More

  Κατερίνα Ζομπανάκη: Οι έννοιες πολιτισμός, παιδεία και αθλητισμός αποτελούν την ραχοκοκκαλιά μίας αναπτυγμένης & πολιτισμένης κοινωνίας.

  Α.Κ.

  «Η  Κατερίνα Ζομπανάκη* σε μία συνέντευξη εφ’όλης της  ύλης»

   

  Γράφει η Ανδρονίκη Κοκοτσάκη – Φιλόλογος, Καθηγήτρια

  ΑΚ: Πόσα χρόνια υπηρετείς τον αθλητισμό και το τμήμα διά βίου μάθησης ,παιδείας και απασχόλησης Χανίων;

  Κ.Ζ.:Με τον αθλητισμό ασχολούμαι εκτός από τα παιδικά μου χρόνια ως αθλήτρια στα αθλήματα του βόλεϊ, του στίβου και της κολύμβησης από  το 1988 μετά τις σπουδές μου.Το ξεκίνημά μου ήταν από την εκτελεστική επιτροπή προετοιμασίας Ολυμπιακών αγώνων το 1996 ,που είχε συγκροτηθεί από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη με σκοπό να διεκδικήσουμε την Ολυμπιάδα του 1996.Απαραίτητη προϋπόθεση για την διεκδίκηση των αγώνων ήταν να συγκροτηθεί οργανισμός «Αθήνα 1996» όπου συνεργάστηκα στενά με τον αείμνηστο κορυφαίο αρχιτέκτονα πολεοδόμο Γεώργιο Κανδύλη. Με την μη λήψη των Ολυμπιακών Αγώνων το 1996 από την χώρα μας και ένα διάστημα τριών χρόνων που εργάστηκα ως γραμματέας σε διάφορες μεγάλες εταιρείες  επανήλθα στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ως αδίκως απολυμένη. Από το 1994 μέχρι το 1999 διετέλεσα γραμματέας του διευθυντή Διοικητικού του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και του Γενικού Διευθυντή του Αθλητικού Δικαστή  και παράλληλα ήμουν γραμματέας σε μία σειρά σχολών προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Παράλληλα υπηρέτησα στο Γραφείο Επιμόρφωσης Προσωπικού και γραμματέας  της νομοτεχνικής επιτροπής για την σύνταξη του αθλητικού νόμου 2725/1999 όπως ισχύει μέχρι σήμερα. Από το 1999 μέχρι το 2010 υπηρέτησα ως γραμματέας της τότε νομάρχου κας Αλέκας Μαρκογιαννάκη στο γραφείο Πολιτικών Δικαιωμάτων και διετέλεσα προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας και Αθλητισμού. Ύστερα από την  ψήφιση του Καλλικράτη το 2010 κατέχω την θέση της προϊσταμένης διά βίου μάθησης ,παιδείας και απασχόλησης ενώ παράλληλα είμαι υπεύθυνη για τα αθλητικά θέματα του νομού που είναι και η μεγάλη μου αγάπη.

  Για μένα κάθε διοργάνωση είναι όπως η γέννηση ενός παιδιού. Την παρακολουθώ από τα “σπάργανα” και την υποστηρίζω μέχρι την υλοποίησή της.

   

   Α.Κ: Πόσο σημαντικό είναι για μία πόλη να δίνει έμφαση σε θέματα παιδείας και αθλητισμού;

  Κ.Ζ:Για μένα οι έννοιες πολιτισμός ,παιδεία, αθλητισμός είναι αλληλένδετες και αποτελούν την ραχοκοκκαλιά  μίας αναπτυγμένης και πολιτισμένης κοινωνίας. Δεν νοείται να μην στηρίζουμε θέματα  που απασχολούν την νεολαία μας ,τον πολιτισμό, και τον αθλητισμό μας κι αυτό αποδεικνύεται από τις αμέτρητες και πολυεπίπεδες δράσεις που πραγματοποιούνται για το σκοπό αυτό. Θεωρώ ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε οποιαδήποτε δράση ,η οποία προάγει τόσο τον αθλητισμό ,όσο και τα θέματα παιδείας και πολιτισμού. Αναφέρω παραδειγματικά οποιαδήποτε μεγάλη αθλητική διοργάνωση, θεατρικές παραστάσεις για μαθητές ,μουσικοχορευτικές παραστάσεις, ημερίδες για εκπαιδευτικούς, διαλέξεις, συζητήσεις πάνω σε θέματα bylling,anti-dopping, ψυχολογίας, άσκησης, διατροφής, κ.α. Συμμετέχω ενεργά σε κάθε διοργάνωση. Για μένα κάθε διοργάνωση είναι όπως η γέννηση ενός παιδιού. Την παρακολουθώ από τα “σπάργανα” και την υποστηρίζω μέχρι την υλοποίησή της.

  Για μένα κάθε διοργάνωση είναι όπως η γέννηση ενός παιδιού. Την παρακολουθώ από τα “σπάργανα” και την υποστηρίζω μέχρι την υλοποίησή της.

   

  Χάρηκα πολύ με την εκλογή του Παναγιώτη Σημανδηράκη

  Α.Κ:Πώς “είδες” την εκλογή του Παναγιώτη  Σημανδηράκη στην δημαρχία της πόλης μας;

  Κ.Ζ.: Αρχικά χάρηκα πάρα πολύ! Θεωρώ ότι είναι ένα άτομο πολλά υποσχόμενο ,με όρεξη για δουλειά, γνώσεις. Ούτως ή άλλως  τον Παναγιώτη τον γνωρίζω καθώς είχαμε συνεργαστεί στο κοντινό παρελθόν  ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης σε θέματα διά βίου μάθησης και παιδείας ,που είχαμε μία άψογη συνεργασία. Εύχομαι να επιτύχει στο σκοπό του και μαζί με τους άξιους συνεργάτες του να αφήσουν ένα θετικό αποτύπωμα στα Χανιά μας που τόσο πολύ έχουν ταλαιπωρηθεί.

  Α.Κ:Πώς συνδυάζεις δουλειά και οικογένεια;

  Κ.Ζ.:(Γέλια!!!!….)Ενώ είναι πολύ σημαντικός για μένα ο θεσμός της οικογένειας ,το μεγάλωμα και η σωστή ανατροφή ενός παιδιού,  νιώθω τύψεις γιατί δεν έχω όσο χρόνο θα ήθελα με το παιδί μου. Ευτυχώς ο Γιώργος με καταλαβαίνει ,είναι πάντα μαζί μου και με ακολουθεί  είτε στον χώρο της εργασίας μου ,είτε στις κοινωνικές μου υποχρεώσεις. Τον λατρεύω, είναι η ζωή μου, δεν μπορώ όμως να αφήσω μία θέση ευθύνης που απαιτεί αμέτρητες ώρες δουλειάς τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα. Προσπαθώ να βρω τις ισορροπίες και νομίζω ότι είμαι σε καλό  δρόμο!

  Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε οποιαδήποτε δράση ,η οποία προάγει τόσο τον αθλητισμό ,όσο και τα θέματα παιδείας και πολιτισμού.

  Α.Κ: Ποιό είναι το μότο σου;

  Κ.Ζ.: ’’Όσο ζω ,ελπίζω!’’. Είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος ,θέλω να βλέπω την θετική πλευρά τόσο των πραγμάτων ,όσο και των ανθρώπων. Βέβαια αυτό έχει και τα αρνητικά του γιατί δεν μπορώ  να φανταστώ  ότι κάποιος  άνθρωπος  θα με εκμεταλλευτεί ή θα με πλησιάσει για το συμφέρον του.

   

  Είναι πολύ σημαντικός για μένα ο θεσμός της οικογένειας ,το μεγάλωμα και η σωστή ανατροφή ενός παιδιού,  νιώθω τύψεις γιατί δεν έχω όσο χρόνο θα ήθελα με το παιδί μου.

   

  Α.Κ:Το πρόγραμμά σου προβλέπει διακοπές;

  Κ.Ζ.: Επί σειρά ετών τα καλοκαίρια παίρνω άδεια και την δεύτερη μέρα των διακοπών γυρνάω στο γραφείο καθώς πάντα κάτι προκύπτει!!

   

  *Η Κατερίνα Ζομπανάκη είναι προϊσταμένη στο στο τμήμα διά βίου Μάθησης,Παιδείας και Απασχόλησης Χανίων και αρμόδια αθλητισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Χανιά: Υποτροφία σε Αλ. Κάχρη από τα “Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου”

  Σε μια εξαιρετική κίνηση, άξια συγχαρητηρίων, η οποία χαρακτηρίζει τον τρόπο λειτουργίας και τη νοοτροπία της Σχολής, προχώρησαν τα “Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου”.Πρόκειται για υποτροφία η...

  Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 3.000.000 ευρώ

  Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση Τζόκερ 2183 του ΟΠΑΠ (Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020) που μοιράζει περισσότερα τουλάχιστον 3.026.000 ευρώ στους τυχερούς.Οι 5 τυχεροί αριθμοί είναι: 31, 14, 44,...

  H 77η επέτειο του Ολοκαυτώματος στα Αμιρά (pics)

  Εκδήλωση τιμής και μνήμης στα Αμιρά της Βιάννου για την 77η επέτειο του Ολοκαυτώματος-καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας Στα πανανθρώπινα και διαχρονικά...

  Χανιά: Συνάντηση Πολάκη με Καλογερή – Για το λόφο Καστέλι κι άλλα θέματα

  Την ερχόμενη Τρίτη 22-9-2020 στις 12.00 το μεσημέρι, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία & αν. Τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του...