More

  Η κάρτα αθλούμενου, το ταληράκι και οι υποχρεώσεις (πλέον) του ΕΑΚ

  Ποικίλες είναι οι πρώτες αντιδράσεις του κόσμου στο άκουσμα της απόφασης της διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων ότι θα θεσπίσει κάρτα αθλούμενου που θα συνοδεύεται με συνδρομή, για είσοδο και χρήση των εγκαταστάσεων του Εθνικού Σταδίου Χανίων.

   

  Κάποιοι το πήραν με καλό μάτι, (οι περισσότεροι όπως υποστηρίζει η διοίκηση του ΕΑΚ), ενώ υπάρχουν και κάποιοι (επίσης αρκετοί κρίνοντας από τα σχετικά σχόλια στις διάφορες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης) που εκφράζουν ανοιχτά την αντίθεσή τους σε αυτό το μέτρο. Λογικό, καθώς πρόκειται για μια κίνηση που αλλάζει τα δεδομένα που υπήρχαν ανέκαθεν στο Στάδιο, μια δημόσια αθλητική υποδομή.

  Περισσότερο έχω την αίσθηση, πως ενοχλεί ότι δεν θα υπάρχει πια το ελεύθερο και ειδικά αυτοί που περιστασιακά πηγαίνουν στο στάδιο θα πρέπει να τώρα να κινήσουν μια σειρά από διαδικασίες που για πολλούς μοιάζουν βαρετές…

  Από τα συμφραζόμενα πάντως, οι λόγοι που οδήγησαν τη διοίκηση σε αυτήν την κίνηση είναι δυο. Ο πρώτος είναι υγειονομικός, προκειμένου ο κάθε αθλούμενος να πληροί τις… προϋποθέσεις της εποχής απέναντι στον κορωνοϊό, αλλά και όταν με το καλό ξεφύγουμε από την πανδημία όσοι χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του σταδίου να είναι ιατρικά ελεγμένοι.
  Λογικό.

  Ο δεύτερος έχει να κάνει με το «εισιτήριο», όπου μάλλον εστιάζονται οι περισσότερες αντιδράσεις. Νομίζω ότι όλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι) συμφωνούν ότι τα 5 ευρώ το μήνα για όσους συστηματικά χρησιμοποιούν το γήπεδο, δεν τα λες και πολλά.

  Μάλιστα μην ξεχνάμε ότι δημόσια αθλητική υποδομή που μάλιστα υπόκεινται επίσης στο ΕΑΚ, είναι και το κολυμβητήριο, όπου το κοινό για να χρησιμοποιεί τις πισίνες επίσης πληρώνει ανέκαθεν συνδρομή (πολύ μεγαλύτερη μάλιστα)!

  Αστε το αυτό κι ας επιστρέψουμε στο Στάδιο…

  Το ΕΑΚ Χανίων, ψάχνει λοιπόν τρόπους προκειμένου να ενισχύσει τα ταμεία του και να μην εξαρτάται αποκλειστικά από τις διαθέσεις της Γ.Γ.Α., αλλά να έχει δικούς του πόρους. Θεμιτό.

  Κάπου εδώ όμως θα πρέπει να σημειωθούν δυο πράγματα. Το πρώτο είναι, ότι όταν ζητάς έστω και ένα μικρό αντίτιμο θα πρέπει να παρέχεις στους «πελάτες» σου και κάποιες παροχές. Σωστή τήρηση του μέτρου, καθαριότητα, καθαρά και σύγχρονα αποδυτήρια, γιατρό, άλλες μικροευκολίες κ.α. Θα τα παρέχει αυτά η διοίκηση του ΕΑΚ; Αν ναι, έχει καλώς, αν όχι πρόβλημα…

  Το δεύτερο είναι, πώς η διοίκηση σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που θα εισπράττει. Αν αυτά επιστρέφουν στις εγκαταστάσεις και θα διατίθενται για την συντήρηση και την βελτίωσή τους έστω και με μικρο-εργασίες, αν δίνονται νέες παροχές, τότε ελάχιστοι θα διαμαρτύρονται. Σε αντίθετη περίπτωση όμως, η διοίκηση του ΕΑΚ θα το βρει μπροστά της και οι διαμαρτυρόμενοι θα έχουν πλέον όλα τα δίκια με το μέρος τους.

  Εν κατακλείδι, με αυτή την κίνηση το ΕΑΚ δημιουργεί υποχρεώσεις απέναντι στο ίδιο, καθώς πλέον οι αθλούμενοι θα έχουν απαιτήσεις. Ο Έλληνας πάντα έχει τη νοοτροπία του “πληρώνω, άρα απαιτώ” (λες και το στάδιο δεν το χει πληρώσει, αλλά τέλος πάντως).

  Θα ανταποκριθεί η διοίκηση του ΕΑΚ για να κρατήσει ικανοποιημένους τους αυστηρούς πλέον “πελάτες” της που καλούνται να πληρώνουν για αυτό που μέχρι χθες είχαν δωρεάν; Μόνο ο καιρός θα δείξει…

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το kriti360 

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ