Ακολουθήστε το
στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!
Ένα ασυνήθιστο εύρημα εντόπισε περαστικός τη Δευτέρα στον Δημοτικό Κήπο Χανίων.
Ένα αγαλματίδιο, ξεκάθαρα σε σχήμα ανθρώπινης φιγούρας, με σημάδια από αίμα πάνω του βρισκόταν παρατημένο στην προτομή του Παρθενίου Κελαϊδή.
Σε επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Μιχάλη Τσουπάκη, επιβεβαιώθηκε ότι πράγματι το αντικείμενο αυτό εντοπίστηκε στο συγκεκριμένο σημείο από υπάλληλο της υπηρεσίας.
Φέρεται να ήταν φτιαγμένο από κομμάτια ελαφρού πλαστικού.
Παρόμοια αντικείμενα έχουν χρησιμοποιηθεί σε τελετές βουντού ή “μαύρης μαγείας” και παραπέμπουν σε δοξασίες του πολύ μακρινού παρελθόντος, αλλά και σήμερα υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν σε αυτά.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ότι η φιγούρα βρέθηκε στη συγκεκριμένη προτομή όπου ο Παρθένιος Κελαϊδής απεικονίζεται με ράσα – άλλωστε ήταν ιερέας – και η θρησκευτική αναφορά ενδέχεται να σχετίζεται με το σκεπτικό όποιου την τοποθέτησε εκεί.
Το αντικείμενο απομακρύνθηκε από την υπηρεσία καθαριότητας και καταστράφηκε.
Δεν είναι γνωστό αν ο δήμος θα κάνει και… εξορκισμό στο σημείο.

kriti360.gr






