More

  Κλειστές οι ΔΟΥ σε Χανιά και Ρέθυμνο – Δείτε πότε

  Πανελλαδική απεργία στις 2/7

  Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

  «Σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1264.82 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) και του καταστατικού της ΠΟΕ-ΔΥΟ, η ΠΟΕ-ΔΥΟ σε συνεδρίαση της στις 10.6.2020 αποφάσισε την Προκήρυξη 24ωρης Απεργίας για την Πέμπτη 2.7.2020.

  Σας γνωρίζουμε περαιτέρω, ότι κατά τη διάρκεια της ως άνω 24ωρης απεργίας, θα υφίσταται το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας που προβλέπεται από το άρθρο 21 του Ν. 1264/82 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).

  Οι συνθήκες εργασίας των εφοριακών υπαλλήλων τα τελευταία χρόνια όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν αλλά επιδεινώνονται συνεχώς.

  Στις πρωτόγνωρες και δύσκολές συνθήκες που βιώνει η χώρα, οι εφοριακοί υπάλληλοι εργάζονται με αυταπάρνηση και αυξημένη αίσθηση καθήκοντος απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, έτσι ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών στο μέτρο του δυνατού.

  Οι εργαζόμενοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με αντικειμενικές δυσκολίες και αντιξοότητες όπως ελλείψεις βασικών υποδομών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, προβληματική μηχανοργάνωση, μειωμένο προσωπικό, πολυνομία κλπ.

  Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις δραματικές μειώσεις που έχουν υποστεί στις αποδοχές τους και τη έλλειψη αξιοκρατίας – διαφάνειας στις επιχειρησιακές μεταβολές συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

  Σε αυτό το κλίμα έρχεται να προστεθεί η άδικη μισθολογική μεταχείριση των νεοεισερχόμενων συνάδελφων μας που καλούνται να εργασθούν σε καθεστώς μισθολογικής ανισότητας.

  Επιπλέον, η διοίκηση της ΑΑΔΕ εν μέσω κορωνοϊού προωθεί την ίδρυση Ελεγκτικών Κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

  Αυτό το έργο το έχουμε ξαναζήσει στο παρελθόν με ΤΕΚ-ΠΕΚ-ΕΘΕΚ-ΔΕΚ ανεπιτυχώς κα είχε ως αποτέλεσμα την διάλυση τους.

  Η λειτουργία ξανά Ελεγκτικών κέντρων θα αφαιρέσει ουσιώδες φορολογικό και ελεγκτικό αντικείμενο από τις ΔΟΥ, με αποτέλεσμα την τριχοτόμηση του εφοριακού κλάδου και άγνωστες συνέπειες στα εργασιακά και τα μισθολογικά των υπαλλήλων.

  Η Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε. για ακόμη μια φορά, με επικοινωνιακού τύπου μάρκετινγκ, προχωράει σε μεταρρυθμίσεις χωρίς να λαμβάνει υπόψη την άποψη της πλειοψηφίας των υπαλλήλων και των οργάνων τους.

  Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ στην συνεδρίαση του στις 10.6.2020 αφού εκτίμησε τα δεδομένα, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Πέμπτη 2.7.2020 ως αντίδραση στην επιχειρούμενη διάλυση των υπηρεσιών μας, αλλά και τα πλείστα προβλήματα του κλάδου μας, που ταλαιπωρούν καθημερινά όλους μας.

  Αιτήματα:

  • Ζητάμε άμεση εξομοίωση των αποδοχών όλων των νέων συναδέλφων της ΑΑΔΕ & του ΥΠΟΙΚ που δεν λαμβάνουν προσωπική διαφορά.
  • Διεκδικούμε την συνολική επίλυση του θέματος του μισθολογίου, για ΑΑΔΕ και ΥΠΟΙΚ με άμεση έναρξη διαπραγμάτευσης της πρότασης των 3 Ομοσπονδιών για τα μισθολογικά και εργασιακά ζητήματα με τον Υπουργό Οικονομικών.
  • Ζητάμε την απόσυρση της κανονιστικής για την αξιολόγηση της ΑΑΔΕ.
  • Λέμε όχι στην τριχοτόμηση του κλάδου με την δημιουργία των Ελεγκτικών Κέντρων.
  • Λέμε ναι στην λειτουργία παντού ΔΟΥ Α’ Τάξης με έλεγχο και δικαστικό για να σταματήσει η απαξίωση των εργαζομένων και να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση πολιτών, ναι στην διασφάλιση όλων των οργανικών θέσεων εργασίας και την ενίσχυση των μονάδων με νέες προσλήψεις
  • Ζητάμε την άμεση λήψη μέτρων από τον covid-19, εξαιτίας της αιφνίδιας και χωρίς επαρκείς προφυλάξεις πλήρη επαναλειτουργία των υπηρεσιών μας στις 9.6.2020. Επαναφορά της διαδικασίας με ραντεβού με ταυτόχρονη επίλυση των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί στη διαδικασία.
  • Ζητάμε την άμεση εξεύρεση λύσης στο φλέγον ζήτημα της καταβολής των πραγματικών εξόδων διανομής, κίνησης και σίτισης των συναδέλφων που ολοκλήρωσαν την φοίτηση τους στην ΦΟΤΑ.
  • Απαιτούμε αξιοκρατία και διαφάνεια σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές των υπαλλήλων.

  Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και η προσπάθεια θα είναι διαρκής μέχρι την οριστική επίλυση».

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ