More

  Λύθηκε το… μυστήριο! Μουσική για την τόνωση της ψυχολογίας μας, από τα… ηχεία του δήμου, στο κέντρο των Χανίων

  Λύθηκε τελικά το… μυστήριο, για το ηχητικό σύστημα που εγκαθιστούν από το πρωί της Παρασκευής τα συνεργεία του Δήμου Χανίων, σε κεντρικά σημεία της πόλης των Χανίων.

  Νωρίτερα το eparxies.gr σας ενημέρωσε, παραθέτοντας και το σχετικό φωτογραφικό υλικό, ότι συνεργεία του Δήμου Χανίων, προχωρούν σε τοποθέτηση ηχητικής – όπως τελικά αποδείχθηκε – εγκατάστασης, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

  Πληροφορηθήκαμε πως στην οδό Κυδωνίας, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή την πρωτοβουλία, προκειμένου να γίνει μια προσπάθεια τόνωσης της ψυχολογίας των πολιτών, σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.

  Τα ηχεία θα παίζουν μουσική, έτσι ώστε η εικόνα του “νεκρού” κέντρου της πόλης, ν’ αλλάξει και ν’ αποκτήσει ζωή, το χρονικό διάστημα που θα διαρκεί η “καραντίνα”.

  Προφανώς και είναι καλό, η κάθε δημοτική αρχή, να προχωρά στην λήψη μέτρων για να κάνει πιο διαχειρίσιμη, μια ούτως ή άλλως εξαιρετικά δύσκολη αλλά και πρωτόγνωρη κατάσταση.

  Στην προκειμένη περίπτωση όμως, σίγουρα χωράει αρκετή συζήτηση για το κατά πόσο αυτή η κίνηση, έχει θέση ή αν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό.

  Μοιάζει τουλάχιστον οξύμωρο, από τη μια να προσπαθείς ως πολιτεία, να κρατήσεις με κάθε τρόπο τους πολίτες στα σπίτια τους, για να περιορίσεις την εξάπλωση του φονικού ιού και από την άλλη να παίζεις… μουσική στο κέντρο της πόλης σου, όταν η κυκλοφορία εκεί έχει ήδη απαγορευτεί και η απαγόρευση αυτή, όπως όλα δείχνουν τις επόμενες ώρες πιθανότατα να γίνει ακόνη πιο αυστηρή.

  Καλή η πρόθεση, αλλά η αποτελεσματικότητα της πρωτοβουλίας, τουλάχιστον από την πλευρά της στήλης αμφισβητείται, χωρίς όμως κακή πρόθεση.

  Αν κάνουμε λάθος, θα το χαρούμε. Μακάρι η πρωτοβουλία αυτή να επιφέρει αποτέλεσμα…

  Την ίδια ώρα, καλό θα είναι να στρέψουμε για πολλούς και διαφορετικούς λόγους την προσοχή μας και σε μια σειρά από άλλες εικόνες και γεγονότα που συμβαίνουν δυστυχώς και αυτή την περίοδο, στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

  Η εικόνα αυτή, σίγουρα δεν μας τιμά. Ο κίνδυνος για την συγκεκριμένη ηλικιωμένη είναι πολλαπλός και με αρκετούς αποδέκτες, εκτός από την ίδια.

  Καλό θα είναι να περάσουμε στην ουσία.

  Άλλωστε σε μια σειρά από άλλα σχετικά με την πανδημία ζητήματα, η δημοτική αρχή, έχει επιδείξει καλά αντανακλαστικά και οφείλουμε να της το αναγνωρίσουμε.

        Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                    “Ο Κύριος Έπαρχος”  

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Χανιά: Υποτροφία σε Αλ. Κάχρη από τα “Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου”

  Σε μια εξαιρετική κίνηση, άξια συγχαρητηρίων, η οποία χαρακτηρίζει τον τρόπο λειτουργίας και τη νοοτροπία της Σχολής, προχώρησαν τα “Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου”.Πρόκειται για υποτροφία η...

  Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 3.000.000 ευρώ

  Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση Τζόκερ 2183 του ΟΠΑΠ (Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020) που μοιράζει περισσότερα τουλάχιστον 3.026.000 ευρώ στους τυχερούς.Οι 5 τυχεροί αριθμοί είναι: 31, 14, 44,...

  H 77η επέτειο του Ολοκαυτώματος στα Αμιρά (pics)

  Εκδήλωση τιμής και μνήμης στα Αμιρά της Βιάννου για την 77η επέτειο του Ολοκαυτώματος-καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας Στα πανανθρώπινα και διαχρονικά...

  Χανιά: Συνάντηση Πολάκη με Καλογερή – Για το λόφο Καστέλι κι άλλα θέματα

  Την ερχόμενη Τρίτη 22-9-2020 στις 12.00 το μεσημέρι, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία & αν. Τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του...