειξε αρχικά ότι τάραξε τα νερά και δημιούργησε νέα δεδομένα, τελικά “κάηκε” κι αυτή νωρίς, ξεθώριασε πολύ γρήγορα κι έκανε τόσο τον ίδιο τον Τσίπρα, λιγότερο λαμπερό αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη πιο διασπασμένο.

  Ο… βασιλιάς φαίνεται πως έχει μείνει ΜΟΝΟΣ, όπως επίσης ΜΟΝΟΣ, έχει μείνει και ο Μητσοτάκης, ο οποίος τελικά, είναι ο μόνος ευνοημένος [;] απ’ όλη αυτή την ιστορία. Χρησιμοποιώ το ερωτηματικό διότι είμαι σίγουρος πως ακόμη και ο Μητσοτάκης – ο οποίος πολλές φορές μοιάζει πολύ… μόνος σε μια κυβέρνηση με σημαντικές αρρυθμίες – θα ήθελε μια πιο ισχυρή αντιπολίτευση, απλά και μόνο για να ταρακουνιούνται και οι δικές του “υπουργάρες”. Σε κάθε περίπτωση, η οποιαδήποτε κυβέρνηση, έχει ΠΑΝΤΑ ανάγκη μια δυνατή αντιπολιτευτική φωνή, για να βελτιώνεται η ίδια, να μαθαίνει από τα λάθη της και να διορθώνει τις αστοχίες της. Τα χαρακτηριστικά λοιπόν αυτά, αν θέλουμε να μιλάμε ρεαλιστικά, έχουν ΧΑΘΕΙ εδώ και καιρό, από την Ελληνική Αξιωματική Αντιπολίτευση.

  Ο Μητσοτάκης, έχει μείνει ΜΟΝΟΣ…

  Ο ΣΥΡΙΖΑ – αν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι θα το πετύχει – ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να βγει άμεσα από την εσωστρέφεια του, να πατήσει δυνατά στα πόδια του και κυρίως να ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙ. Ν’ ασκήσει παραγωγική αντιπολίτευση και να υπηρετήσει τον συνταγματικό του “ρόλο”, ο οποίος όπως προαναφέρεται, είναι πολύ, πολύ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ.

  Σε κάθε περίπτωση, η οποιαδήποτε κυβέρνηση, έχει ΠΑΝΤΑ ανάγκη μια δυνατή αντιπολιτευτική φωνή, για να βελτιώνεται η ίδια, να μαθαίνει από τα λάθη της και να διορθώνει τις αστοχίες της. Τα χαρακτηριστικά λοιπόν αυτά, αν θέλουμε να μιλάμε ρεαλιστικά, έχουν ΧΑΘΕΙ εδώ και καιρό, από την Ελληνική Αξιωματική Αντιπολίτευση

  Οι μόνοι ίσως που αυτό, δεν το έχουν ακόμη αντιληφθεί, είναι οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, που τρώνε τις σάρκες τους, πληγώνοντας ο ένας τον άλλον, τον κόμμα τους μα κυρίως τη λειτουργία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Ο Μητσοτάκης, έχει μείνει ΜΟΝΟΣ – το επαναλαμβάνω – κι αυτό είναι επικίνδυνο για τη χώρα, ακόμη κι αν ο πρωθυπουργός είναι χαρισματικός. Η χώρα για να πάει μπροστά, οι θεσμοί της είναι επιβεβλημένο να λειτουργούν. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, ένας από τους πιο σημαντικούς της – αυτός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – βρίσκεται σε παρατεταμένη περιδίνηση.

  Φωτογραφία | Από Eurokinissi

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ