More

  Λαϊκή του Σαββάτου | Ένα δημοτικό συμβούλιο κατώτερο των προσδοκιών και η μόνη “παντελονάτη”

  Την περασμένη εβδομάδα, η Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Χανίων κ. Μάρθα Κίτσιου, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων, έγινε η… πρώτη, που τόλμησε να πει όλη την αλήθεια γύρω από ένα θέμα που “καίει” ολόκληρο το κέντρο της πόλης: την χωροθέτηση των λαϊκών αγορών.

  Ένα πρόβλημα με το οποίο ΟΛΟΙ ΜΑΣ ερχόμαστε αντιμέτωποι και κυρίως κάθε Σάββατο  που η λαϊκή αγορά φιλοξενείται στην οδό Μίνωος. Το βιώνουμε, το ξέρουμε πολύ καλά πως πρόκειται για ένα διαχρονικό λάθος που ΚΑΝΕΙΣ δεν τολμά να το διορθώσει αλλά…

  Τι είπε η κ. Κίτσιου…;

  Το αυταπόδεικτο!

  Ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι προβληματικό και πως αν συνεχιστεί η παρουσία της λαϊκής του Σαββάτου εκεί, με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο κέντρο της πόλης το τελευταίο χρονικό διάστημα, οδηγούμαστε στο γκρεμό.

  Τι κάνουν τα Χανιά…;

  Την ίδια ώρα που καθημερινά το κυκλοφοριακό πρόβλημα γιγαντώνεται, την ίδια στιγμή που οι θέσεις στάθμευσης ελαχιστοποιούνται, τα Περιφερειακά πάρκινγκ παραμένουν “κρυφό” σχέδιο και στο Μαρκόπουλο κάποιοι πηγαίνουν στα δικαστήρια, για να μην γίνει προσωρινό πάρκινγκ, τη μέρα της εβδομάδας με το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό, η πόλη κλείνει το μεγαλύτερο χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης που διαθέτει για να κάνει… λαϊκή!

  Η κ. Κίτσιου έφερε τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους, τονίζοντας πως ” η ίδια και η υπηρεσίας της δεν μπορούν να πάρουν την ευθύνη”, αν σπάσει ο διάολος το πόδι του και τύχει η… στραβή!

  Αν δηλαδή σε απλά λόγια, ένα μεσημέρι Σαββάτου, κάποιο όχημα της Πυροσβεστικής ή του ΕΚΑΒ χρειαστεί να περάσει από τη Δασκαλογιάννη, τη Μίνωος ή ακόμη ακόμη και από την πιο κεντρική Νικηφόρου Φωκά και προφανώς δεν θα μπορεί.

  Τι της απάντησαν οι υπεύθυνοι του Δήμου, τόσο στη Δημοτική Επιτροπή όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης που “ήρθε” για τρία λεπτά το θέμα…;

  Πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι μέσα στο επόμενο έτος, να βρεθεί ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για να κατασκευαστούν οι νέοι πάγκοι που καλώς σχεδίασε το Πολυτεχνείο Κρήτης, αλλά και να υπάρξει μια διαφορευτικού τύπου μόνιμη χωροθέτηση σε ελεύθερους και ανοικτούς χώρους ώστε να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, στα σημεία που φιλοξενείται η λαϊκή.

  Για το τι θα γίνει δηλαδή σε 3-4 εβδομάδες στο κέντρο της πόλης, τσιμουδιά!

  Το κέντρο μπλοκάρει ούτως ή άλλως εδώ και πολύ καιρό, για τους γνωστούς λόγους [εργοτάξια κτλ].

  Στο κέντρο όμως εδώ και μήνες δεν κυκλοφορούν τα τουριστικά λεωφορεία που ετοιμάζονται ΤΩΡΑ για τη νέα τουριστική σεζόν, αλλά κανείς “σύμβουλος” δεν άνοιξε το στόμα του να το πει.

  Τσιμουδιά δηλαδή για το ΧΑΟΣ που έρχεται!

  Περιμένα ότι μετά την τοποθέτηση της κ. Κίτσιου στη Δημοτική Επιτροπή, το “σώμα” θ’ αντιμετώπιζε διαφορετικά ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

  Για το Μαρκόπουλο το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 20/03/2024 ασχολήθηκε για πολλοστή φορά για περισσότερη από μια ώρα.

  Και να οι ερωτήσεις και να οι ειρωνείες σε κουβέντα να βρισκόμαστε.

  Για τις λαϊκές αγορές, το θέμα συζητήθηκε για τρία επαναλαμβάνω λεπτά – στη λογική του ψεκάστε, σκουπήστε τελειώσατε – και πέρασε κατά πλειοψηφία, χωρίς να ανοίξει μύτη.

  Ένα δημοτικό συμβούλιο δηλαδή, κατώτερο των προσδοκιών και με τη… βούλα!

                                           Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα

                                                  Ο “Κύριος Έπαρχος” 

   

   

   

   

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ