More

  Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ): 9+1 προτάσεις για τον αγροδιατροφικό τομέα

  «O Αγροτικός Τομέας αποτελεί τον φτωχό συγγενή στις κυβερνητικές επιλογές» τόνισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής

  Την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την στήριξη και ανάπτυξη του κρίσιμου αγροδιατροφικού τομέα κατέθεσε στην Βουλή ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου κατά την συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

  Ο κ. Κεγκέρογλου επισήμανε ότι “ο Αγροτικός Τομέας αποτελεί τον φτωχό συγγενή στις κυβερνητικές επιλογές” και πως “Το νομοσχέδιο που συζητούμε είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες των αγροτών και του αγροδιατροφικού τομέα”.

  Ο ίδιος εξήγησε ότι παρά τις εξαγγελίες της ηγεσίας του υπουργείου περι διάθεσης 150 εκατ. ευρώ εως σήμερα οι αγρότες“ έχουν εξαιρεθεί οριζόντια από όλα σχεδόν τα μέτρα”.

  “Ακούν για ενισχύσεις δισεκατομμύρια και εκατομμύρια, αλλά δεν παίρνουν ούτε ευρώ.

  Μπορείτε να μας πείτε κ. Υπουργέ πότε και με ποιο τρόπο θα καταβάλετε τις ενισχύσεις έως 5.000 € για κάθε αγρότη και έως 50.000 € για κάθε αγροτική επιχείρηση όπως αποφάσισε η Ε.Ε;

  Πρέπει να κατανοήσετε ότι ο παραγωγικός τομέας και οι αγρότες σήμερα έχουν ανάγκη στήριξης για να επιβιώσουν. Σας τα λέμε εδώ και καιρό αλλά εσείς φαίνεται ότι φοράτε ωτασπίδες.

  Οι αγρότες δεν περιλαμβάνονται στους ενισχυόμενους ΚΑΔ και εξ αυτού του λόγου δεν είχαν ρυθμίσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές και την φορολογία” τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής.

  Ο ίδιος πρόσθεσε πως “Το Κίνημα Αλλαγής είναι κοντά στον κόσμο της εργασίας και της παραγωγής, έχει επεξεργαστεί και καταθέσει ολοκληρωμένο πλαίσιο για την ανάπτυξη και την προοπτική του αγροδιατροφικού τομέα.

  Σας τις επαναφέρω μήπως και κάτι αλλάξει σε εσάς.

  1) Άμεση Προκαταβολή Ενισχύσεων μέσα στον Ιούνιο ύψους 850εκ ευρώ με ταμειακή διευκόλυνση που θα συμψηφισθεί με τις ενισχύσεις του 2020 αργότερα. Το δημόσιο θα επιβαρυνθεί μόνο με τους τόκους ενώ οι αγρότες θα μπορέσουν να αποκτήσουν εφόδια για να συνεχίσουν να παράγουν:

  2) Ειδική εισοδηματική στήριξη όλων των αγροτών που επλήγησαν, των κτηνοτρόφων, των αλιέων και όλων των κλάδων του πρωτογενή τομέα.

  3) Αξιοποίηση των 460 εκατ.€ που επιστρέφονται στη χώρα μας από πρόστιμα, για εγγυοδοσία και χορήγηση χαμηλότοκων δανείων ως κεφάλαια κίνησης.

  4) Περίληψη και των αγροτών στις ρυθμίσεις για την καταβολή των τόκων των εξυπηρετούμενων δανείων από τον Σεπτέμβριο

  5) Πάγωμα οφειλών προς το ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία

  6) ΄Ενταξη των αγροεργατών στο πρόγραμμα ενίσχυση εργασίας και αναζήτηση ολοκληρωμένης λύσης στο πρόβλημα που θα προκύψει με τους εργάτες γης-πιθανή παροχή κινήτρων σε ανθρώπινο δυναμικό των κατά τόπους περιοχών της υπαίθρου,

  7) Βιώσιμη λύση για τις οφειλές ηλεκτρικού ρεύματος που προέρχονται από τη λειτουργία των συστημάτων άρδευσης.

  8) Υιοθέτηση της κάρτας αγροτικού πετρελαίου.

  9) Αξιοποίηση στο maximum του Κανονισμού denininus για κάλυψη μέρους του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών και άμεση καταβολή των αποζημιώσεων του 2019 που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, αναφέρθηκα ήδη στους ελαιοπαραγωγούς.

  10) Τέλος, ένταξη όλων των επενδυτικών παραγωγικών σχεδίων και ενεργοποίηση κάθε μέτρου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής καθώς και νέων μέτρων έκτακτης μορφής για τη δημιουργία ουσιαστικών μηχανισμών παρέμβασης για την επιπλέον διαχείριση των προβλημάτων της διάθεσης της παραγωγής, λόγω της παγκόσμιας κρίσης καθώς και εφαρμογή μέτρων δωρεάν διανομής προϊόντων και τροφίμων με κοινοτική χρηματοδότηση από τις ομάδες παραγωγών σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού”.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  “Πλημμύρισε” με αγάπη για τον “Ορίζοντα” η Λιμνούπολη (pics+vids)

  Ήταν μια πραγματικά υπέροχη βραδιά...Η αγάπη για τον συνάνθρωπο, σε άλλο πραγματικά επίπεδο, και ο πάντα δραστήριος Σύλλογος του "Ορίζοντα", αρωγός, για να φτάσει...

  Τον έβαλαν σε… περιπέτειες τα “ψιλοπράγματα”

  Συνελήφθη, ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιώνΣυνελήφθη, σήμερα (08.07.2020) το πρωί, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας...

  “Βουτιά” Ι.Χ. στα καλάμια κι ένας τραυματίας – Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στον κόμβο του Πλατανιά… (pic)

  Ένα ακόμη σοβαρό τροχαίο ατύχημα, συνέβη το βράδυ της Τετάρτης, στον κόμβο του Πλατανιά. Φωτό: FB Γιάννης Προβιδάκης Δυο οχήματα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, συγκρούστηκαν...

  Συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων

  Την Πέμπτη 9 Ιουλίου 8 μ.μ Πλατεία Δημοτικής Αγοράς...Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων:Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων - Μαγείρων Χανίων...