More

  Κατερίνα Ανδριγιαννάκη: Το πρόσωπο, πίσω από τα διεθνώς αναγνωρισμένα κοσμήματα K.AND., που κατασκευάζονται στα Χανιά

  Η Κατερίνα Ανδριγιαννάκη ενώ ακολουθούσε μια σημαντική πορεία στο χώρο του τουρισμού, αποφάσισε να τα αφήσει όλα πίσω της και να “καταπιαστεί” με κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που πορεύονταν μέχρι εκείνη την περίοδο. Άκουσε τη φωνή της καρδιάς της, συνάντησε τον άνδρα της ζωής της και τελικά, επέλεξε να ακολουθήσει το μονοπάτι της δικής του δουλειάς.

  Στο εργαστήριο χρυσοχοΐας της οικογένειας Βλάχου, έγινε η μεγάλη αρχή. Εκεί στο πλευρό του συζύγου της Γιώργου, μπήκε στον χώρο του σχεδιασμού και της κατασκευής κοσμημάτων, φτάνοντας στο σημείο τα τελευταία χρόνια, να έχει δημιουργήσει μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες “ετικέτες”, στον χώρο της υψηλής χρυσοχοΐας, τα κοσμήματα K.AND.

   

  Τι σας ενέπνευσε να δημιουργήσετε μια μάρκα κοσμημάτων και ποια είναι η ιστορία πίσω από το K.AND.

  Το K.AND. είναι το αποτελέσμα της ενασχόλησης μου με την δουλειά του συζύγου μου. Το 2009 κλείνοντας ένα παλαιότερο επαγγελματικό κύκλο στον χώρο του τουρισμού, αποφάσισα να ασχοληθώ με την δουλειά του συζύγου μου! Εκεί βρήκα χώρο και τρόπο έκφρασης. Δημιουργήσαμε διάφορες σειρές κοσμημάτων και το 2014, το κοινό άρχισε να ξεχωρίζει τα συγκεκριμένα Κοσμήματα.

  “Τα κοσμήματα μας έχουν μια καθημερινή “βιωματική” σχέση με αυτόν που τα φοράει, χάρις στον ήχο και την κίνηση που παράγουν”

  Ποιος έχει την έμπνευση, αυτού του τόσο ξεχωριστού στυλ και από που την αντλεί…;

  Η καλλιτεχνική ανησυχία, μας οδήγησε στην συγκεκριμένη συλλογή κοσμημάτων. Πηγή έμπνευσης μας, αποτελούν τα ταξίδια μας, η καθημερινότητα και οι άνθρωποι που ξέρουν να τολμούν το διαφορετικό.

  Στο πλευρό του συζύγου της κ. Γιώργου Βλάχου…

  Τα πολύ ιδιαίτερα δαχτυλίδια σας , προσωπικά θα τα χαρακτήριζα μοντέρνα και πολυτελή συγχρόνως! Μπορούν όμως εύκολα να ταιριάξουν σε όλους τους “τύπους” γυναίκας…;

  Τα κοσμήματα μας ανήκουν στην κατηγορία της υψηλής χρυσοχοΐας. Αλλά πέρα από το κομμάτι της καλαισθησίας και του γούστου του, κάθε ένα ,ταιριάζει σε όλους τους τύπους γυναικών και ανδρών. Αυτό θεωρώ είναι και το συγκριτικό τους πλεονέκτημα και το στοιχείο που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Έχουν μια καθημερινή “βιωματική” σχέση με αυτόν που τα φοράει, χάρις στον ήχο και την κίνηση που παράγουν.

  Τα υλικά που αγαπά και οι διεθνής εκθέσεις που ταξιδεύουν τα κοσμήματα K.AND.

  Ποια υλικά αγαπάτε να  χρησιμοποιείτε στις κατασκευές των κοσμημάτων σας;

  Μας αρέσουν τα πολύτιμα μέταλλα. Χρυσός, ασημί, πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες.

  Η έμπνευση και οι δημιουργίες μας είναι αστείρευτες, λέει στην Όλγα Χναρά η Katerina Andrigiannaki

  Σας έχουμε δει και σε εκθέσεις στο εξωτερικό! Τι σας λένε εκεί για αυτή την τάση που έχετε δημιουργήσει και έχει αγαπηθεί τόσο πολύ…; 

  Έχουμε όντως συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις και στο εξωτερικό. Σε διεθνείς εκθέσεις κοσμημάτων στο Λας Βέγκας ,Νέα Υόρκη ,Παρίσι, Κοπεγχάγη και Μόναχο. Το κοινό εκεί,  τα αγάπησε αμέσως και έχουμε φανατικούς θαυμαστές ανά τον κόσμο.

  Δείτε το φωτογραφικό gallery με δημιουργίες της  K.AND.jewel

  Θα δούμε  κάποια καινούρια συλλογή να κυκλοφορεί το καλοκαίρι;

  Η έμπνευση και οι δημιουργίες μας είναι αστείρευτες, έπειτα από αμέτρητες ώρες δουλειάς που έχουμε αφιερώσει. Ναι και αυτό το καλοκαίρι, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον πλανήτη, ετοιμάζουμε μια νέα συλλογή που θα σας καταπλήξει.

  “Πηγή έμπνευσης αποτελούν τα ταξίδια μας, η καθημερινότητα και οι άνθρωποι που ξέρουν να τολμούν το διαφορετικό…”

  Που μπορούμε να δούμε από κοντά τα κοσμήματα σας;

  Στα καταστήματα μας στα Χανιά: α)Κ.Σαρπάκη 4, β)Σκρύδλωφ 65 και γ)Καλαμάκι Νέας Κυδωνίας (Κάτω Γαλατάς). Στο νέο μας flagship store στην Αθήνα , στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ 23 στο Κολωνάκι. Ξεκινήσαμε επίσης μια νέα συνεργασία στην Κέρκυρα με αποκλειστικά Κοσμήματα K.AND., στην οδό Φιλαρμονικής 24. Τέλος τα κοσμήματα μας, μπορείτε ακόμη να τα βρείτε και σε επιλεγμένα κατάστημα τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

  Με τον διάσημο Έλληνα σχεδιαστή μόδας, Λάκη Γαβαλά

  Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

  Στα μελλοντικά μας σχέδια,  είναι να αναπτύξουμε και να μεγαλώσουμε ακόμη το όνομα μας στο εξωτερικό. Δυστυχώς είναι δύσκολο, χρονοβόρο και έχει υψηλό κόστος. Απολαμβάνουμε τέλος την έρευνα μας με νέα υλικά και νέες τεχνικές, τις οποίες διαρκώς τις περνάμε στις δημιουργίες μας .

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ