More

  Κύριε Αρναουτάκη πάρτε ΤΩΡΑ την κατάσταση πάνω σας! Φουλ τεστ από σήμερα σε Πύλες Εισόδου και “φρένο” στις μετακινήσεις από νομό σε νομό – Αύριο θα είναι πολύ αργά…

  Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την επιβολή των νέων μέτρων μέσω των οποίων, η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους λοιμωξιολόγους, θα επιχειρήσει να αναχαιτίσει την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

  Πρωτοβουλία ωστόσο επιβάλλεται να λάβουν και οι τοπικοί φορείς, εδώ και τώρα χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά – νομολογικά κολλήματα.

  Βρισκόμαστε άλλωστε σε περίοδο υγειονομικού πολέμου και όχι σε καιρό ειρήνης

  Στην Κρήτη, ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης σε συνεργασία με την ΥΠΕ Κρήτης, τους Δήμους του νησιού αλλά και κάθε άλλη εμπλεκόμενη – με τον ένα ή τον άλλο τρόπο – υπηρεσία, πρέπει να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

  Με δεδομένο α) ότι βασικός τόπος εξάπλωσης της πανδημίας είναι οι κατά τόπους Πύλες εισόδου και αμέσως επόμενη αιτία που ευνοεί προς αυτή την κατεύθυνση είναι η “εσωτερική” μετακίνηση, από νομό σε νομό και β) ότι υπάρχει πλέον επαρκέστατος αριθμός τεστ, ο κ. Αρναουτάκης έχει την εξής επιλογή:

  Να ενισχύσει με πολλαπλασιασμό στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε λιμάνια και αεροδρόμια και ν’ απαγορεύει την άνευ ουσιαστικού λόγου, μετακίνηση από νομό σε νομό του νησιού.

  Για δεκαπέντε ημέρες, τα παραπάνω μέτρα θα πρέπει να λειτουργήσουν σε συνεργασία και υπό την στενή καθοδήγηση των αρμόδιων ερευνητικών ιδρυμάτων της Κρήτης (δόξα τω Θεώ το σύνολό σχεδόν αυτών, μπορεί να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε πολλές κατευθύνσεις) προκειμένου από το κοινωνικό – υγειονομικό αυτό “πείραμα” να εξαχθούν σημαντικότητα ποιοτικά συμπεράσματα για την συμπεριφορά του ιού, τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης.

  Αν δεν δημιουργήσεις ένα ισχυρό “ανάχωμα” στα σημεία που κατά τεκμήριο γνωρίζεις πως ο ιός συναντά τον ισχυρότερο του σύμμαχο ως προς την εξάπλωση του, όσο κι αν παλεύεις σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα, η “μάχη” είναι καταδικασμένη να χαθεί.

  Κύριε Αρναουτάκη:

  Ξεπεράστε τις νομοθετικές αγκυλώσεις, αξιοποιήστε κάθε δυνατότητα πως σας δίνει ο ρόλος σας – τοπικούς κυβερνήτες άλλωστε σας αποκαλούν στα κέντρα εξουσίας των Αθηνών – και παλέψτε για να κρατηθεί η Κρήτη όρθια.

  Γιατί στην ανδιαφισβήτητη Κρητική λεβεντιά, προσκρούει δυστυχώς και το εκρηκτικό κοτέιλ βλακείας, αμάθειας αλλά και δικαιολογημένης κόπωσης των πολιτών και αυτή η “κούπα” κινδυνεύει να μας στοιχήσει πάρα πολύ ακριβά.

  Υ.Γ.

  Ο πρόεδρος της Αλβανικής Κοινότητας στα Χανιά, κ. Αφρίμ Αφτάι, σε σχετική του δήλωση σε τοπικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης, ανέφερε ότι μέσα σε μια μέρα εκδήλωσαν επιθυμία να έρθουν στα Χανιά 70 άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τη δουλειά.

  Οι άνθρωποι αυτοί θα έρθουν από την Βόρεια Ελλάδα αφού πρώτα περάσουν από την Αττική. Τους δύο τόπους δηλαδή που “βράζουν” αυτή την περίοδο από τον κορωνοϊό.

  Ερώτημα: Αυτοί οι άνθρωποι πριν πιάσουν δουλειά στα λιόφυτα, θα έχουν περάσει από τεστ για τον covid-19…;

  Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα

                                                     Ο  “Κύριος Έπαρχος”   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Άγριο έγκλημα με θύμα έναν 26χρονο! Βασικός κατηγορούμενος, ο γιος καθηγητή του Πολυτεχνείου – Επί ποδός οι αρχές στις Σπέτσες…

  Δράστης φέρεται να είναι γιος  καθηγητή του Πολυτεχνείου που μαχαίρωσε μετά από έντονη λογομαχία τον 26χρονο   - Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο δράστης το πρωί...

  Σήμερα η απόφαση για το φόνο με ψαλιδάκι σε ξενοδοχείο της Κρήτης: «Τον αγαπούσα, δεν θα του έκανα ποτέ κακό»

  Σήμερα, Τρίτη, αναμένεται η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας 56χρονου Γάλλου σε ξενοδοχείο στον Τσούτσουρα. Το θύμα φέρεται να δέχθηκε...

  Πολιτιστικό κέντρο Αση Γωνιάς: Ένα  όραμα  γίνεται  πραγματικότητα “

   Υπογράφτηκε  σήμερα  το συμβόλαιο δωρεάς του πολιτιστικού συλλόγου Αση Γωνίες “ο Άγιος  Γεώργιος “ προς τον Δήμο  Αποκορώνου.Τη συμβολαιογραφική πράξη  υπέγραψαν  ο Δήμαρχος  Αποκορώνου,...

  Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, στη λίστα των επιστημόνων και ερευνητών με την μεγαλύτερη επιρροή

  Έντεκα Έλληνες πανεπιστημιακοί και ερευνητές οι οποίοι εργάζονται σε ελληνικά τριτοβάθμια ιδρύματα και ερευνητικούς φορείς, περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.400 επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή, παγκοσμίως,...