More

  Κουτσούμπας: Ορμητήριο πολέμου η Σούδα (Pics & Vid)

  Επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν περάσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, εξαπέλυσε από τα Χανιά όπου βρίσκεται, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

  Το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης μέρας περιλαμβάνει ό,τι και αυτό της προηγούμενης.Αφήνει άθιχτους τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων, αναλλοίωτο το αντεργατικό οικοδόμημα που έχτισε βέβαια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αποπεράτωσε όμως ο ΣΥΡΙΖΑ” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

  Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας έκανε ιδιαίτερα αναφορά στην ύπαρξη της αμερικανικής Βάσης της Σούδας και στο ρόλο που διαδραματίζει λέγοντας πως “αποτελεί ορμητήριο πολέμου“. “ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποδέχονται επίσης να αναλαμβάνει η χώρα τον επικίνδυνο ρόλο του σημαιοφόρου των σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ”, είπε χαρακτηριστικά.

  Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Κουτσούμπα:

  Ακούμε τα κυβερνητικά στελέχη, που πλασάρουν το παραμύθι του τέλους των μνημονίων, να λένε ότι «μέχρι τώρα υλοποιούσαμε όσα ήμασταν υποχρεωμένοι από τους δανειστές, τώρα μπορούμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, να μοιράσουμε δίκαια τον πλούτο και να ανακουφίσουμε όλους όσους έχουν πληγεί στα χρόνια της κρίσης»!!!

  Προσπαθούν να καλλιεργήσουν προσδοκίες ότι η επόμενη μέρα θα είναι διαφορετική για τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων.

  Μόνο που το κυβερνητικό πρόγραμμα της επόμενης μέρας περιλαμβάνει ό,τι και αυτό της προηγούμενης.

  Αφήνει άθιχτους τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων, αναλλοίωτο το αντεργατικό οικοδόμημα που έχτισε βέβαια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αποπεράτωσε όμως ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Και μαζί με όλα αυτά, περιλαμβάνει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, δεσμεύσεις – θηλιά στο λαιμό του λαού.

  Μόνο να σκεφτεί κανείς ότι οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα φτάνουν μέχρι το 2060.

  Οι δεσμεύσεις αυτές θα υλοποιηθούν και σ’ αυτό δεν υπάρχει δεύτερη γνώμη, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους εταίρους της.

  Το αντίθετο. Γι’ αυτό την επαινούν όλοι.

  Για την αποφασιστικότητά της να υλοποιήσει μέχρι κεραίας όλα τα αναγκαία, για τη στήριξη του κεφαλαίου, μέτρα που έχει συμφωνήσει.

  Το ίδιο βέβαια θα κάνει και η ΝΔ, η οποία τονίζοντας ότι «το κράτος έχει συνέχεια» καθησυχάζει, τόσο τα επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ, όσο και το κεφάλαιο στη χώρα μας.

  Και όταν αναφερόμαστε στη στήριξη του κεφαλαίου, αναφερόμαστε στα πακέτα των δισεκατομμυρίων, στα ταμεία και τα λεγόμενα «χρηματοδοτικά εργαλεία», με τα οποία η κυβέρνηση ταΐζει την καπιταλιστική κερδοφορία μέχρι την άρση των εμποδίων για την σύσταση επιχειρήσεων, ώστε το κεφάλαιο να μη δίνει λογαριασμό για την υγεία και την προστασία των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος.

  Αναφερόμαστε στον αναπτυξιακό νόμο, το πρόγραμμα επενδύσεων, τις φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις.

  Όλα αυτά μεταφράζονται με μια φράση: «Ζεστό κρατικό χρήμα, νέα προνόμια για τα κέρδη των ομίλων».

  Και η στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας δεν συμβιβάζεται ούτε με ικανοποιητικές αυξήσεις στους μισθούς, ούτε με την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, ούτε βέβαια με την επιστροφή στους εργαζομένους των δικαιωμάτων τους, που τσαλαπατήθηκαν στα χρόνια της κρίσης.

  Το αντίθετο. Προϋπόθεση για να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους οι καπιταλιστές είναι να μείνουν όλα όπως έχουν, τσακισμένοι οι μισθοί και τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τα κεφάλια μέσα.

  Αυτό που προσπαθεί η κυβέρνηση να επιβάλει με το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας.

  Κι αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς. Το επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο ΣΕΒ, που μετά τον ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί κι αυτός το παράδειγμα της Πορτογαλίας.

  Ο κατώτατος μισθός στην Πορτογαλία, παρά τις καλύτερες επιδόσεις της οικονομίας της, παραμένει χαμηλότερος του ελληνικού, λέει.

  Η πορτογαλική κυβέρνηση και η πλειοψηφία των κοινωνικών εταίρων, συμφώνησαν να μην εφαρμόσουν για 18 μήνες ρυθμίσεις συλλογικών συμβάσεων, οι ασφαλιστικές εισφορές διαμορφώνονται σε χαμηλότερα επίπεδα απ’ αυτά της Ελλάδας και οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις τρέχουν.

       Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν χαλάει χατίρια στο κεφάλαιο.

  Αυτό ακριβώς κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί το παράδειγμα της Πορτογαλίας, το οποίο το έχει κάνει σημαία της.

  Για τον κατώτατο μισθό ενεργοποίησε το νόμο Βρούτση της ΝΔ, που τώρα ονομάζεται νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου. που καταργεί τη διαπραγμάτευση και ορίζει την όποια αύξηση με υπουργική απόφαση.

  Όσο για τις Συλλογικές Συμβάσεις, που δήθεν επανέφερε, αυτές αφήνουν εκτός την πλειοψηφία των εργαζομένων στους κλάδους, ιδιαίτερα όσους δουλεύουν με συνθήκες μερικής απασχόλησης, ενοικιαζόμενους, εργολαβικούς.

  Χώρια που με τα αντίμετρα που διαφημίζει, ετοιμάζει νέα μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις και επιδότηση 100% στις ασφαλιστικές εισφορές για την πρόσληψη εργαζομένων.

  Η επόμενη μέρα είναι για το λαό, είναι ίδια με την προηγούμενη.

  Με τους μισθούς στα επίπεδα της φτώχειας.

  Τις συντάξεις να απειλούνται συνεχώς με νέες μειώσεις.

  Τους πλειστηριασμούς να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας, μετά και την κατάργηση του τελευταίου πέπλου προστασίας, που ήταν ο νόμος Κατσέλη.

  Κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, όποιος κι αν βρεθεί στην καρέκλα της αστικής διακυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ.

  Μπορεί όμως να αλλάξει, αν το αποφασίσει αυτός που μπορεί τα αλλάξει όλα. Ο ίδιος ο λαός.

  Και από δω από την Κρήτη, τα Χανιά, που χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστές, την έχουν μετατρέψει και με τη βάση της Σούδας σε ορμητήριο πολέμου, θέλουμε να βροντοφωνάξουμε:

  ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”.

  Και για αυτό καλούμε σε ξεσηκωμό το λαό και τη νεολαία.

  Η λειτουργία της βάσης της Σούδας αποκαλύπτει, χρόνια τώρα, τα ψέματα διαχρονικά των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που τώρα τα σερβίρει στο λαό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

  Πως οι ξένες βάσεις δήθεν αποτελούν «εγγύηση για την ασφάλεια του λαού μας, την ειρήνη στην περιοχή».

  Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα. Οι βάσεις είναι ορμητήρια πολέμου, ξερνούν φωτιά και θάνατο σε βάρος άλλων λαών.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η βάση της Σούδας.

  Κι αυτά που τα προηγούμενα χρόνια σας λέγανε εδώ, στην Κρήτη, για να αποδεχτείτε τους φονιάδες των λαών, τα λένε τώρα σε όλη τη χώρα όπου θέλουν να εγκαταστήσουν κι άλλες νέες βάσεις.

  Λένε, πως οι βάσεις, αυτό το φονικό εργαλείο καταστροφής και πολέμου, “θα αυξήσουν τον κύκλο εργασιών” σε μια σειρά τομείς!!!

  Αυτή η επιχειρηματολογία, που στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο αποτυπώθηκε με τη γνωστή χιουμοριστική ατάκα “καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα” και το «κορίτσια ο στόλος», ξανασερβίρεται.

           Ιδιαίτερα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η αμερικανική παρουσία στη Σούδα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

  Αποτελεί το ορμητήριο των ΗΠΑ προς τις χώρες της Αφρικής, της Μαύρης Θάλασσας, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και τον Ινδικό Ωκεανό.

  Μέσα στο 2016 στη Σούδα φιλοξενήθηκαν 122 πολεμικά πλοία του αμερικάνικου ναυτικού, προσγειώθηκαν 7.041 πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και από τη βάση πέρασαν 21.802 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

  Κάθε χρόνο η χρήση της βάσης αυξάνεται, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να απαιτούν την ανάγκη για ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, με την οποία καθορίζεται η χρήση των εγκαταστάσεων της βάσης, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

  Ο Αμερικανός πρεσβευτής έχει μιλήσει για τη σημασία που έχει η βάση της Σούδας για τις ΗΠΑ, λέγοντας:

              «Είναι το μόνο μέρος μεταξύ του Νόρφολκ της Βιρτζίνια και του Περσικού Κόλπου, όπου έχουμε μια αποβάθρα κατάλληλη για αεροπλανοφόρα δίπλα σε ένα μεγάλο αεροδρόμιο, που παρέχει μοναδικά πλεονεκτήματα όσον αφορά την ικανότητα ανεφοδιασμού και επισκευής».

  Επίσης ο ίδιος έχει τονίσει ότι, στα πλαίσια της αυξανόμενης «αμυντικής συνεργασίας» της Ελλάδας και των ΗΠΑ, έχει αυξηθεί το προσωπικό των ΗΠΑ στη βάση της Σούδας, διότι η βάση έχει μετατραπεί σε ανώτερο διανομέα μεταφοράς πολεμικού υλικού και υποστήριξης στα πεδία των μαχών που διεξάγουν οι ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και αλλού.

  Τόνισε, μάλιστα, ότι οι πρόσφατες πολεμικές συγκρούσεις στη Μεσόγειο, «υπογράμμισαν περαιτέρω τη σημασία της Σούδας».

  Με κυνικό και προκλητικό τρόπο είπε, ότι «η βάση είναι αφιερωμένη στη φροντίδα του στόλου και των αερομεταφορών σε αυτή την στρατηγικά κρίσιμη περιοχή του κόσμου».

  Στην εφημερίδα της Βάσης, του Οκτωβρίου 2017, αναφέρεται ότι για πρώτη φορά το αμερικανικό ναυτικό, χρησιμοποίησε τα τούνελ που υπάρχουν εκεί, για φύλαξη ενεργών πυρομαχικών.

  Επίσης ότι πύραυλοι “τόμαχωκ” μετακινήθηκαν από τα τούνελ κάτω στην προβλήτα Κ-14 και φορτώθηκαν στο πλοίο USS PORTER.

  Ακόμη ότι, σε άλλες περιπτώσεις, με την συνεργασία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού και αμερικανικών πλοίων, φορτώθηκαν πυρομαχικά από τις προβλήτες στο Μαράθι για μεταφορά τους σε πλοία εν πλω.

  Προφανώς, είτε αυτά τα ίδια τα πυρομαχικά έπεσαν εναντίον της Συρίας τον Απρίλη 2017, είτε αναπλήρωσαν εκείνα με τα οποία βομβαρδίστηκε η Συρία.

  Κι όλα αυτά βέβαια δεν ξεπλένονται με τις δήθεν αγαθοεργίες που κάνουν οι μισθοφόροι των ΗΠΑ, όπως ο καθαρισμός ακτών ή το σφουγγάρισμα στο γηροκομείο Χανίων.

  Ιδιαίτερο ρόλο στη Σούδα έχει το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ).

  Μέσω αυτού μεγιστοποιείται η εμπλοκή κρατών μη μελών του ΝΑΤΟ, σε ναυτικές επιχειρήσεις.

  Το ΚΕΝΑΠ αποτελεί κέντρο εκπαίδευσης και πολεμικής προετοιμασίας του ΝΑΤΟ.

  Μάλιστα ήταν το πρώτο ΝΑΤΟϊκό κέντρο που έλαβε την υψηλότερη μορφή πιστοποίησης της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, ενώ το επισκέπτονται συχνά – πυκνά ανώτατα στρατιωτικά στελέχη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που μάλιστα το έχουν χαρακτηρίσει «το διαμάντι του ΝΑΤΟ».

  Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η Σούδα είναι ένα ορμητήριο των μακελάρηδων των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

  Έχει ξεκάθαρο επιθετικό – δολοφονικό ρόλο στους πολέμους που εξαπολύουν ενάντια σε λαούς της περιοχής, με τους οποίους δεν μας χωρίζει τίποτα.

  Μόνο σε περιπέτειες και συμφορές εμπλέκει η Σούδα τον Ελληνικό λαό.

  Η παρουσία εδώ των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ είναι εχθρική προς τον ελληνικό λαό. Τέτοια ήταν ανέκαθεν, τέτοια θα είναι πάντα.

  Αν, με όλα τα παραπάνω, συνυπολογιστούν και οι εθνικές εγκαταστάσεις, που υπάρχουν στην Σούδα, κάθε μια και με τις ιδιαίτερες δυνατότητές της, είναι αξιοποιήσιμες από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, όπως είναι ο Ναύσταθμος Κρήτης, η 115 πτέρυγα μάχης, το αεροδρόμιο των Χανίων, το Ναυτικό νοσοκομείο Κρήτης κλπ, κάνουν συνολικά τη βάση της Σούδας ένα παράγοντα μεγάλης ισχύος στα χέρια των ιμπεριαλιστών, για τις επιδρομές τους σε βάρος ξένων λαών, με τους οποίους δεν έχει τίποτα να χωρίσει ο Ελληνικός λαός.

   

    ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποδέχονται επίσης να αναλαμβάνει η χώρα τον επικίνδυνο ρόλο του σημαιοφόρου των σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

  Διακινδυνεύουν τη συμμετοχή της Ελλάδας σε ενδεχόμενη μεγάλη πολεμική αναμέτρηση για τα συμφέροντα εγχώριων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων.

  Αυτή η πολιτική δεν είναι προς το συμφέρον του λαού και της νεολαίας. Οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δεν είναι παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας.

  Οι βάσεις τους δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορα, όπως λένε τα παπαγαλάκια τους, αλλά για να λειτουργήσουν ως ορμητήρια πολέμου και επεμβάσεων, για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των ενεργειακών κολοσσών.

  Θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε “μαγνήτη” πιθανών επιθέσεων.

  Άλλωστε, η συμμετοχή της χώρας μας όλα αυτά τα χρόνια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η παρουσία των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν απέτρεψαν, αλλά αντίθετα όξυναν την τουρκική επιθετικότητα.

  Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, που το θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.

  Παίζει το ρόλο του “Πόντιου Πιλάτου” στις ελληνοτουρκικές διαφορές.

  Γι’ αυτό και πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

  Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

  Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.

  Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

  Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

  Να δυναμώσει η κοινή πάλη κι αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

  Όλοι στη μάχη για δυνατό ΚΚΕ, για τη νίκη.

   «Μπροστάρης, καθοδηγητής, στον ταξικό αγώνα, το τιμημένο ΚΚΕ, ολόκληρο αιώνα».

  Εμάς δεν μας πτοεί ο αντικομμουνισμός του ταξικού εχθρού.

  Είμαστε βαθιά πεισμένοι ότι τελικά και παρά τις σημερινές δυσκολίες,

   

              «Σαν οργισμένος ποταμός το προλεταριάτο,

              θα ενωθεί και θάρθουνε στη γης τα πάνω- κάτω».

  Οι παρουσίες…

  Μεταξύ των παρευρισκομένων και ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

  Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε  σε πολιτική συγκέντρωση – συνεστίαση που οργάνωσαν οι Τομεακές Οργανώσεις Χανίων και Ρεθύμνου του ΚΚΕ στο κέντρο “ΚΟΝΤΑΡΟΣ”. Μετά την πολιτική ομιλία ακολούθησε λαϊκό γλέντι με φαγητό και μουσική.

   

  Fasoulakis

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ