More

  Μαρακάκης: “Κάλλιο να σε φοβούνται πάρα να σε λυπούνται”

  Δεν ξέρω πόσο αποτελεσματική είναι η αντιμετώπιση κάποιου με κανόνες, όταν αυτός ο κάποιος δεν αποδέχεται συστήματα κανόνων.

  Γράφει ο Γιώργος Μαρακάκης*…
  Η Ευρώπη, εν μέσω γενικής ένδειας ηγετών, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, εμμένουσα σε λεκτικές καταδίκες και αποδοκιμασίες, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.
  Η “ηγεμονεύουσα” Γερμανία, εξακολουθεί να χαϊδολογεί την εμπορο-οικονομική της συνεργάτιδα και – διαχρονικώς- προστατευόμενή της, Τουρκία.
  Οι ΗΠΑ, μόλις σήμερα εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω του
  State Department, η οποία είναι μεν σκληρότερη σε σχέση με ο,τι έχουμε συνηθίσει εκ μέρους τους, εξακολουθεί δε, να καταδεικνύει το χάσμα που υφίσταται ανάμεσα στην Αμερικανική διπλωματία και τον ίδιο το Λευκό Οίκο.
  Έναν Λευκό Οίκο που ασχολείται μόνο με την προσπάθεια επανεκλογής του ενοίκου του.
  Η Τουρκία, επιθυμεί να δημιουργήσει τετελεσμένο, πριν τις Αμερικανικές εκλογές.
  Επιθυμεί μια κατάσταση που θα βρει “έτοιμη” ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, οποιος και αν προκύψει, το Νοέμβριο.
  Δεν επιθυμεί κανέναν διάλογο.
  Της είναι κάτι παντελώς ξένο ως διαδικασία. Έχει μια δική της ατζέντα, που αποτελεί το έσχατο πολιτικό “χαρτί” του Ερντογάν.
  Ο πολιτικός χρόνος του εξαντλείται, δεν του έχει “βγει” κανένα μέτωπο, έχει πτωχεύσει τη χωρα, έχει ενοχλήσει πάρα πολύ κόσμο με τις κατά καιρούς πολιτικες του. Οδεύει με ακρίβεια στο ιδιο τέλος με αυτό του Σαντάμ Χουσεΐν.
  Η στρατηγικότερη συμφωνία μας, σε όλη αυτή τη διπλωματική δραστηριότητα των τελευταίων (πολλών) μηνών, ήταν κατά την άποψη μου, εκείνη με το Ισραήλ, χωρίς να υποτιμώ τις υπόλοιπες.
  Τη στιγμή αυτή, τα συμφέροντά μας ταυτίζονται με εκείνα των Γάλλων.
  Η περιοχή μας, θυμίζει κινούμενη άμμο, περισσότερο από ποτέ, με επίκεντρο τα ενεργειακά.
  Ας το εκμεταλλευτούμε.
  Η Τουρκία προκαλεί συνεχώς, κατά πάγια τακτική της, τόσο σε επίπεδο Αιγαίου, όσο και σε επίπεδο Κύπρου, ξανά, με κίνηση που αντιτίθεται σε απόφαση του ΟΗΕ, στην Αμμόχωστο.
  Δημιουργείται μια νέα πολύ δύσκολη ισορροπία.
  Έχουμε να αντιμετωπίσουμε αδίστακτους πολιτικούς αλήτες, θρασύδειλους που δεν αποδέχονται κανόνες Δικαίου, Διεθνούς, Πολιτικού ή στοιχειωδώς Ανθρώπινου.
  Πολύ δύσκολα θα αποφευχθεί εμπλοκή, έστω και πολύ μικρής διάρκειας, πράγμα που κάθε εχέφρων άνθρωπος απεύχεται.
  Πάντως, μια Κρητική παροιμία λέει,
  “Κάλλιο να σε φοβούνταιπάρα να σε λυπούνται”*Είναι χειρούργος οδοντίατρος

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Νίκος Ηγουμενίδης: «Ουσιαστική και συμβολική η ενέργεια της Περιφέρειας να καλύψει δαπάνες εξοπλισμού στα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Ηρακλείου»

  Το θέμα στη συνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη & την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ΗρακλείουΠρογραμματισμένη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη  και...

  Αγορά ακινήτου για τον βιολογικό Σισίου

  Η αγορά ακινήτου, με στόχο την χωροθέτηση του Βιιολογικού καθαρισμού στο Σίσι, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου...

  Ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη – Αυξήθηκαν κατά 40% την τελευταία εβδομάδα

  Ο κορονοϊός καταγράφει πλέον πάνω από δέκα εκατομμύρια κρούσματα σε όλη την Ευρώπη σύμφωνα με την απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.Πλέον η Ευρώπη αποτελεί την...

  Lockdown στο Βέλγιο – Ποια μέτρα θα ισχύουν

  Κλείνουν κέντρα εστίασης, καταστήματα και γυμναστήρια - Μέχρι τέσσερις θα επιτρέπεται να συγκεντρώνονται στις δημόσιες συναθροίσειςΣε καθεστώς lockdown μπαίνει το Βέλγιο, καθώς σήμανε συναγερμός...