More

    Κισσαμίτισα μαγείρισσα στην Αυστραλία «σάρωσε» σε διαγωνισμό μαγειρικής με συνταγές της γιαγιάς (pics)

    Η ελληνική κουζίνα απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως, με τις παραδοσιακές γεύσεις να ξετρελαίνουν τον ουρανίσκο.

    Την μαγεία της κουζίνας της χώρας μας έζησε και ένας διαγωνισμός σεφ στην Αυστραλία, όπου η πρωτιά και το έπαθλο «προσγειώθηκαν» στα χέρια δύο Ελληνίδων: της Πέννυς Πατεράκη-Κερασιώτη – με καταγωγή από την Κίσσαμο Χανίων –  και της Νταίζης Μανταφέρη.

    Οι δύο γυναίκες συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Plate of Origin», όπως γράφει το infowoman.gr και πήραν τη νίκη στον τελικό από την ομάδα του Βιετνάμ, κερδίζοντας το ποσό των 100.000 δολαρίων.

    Όπως αποκάλυψαν οι δύο γυναίκες μιλώντας στην ΕΡΤ, έμαθαν τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας από τις γιαγιάδες και της μητέρες τους, με καταγωγή από την Μυτιλήνη, την Κρήτη και τις Σέρρες.

     

    Η Πέννυ και η Νταίζη μαγείρεψαν στον διαγωνισμό, μεταξύ άλλων, χταπόδι στη σχάρα με σκορδαλιά, σουβλάκι -το οποίο έμεινε αξέχαστο- καθώς και λουκουμάδες που αποδείχθηκαν λίγο.. σκανδαλιάρηδες.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τυχόν ευτράπελα στον διαγωνισμό, οι δύο γυναίκες αποκάλυψαν ότι το μείγμα των λουκουμάδων φούσκωσε πολύ δημιουργώντας μία… έκρηξη στο ψυγειο. Ωστόσο, γρήγορα έφτιαξαν άλλο και οι λουκουμάδες πέτυχαν με το αποτέλεσμα να είναι λαχταριστό και να ικανοποιεί τη γεύση όσων δοκίμασαν.

    Όσο για το αγαπημένο ελληνικό φαγητό και γλυκό των Αυστραλών, όπως είπαν οι δύο σεφ, δεν είναι παρά το σουβλάκι και το γαλακτομπουρεκο.

    Fasoulakis

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ